پربازدیدترین ها

کد خبر: 198401 ۱۱:۰۴ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۲

شروع فصل گرما و بحران آتش سوزی مراتع در سرپلذهاب؛

ازعدم رعایت مردم در برپاکردن آتش تاعدم وجودامکانات مناسب اطفای حریق/ وقتی شعله های آتش به جان درختان ومراتع شهرستان می افتد

بازی دراز1404: باشروع فصل گرما درسرپلذهاب بحران آتش سوزی به جان درختان ومراتع شهرستان افتاده و کم توجهی مردم وعدم وجود امکانات وتجهیزات مناسب اطفای حریق ازعلل مهم طعم حریق شدن بیش از 7هکتار از منابع طبیعی شهرستان می باشد.

ازعدم رعایت مردم در برپاکردن آتش تاعدم وجودامکانات مناسب اطفای حریق/ وقتی شعله های آتش به جان درختان ومراتع شهرستان می افتد

به گزارش بازی دراز، منابع طبیعی جزمهمترین سرمایه ها و شاخصه های توسعه شهرستان سرپل ذهاب به شمار می رود که باید در حفظ و نگهداری آن کوشا باشیم.

متاسفانه این روزها شاهد آتش سوزی مکرر در مراتع و جنگل های شهرستان سرپل ذهاب هستیم و شدت این آتش سوزی به حدی است که زبانه ها آتش از فواصل دور دراین منطقه جنگلی قابل مشاهده است.

در سال های اخیر آتش سوزی بصورت عمدی و غیرعمدی خسارات جبران ناپذیری به درختان بلوط و اراضی کشاورزی این منطقه وارد کرده است.

مراتع و جنگلهای بکر مناطق گرمسیری این شهرستان با پوشش گیاهی مناسب و با کم توجهی مردم نسبت به عدم رعایت نکات ایمنی هنگام روشن کردن آتش به طور قطع دچار خسارت جدی شده است.

جمعی از کشاورزان در گفتگو با خبرنگار ما معتقد بودند آتش زدن کاه و کلش گندم و جو در زمین های کشاورزی موجب از بین بردن علف های هرز، پاک شدن سریع زمین از بقایای گیاه قبلی و آسان شدن عملیات شخم برای محصول بعدی می شود.

این کشاورزان بیان کردند: آتش زدن مزارع در کوتاه مدت و در زمان سریعتر و با هزینه کمتر سبب از بین رفتن علفهای هرز و تا حدی آفات مزرعه می شود.

در ادامه اکثرکشاورزان افزودند: هزینه خرید ادوات کشاورزی حفاظتی ، از توان بسیاری از کشاورزان خرده پا خارج است لذا راهی جز آتش زدن بقایای گیاهی وجود ندارد.

در پی بررسی این پدیده بحران زا، خبرنگار ما به سراغ رئیس منابع طبیعی شهرستان سرپل ذهاب رفته و اقدامات صورت گرفته در این راستا جویا شد.

رئیس منابع طبیعی شهرستان سرپل ذهاب در گفتگو با خبرنگار ما به نقش مردم در حراست از جنگل ها و مراتع و حفاظت از عرصه های طبیعی شهرستان تاکید کرد و یادآور شد: از اردیبهشت ماه و آغاز فصل برداشت گندم تاکنون بالغ بر 7هکتار از مراتع و منابع طبیعی شهرستان به علت عامل انسانی (آگاهانه و غیرآگاهانه) طعمه حریق شده  است.

سلمان دارابی با اشاره به اینکه یگان آتش نشانی اداره منابع طبیعی شهرستان دارای 2خودرو و در قالب دو اکیپ اطفای حریق شهرستان انجام می دهند بیان کرد: متاسفانه امکانات و تجهیزات اطفای حریق عرصه های جنگلی و منابع طبیعی شهرستان سرپل ذهاب مطلوب نبوده و یا با سطح منابع طبیعی همخوانی ندارد.

وی افزود: با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال وقوع آتش سوزی در جنگل ها و زمین های کشاورزی، به تمامی اعضای شورای اسلامی شهر و روستاها و دهیاری ها ابلاغ شده تا اطلاع رسانی لازم را به مردم در ارتباط با روشن کردن آتش انجام دهند تا شاهد حوادث این چنینی نباشیم.

وی در پایان گفت: آموزش های لازم در خصوص آتش سوزی مراتع از طریق دوره های آموزشی، توزیع بروشور و نصب بنر به کشاورزان ارائه شده است.

لازم به ذکر است که شماره تماس ۱۵۰۴ امداد جنگل و مرتع در تمامی ساعات شبانه روز آماده دریافت اخبار و گزارشات مردمی است.

سرپل ذهاب با بیش از 90 هزار تن جمعیت در غرب استان کرمانشاه، 60 هزار هکتار اراضی منابع ملی و طبیعی دارد که از این میزان 32 هزار هکتار آن عرصه جنگلی و 28 هزار هکتار مراتع است.

انتهای پیام/ب