پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 198507 ۱۳:۲۰ - ۱۳۹۵/۰۴/۲۴

معضل زباله های پلاستیکی در سرپلذهاب؛

از قابل بازیافت نبودن کیسه های پلاستیکی تا زیانی که این مواد برای محیط زیست دارند / نوید بهره مندی شهروندان سرپل زهابی از کیسه های قابل بازیافت

بازی دراز 1404 : یکی از مواد پلاستیکی دارای کاربرد فراوان در زندگی بشر کیسه های پلاستیکی است که قابل بازیافت نبوده و هزینه های بسیاری برای محیط زیست دارند وبایددید که آیا نوید مسئولین برای کیسه های قابل بازیافت محقق خواهد شد.

از قابل بازیافت نبودن کیسه های پلاستیکی تا زیانی که این مواد برای محیط زیست دارند / نوید بهره مندی شهروندان سرپل زهابی از کیسه های قابل بازیافت

به گزارش بازی دراز، زباله های پلاستیکی یکی از بزرگ ترین معضلات زیست محیطی را در جهان امروز بوجود آورده اند. این مصنوعات دست بشر به علت قابلیت های فراوان و قیمت ارزان به شکل های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرند به طوریکه دامنه این محصولات از وسایل و ابزارهای پیش پا افتاده و روزمره تا وسایل فوق پیشرفته و استراتژیک را شامل می شوند. استفاده از مواد پلاستیکی به حدی روزمره شده که هیچ کس نمی تواند بدون کاربرد روزانه از این مواد زندگی کند.

 

ایران نیز جزو کشورهایی است که سالانه مقادیر زیادی لوازم پلاستیکی تولید می کند و این به خاطر داشتن منابع نفتی و تولیدات پتروشیمی فراوان است به همین علت کشور ما یکی از عمده تولید کنندگان مواد پلاستیکی به شمار می رود و از طرف دیگر مهمترین دلیلی که سبب استفاده هرچه بیشتر از کیسه های پلاستیکی شده است، قیمت ناچیز آنها در مقایسه با کیسه های پارچه ای و کاغذی می باشد.

 

حال آنکه غافل از این موضوع هستیم که هزینه جمع آوری، بازیافت، امحاء این مواد و از همه مهمترهزینه زیان و خسارات زیست محیطی ناشی از پراکندگی آنها در محیط زندگی غیرقابل محاسبه و بسیار گزاف می باشد.

آنچه که مسلم است ، این است که پلاستیک غیرقابل تجزیه می باشد و کیسه های نایلونی و کیسه زباله به طور متوسط ۵۰۰ سال در محیط باقی می مانند. کیسه های پلاستیکی به علت سبکی به راحتی به همراه باد همه جا پخش می شوند و بیشتر آنها سر از دریا و مناطق طبیعی و حفاظت شده در آورده و موجبات آلودگی دریا و خاک و در نهایت محیط زیست را فراهم خواهند کرد و چنانچه این مواد سوزانده شوند باعث تولید گاز سمی و در نهایت باعث آلودگی هوا خواهند شد.

 

در این راستا به سراغ رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرپل زهاب رفته تا دراین باب گفتگویی با وی ترتیب دهیم:

 

شهرام مظفری زاده در گفتگو با خبرنگار ما گفت: به منظور حفظ و صیانت از محیط زیست می توان اقدامات بسیاری را انجام داد و چنانچه در بحث فرهنگسازی و افزایش آگاهی مردم شروع بع فعالیت نماییم ، قطعاً بسیاری از مشکلات زیست محیطی برطرف خواهند شد.

وی اذعان کرد: متأسفانه در کشور ما استفاده از کیسه های یکبار مصرف به نوعی رفتار متمدنانه تبدیل شده است درحالیکه در بسیاری از کشورهای پیشرفته که خود این فرهنگ را در برهه های زمانی مختلف تجربه کرده اند، استفاده از این مواد کاهش یافته است.

 

مظفری زاده با اشاره به بهره گیری از فناوریهای روز به ویژه فناوری نانو خاطر نشان شد: خوشبختانه در جای جای کشور با بهره گیری ازفناوری نانو از کیسه هایی با قابلیت بازیافت جهت نگهداری مواد غذایی و یا حمل خریداهای روزانه استفاده می شود که امید است در شهرستان سرپلا زهاب نیز این مهم تحقق یابد.

وی با اشاره به اینکه درجهت کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی اقدام به رایزنی با نهادهای تولید کیسه های قابل بازیافت نموده اند ، گفت: در راستای کاهش استفاده از کیسه های پلاستیکی و گسترش بهره گیری مردم از پاکتهای کاغذی و کیسه های قابل بازیافت ، رایزنی های بسیاری با نهادهای تولیدی این محصولات قابل بازیافت ترتیب داده ایم و امید است در آینده نه چندان دور بتوان این مهم را در شهرستان سرپل زهاب محقق کرده و الگویی برای سایر شهرستانها به شمار آییم.

 

رئیس اداره محیط زیست شهرستان سرپل زهاب با بیان اینکه در این طرح شعار " با احترام به پلاستیک نه می گویم " یکی از نکات اساسی به شمار می آید ، اظهارداشت: چنانچه هر یک از شهروندان برای خریدهای روزانه خود از کیسه های پارچه ای و یا سبدهای خرید استفاده کنند ، قطعاً تحولی عظیم در راستای حفظ محیط زیست و کمرنگ شدن استفاده از کیسه های پلاستیکی صورت خواهد پذیرفت.

مظفری زاده در پایان خاطر نشان شد: چنانچه مسئولین و سرمایه گذاران در این امر ما را همراهی نمایند قطعاً می توان برای همیشه کیسه های پلاستیکی را که سالیان بسیاری برای جذب طبیعت زمان لازم دارند ، از عرصه استفاده عموم حذف کرد.

 

به امید آنکه روزی همه مردم با گسترش فرهنگ استفاده از کیسه های قابل بازیافت و یا عدم استفاده از کیسه های پلاستیکی بتوانند گامهای مؤثری در جهت پیشبرد حفظ و صیانت از محیط زیست بردارند.

 

شهرستان سرپل زهاب در غرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق می باشد.

 

انتهای پیام / ق