پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 199319 ۱۰:۱۴ - ۱۳۹۵/۰۵/۱۲

تنش اقتصادی در بازارچه مرزی تیله کوه / وقتی تصمیمات شورای ساماندهی مبادلات مرزی رونق اقتصادی را از تیله کوه می گیرد

بازی دراز1404: مدتی است با اتخاذ تصمیمی از سوی شورای ساماندهی مبادلات مرزی مبنی بر تقلیل کالاهای وارداتی به موجب کمک به تولید داخلی ، تنشی عظیم دربازارچه مرزی تیله کوه به بارآورده و موجبات نارضایتی بسیاری را سبب شده است.

تنش اقتصادی در بازارچه مرزی تیله کوه / وقتی تصمیمات شورای ساماندهی مبادلات مرزی رونق اقتصادی را از تیله کوه می گیرد

به گزارش بازی دراز، فعالیت بازارچه مرزی تیله کوه از 13 اردیبهشت ماه سالجاری و هفته ای 5 روز رسماً آغاز شده بود که دراین مدت حجم بالایی از واردات کالا و سهم بسیاری در اشتغال مردم منطقه بصورت مستقیم وغیرمستقیم را فراهم آورد.

 

فعالیت این بازارچه بارقه ای از امید را در دل جوانان بیکار شهرستان سرپل زهاب پدید آورد و توانست در مجموع 6 هزارو 500 خانوار روستایی دارای کارت مرزنشینی را از سهمیه 1میلیون و 500 هزار ریالی بهره مند سازد و این مهم علاوه بر تلاش روستائیان برای ورود به بازارچه مرزی تیله کوه جهت کسب و کار ، مانع از کوچ روستائیان به شهرها شد.

در بدو فعالیت بازارچه مرزی تیله کوه 450 کوله بر مشغول به فعالیت بودند اما هم اکنون با کم شدن کالاهای وارداتی به دلیل لطمه به تولید داخلی ، تنشی عظیم این بازارچه را فرا گرفته و از 450 کوله بر به 2 کوله بر در روز رسیده است.

 

محمدی یکی از تجار شهرستان سرپل زهاب در گفتگو با خبرنگار ما گفت: با بازگشایی مرز تیله کوه اقلام بسیاری وارد می شدند و این امرسبب می شد تا بازارعرضه کالاهای وارداتی رونق یابد اما متأسفانه مدتی است که برخی از اقلام مجوز واردات ندارند.

 

کریمی نیز اظهار داشت: بازارچه تیله کوه می توانست همانند سایر بازارچه ها پر رونق بوده و موجبات بهره مندی مردم منطقه را از تأثیرات اقتصادی آن فراهم آورد اما متأسفانه در بسیاری از موارد کالاهای وارداتی از مرز تیله کوه مخفیانه به شهرهایی همچون جوانرود منتقل می گردند.

عزیزی نیز درادامه گفت: چرا با وجود مرز تیله کوه ، بازارچه ای منسجم در منطقه وجود ندارد و هر بار به یک طریق ، راههای فعالیت اقتصادی در این مرز بسته می شود و تجار از ادامه فعالیت باز می مانند؟!  

 

به همین منظور به سراغ معاون فرماندار شهرستان سرپل زهاب رفته و گفتگویی را ترتیب دادیم:

 

عزیز کرمی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: به دلیل کمک به تولید داخلی و اینکه برخی از کالاهای وارداتی از مرز تیله کوه سبب برهم خوردن بازار داخلی می شد لذا تصمیم بر آن شد تا برخی از کالاها از لیست واردات خط خورده و مانع از ورود بخشی از اقلام شدیم.

وی اذعان کرد: این تصمیم از سوی شورای ساماندهی مبادلات مرزی صورت پذیرفت که این امر سبب شد کوله بران از 450 نفر در روز به 2 کوله بر در روز تقلیل یابد.

 

کرمی خاطر نشان شد: تقلیل کالاهای وارداتی سبب شد که عوارض مرزنشینی کم شده و رونق بازار شهرستان افت شدید پیدا کند.

 

وی درادامه افزود: کم شدن بازار فروش کالاهای وارداتی از مرز تیله کوه در شهرستان سرپل زهاب موجب شد اشتغال شهرستان تحت تأثیر قرار گرفته و به دنبال آن موجبات کوچ روستائیان و قاچاق به وجود آمد.

 

حال باید در پی تمهیداتی دیگر از سوی مسئولین جهت رونق کسب و کار بازارچه مرزی تیله کوه و جلوگیری از افت بازار منطقه و مهاجرت جوانان بیکار به شهرهای دیگر بود.

 

شهرستان سرپل زهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزار نفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق می باشد.

 

 

انتهای پیام / ق