پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 200963 ۱۰:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۱۶

شهرستانی باقدمت دوران نوسنگی درگذرگاه فراموشی مسئولین؛

نقش اولین سنگ نوشته آسیا برسینه همیشه استوارزاگرس / ساماندهی آثار تاریخی سرپلذهاب نیازمند همت و تدبیر مسئولین استانی است

بازی دراز 1404 : کتیبه 4 هزارو 800 ساله شهرستان سرپلذهاب سالهاست که جهت ساماندهی نیازمند اقدامات و اجرایی شدن وعده های مسئولین استانی می باشد.

 نقش اولین سنگ نوشته آسیا برسینه همیشه استوارزاگرس  / ساماندهی آثار تاریخی سرپلذهاب نیازمند همت و تدبیر مسئولین استانی است

به گزارش بازی دراز، براساس بررسی‌های باستان‌شناسی به عمل آمده ، شهرستان سرپلذهاب، دارای سابقه سکونت در دوران نوسنگی (هفت‌هزارسال قبل) است و قدمت آن ، بنا بر مطالعه آثار باستانی و کتیبه‌های موجود از قبیل کتیبه و سنگ‌ نوشته آنوبانی نی پادشاه لولوبی‌ها ، قابل دستیابی و استخراج است.

 

 کتیبه و سنگ‌ نوشته آنوبانی نی بر سینه رشته کوه همیشه استوار زاگرس حک شده و یکی از قدیمی‌ترین و به عبارتی اولین هنر معماری روسنگ آسیا به شمار می‌رود اما متأسفانه احداث مدرسه 17 شهریور در محل این سنگ نوشته سبب شده تا زیبایی و قدمت این اثر تاریخی منحصر به فرد پنهان گردد و البته آسیبهای بسیاری بر پیکره آن وارد شود.

 

آنچه که می توان زخم چندین ساله بر پیکراین سنگ نوشته را قدری التیام بخشد و چشمان گردشگران داخلی و خارجی را بر روی آن بگشاید جداسازی این مدرسه از محدوده این اثر باستانی است.

به همین منظور به سراغ رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان سرپلذهاب رفته و گفتگویی را ترتیب داده ایم:

 

مظفرغلامی در گفتگو با خبرنگار ما گفت: آنچه که می تواند تاریخ و تمدن هر منطقه ای را بیان کند ، آثار تاریخی آن منطقه است لذا برای نشان دادن قدمت منطقه خودباید از آثار تاریخی و باستانی موجود ، حفظ و حراست شود.

 

وی اذعان کرد: کتیبه و سنگ نوشته آنوبانی نی یادگار آنوبانی نی پادشاه لولوبی ها از اقوام زاگرس نشین پیش از آریایی ها در ۴۸۰۰ سال پیش می باشد که نشان از غنای منطقه و در عین حال ناشناخته بودن آن دارد.

 

غلامی اظهار داشت: شباهت بسیار زیاد این اثر با کتیبه بیستون می توان انسان را این نتیجه رساند که داریوش کتیبه بیستون را با الهام از این اثر تاریخی حکاکی کرده است.

 

وی با اشاره به بازدید مکرر مسئولین استانی و محلی از این اثر تاریخی گفت: با توجه به اینکه مدرسه 17 شهرسور دقیقا در محدوده این آثر تاریخی بنا شده است ، تلاشهای بسیاری مبنی بر جداسازی مدرسه از محدوده این کتیبه باستانی صورت پذیرفت.

رئیس اداره میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری شهرستان درادامه افزود: تمام مسئولین محلی ، فرمانداری، شهرداری واداره نوسازی مدارس با جابجایی مدرسه 17 شهریور موافق هستند و در این خصوص مکاتبات بسیاری با مسئولین استانی صورت پذیرفته است.  

 

غلامی تصریح کرد: بر اساس مکاتبات صورت گرفته با استانداری ، استاندارو معاون عمرانی استانداری نیز موافقت خود را با جابجایی مدرسه 17 شهریور اعلام داشته اند و خواستار تعیین یک جای مناسب برای احداث مدرسه شدند.

 

وی همچنین خاطر نشان شد: به همین منظور جایگاه مناسب جهت احداث مدرسه تعیین شده و از سوی اداره نوسازی مدارس نیز تأیید شده است اما همچنان و پس از بیش از یک سال از وعده مسئولین استانی ، هیچ اقدامی صورت نگرفته و نتیجه ای حاصل نشده است.

وی درادامه گفت: با وارد عمل شدن مسئولین استانی می توان هر چه سریعتر اقدامات لازم جهت احداث مدرسه جدید صورت پذیرد و محل مدرسه 17 شهریور به عنوان پایگاه گردشگری شهرستان مورد استفاده و ساماندهی قرار گیرد که با تحقق این امر تحولی عظیم در صنعت گردشگری منطقه به وجود خواهد آمد.

 

حال همه مردم و مسئولین شهرستان سرپلذهاب که یکی از 8 شهر تاریخی جهان است ، چشم انتظار انجام اقدامات لازم از سوی مسئولین استانی هستند تا هر چه سریعتر سند 4 هزار و 800 ساله شهرشان ساماندهی گردد.

 

شهرستان سرپلذهاب درغرب استان کرمانشاه با جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارای 224 اثر تاریخی است که 142 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.

 

انتهای پیام / ق