پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 201334 ۰۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۲۵

میزگرد اجتماعی ؛

خودکشی مهمترین علت مرگ دراثرافسردگی است / نقش اورژانس اجتماعی در جلوگیری از خودکشی افراد

بازی دراز1404: خودکشی مهمترین علت مرگ افراد افسرده است که سالانه یک میلیون قربانی درجهان دارد ودراین میان نقش اورژانس اجتماعی در جلوگیری ازاین عامل مرگ افرادمهم می باشد.

خودکشی مهمترین علت مرگ دراثرافسردگی است / نقش اورژانس اجتماعی در جلوگیری از خودکشی افراد

به گزارش بازی دراز، سالانه یک میلیون نفر دست به خود کشی می زنند که بر اساس آمار موجود دومین یا سومین علت مرگ در مدرسه و دانشگاه و به عنوان دهمین دلیل مرگ در سن بالاتر است.

 

با توجه به حساسیت این مهم و زندگی امروزه ، سعی بر آن داشتیم تا با برگزاری میزگرد با حضور تنی چند از روانشناسان و کارشناسان ابعاد این موضوع و معضل جوامع امروزی را بررسی کنیم:

 

دکتر احمدی یکی از روانشناسان درباره خودکشی اینگونه می گوید: خودکشی تحت تأثیر فاکتورهای سن ، جنس ، نژاد ، مذهب ، مهاجرت ، عوامل اقتصادی و بیماریهای روانی و جسمی می باشد.

 

وی اذعان کرد: براساس بررسیهای به عمل آمده میزان اقدام به خودکشی در زنان سه برابر مردان و میزان مرگ و میر براثر خودکشی در مردان سه برابر زنان است.

احمدی خاطر نشان شد: در بین مذاهب ، مسلمانان کمترین آمار خودکشی را دارند.

 

وی با اشاره به میانگین سنی افرادی که خودکشی می کنند ، گفت: متأسفانه با افزایش سن میزان خودکشی نیز افزایش می یابد و حداکثر آن در سنین 30 تا 45 سالگی رخ می دهد.

 

این روانشناس تصریح کرد: سابقه اختلالات روانی مثل اعتیاد ، افسردگی ، جنون ، بیش فعالی و همچنین اختلالات دو قطبی فرد را مستعد خودکشی می کند که در کنار این عوامل ، بیماریهای مزمن جسمی مانند سرطان ، صرع ، ایدز و بیماران دیالیزی در معرض خودکشی هستند.

 

احمدی عوامل اجتماعی مانند تنها زندگی کردن ، فقدان حمایتهای اجتماعی و خانوادگی و عوامل استرس زا مثل طلاق ، بیکاری ، فقر ،از دست دادن نزدیکان ، ازدواج تحمیلی و شکست در کار و تحصیل را از دیگر فاکتورهای اقدام به خودکشی خواند.

 

وی با اشاره به روشهای مداخله خاطر نشان شد: سه روش جهت مداخله با فرد مستعد اقدام به خودکشی وجود دارد که شامل مداخله قبل از اقدام ، مداخله حین بحران و مداخله پس از بحران می باشد به این صورت که در مداخله قبل از اقدام بایستی شناسایی به موقع فرد افسرده صورت پذیرد چرا که افسردگی یکی از شایعترین علل اقدام به خودکشی است و در این راستا آموزش مهارتهای زندگی نظیر حل مسئله ، مداخله بحران ، روشهای ارتباط مؤثر ، آموزش جرأت ورزی و ... در پیشگیری از خودکشی نقش بسزایی دارد.

احمدی مداخله حین بحران را اینگونه تشریح کرد: مداخله حین بحران شامل ارتباط مؤثر با بیمار و حس همدلی ، ارزیابی شدت خطر خودکشی ، حفظ رازداری و ارجاع به مراکز درمانی می باشد.

 

وی بااشاره به روشهای مداخله پس از بحران گفت: این روشها درمراکز درمانی توسط پزشک آموزش دیده در زمینه خودکشی و روانپزشک صورت می پذیرد و شامل اقدامات روان درمانی ، خانواده درمانی ، گروه درمانی و درمان دارویی است.

 

مسئول اورژانس اجتماعی شهرستان درادامه افزود: برخورد با فردی که در صدد خودکشی برآمده است بسیار حساس است و نباید بدون مطالعه و کسب مهارت سعی در مداخله داشته باشیم لذا دراین بین پرسش در مورد خودکشی موجب افزایش خطر اقدام به خودکشی نمی شود و در مواردی که فرد در معرض خطر خودکشی است باید از این نظر ارزیابی شود.

 

بهمن بوچانی اظهار داشت: براساس تحقیقات علمی صورت پذیرفته هر بیماری که تمایل به خودکشی را عنوان می کند بایستی با دقت مورد ارزیابی و تحت نظر قرار گیرد.

 

وی درادامه عوامل خودکشی را شامل عوامل احساسی ، رفتاری ، جسمانی ، شناختی و عاطفی دانست.

بوچانی اذعان کرد: درمواقع خودکشی ، همدردی و حمایت از این افراد ، سرزنش نکردن آنها ، دادن امید به زندگی و پیدا کردن راه حل مناسبتر ، تماس با خط اورژانس 123 و ارجاع به روانپزشک از جمله اقداماتی است که باید صورت پذیرد.

سرپرست سازمان تبلیغات اسلامی شهرستان نیز به عوامل خودکشی اشاره کردوگفت: افرادی که در دارای روحیه ضعیفی بوده ودربرابر مشکلات بزرگ تسلیم می شوند غالبا دچار یاس وناامیدی شده و بهرین راه را در گرفتن جان خود می بینند.

حجت الاسلام داریوش اکبری افزود : عدم وجود ایمان قوی در افراد سبب ایجاد یاس وناامیدی می گردد وغالب کسانی که دست به خودکشی می زنند از افراد بی ایمان هستند.

وی خودکشی را از گناهان کبیره دانست و گفت : یاس وناامیدی از رحمت خداوند بزرگترین گناهی است که دراثر بی ایمانی وتدین پایین افراد بوجود می آید . 

ایشان حضور دربرنامه های قرآنی را در امر پیشگیری از خودکشی موثردانست وادامه داد : اورژانس اجتماعی نیز می تواند از طریق گفتگو باافراد در امر پیشگیری ازخودکشی وامیدوارکردن افراد به زندگی مفید باشد.

گفتنی است اورژانس اجتماعی با هدف تخصصی بودن ، به موقع بودن و در دسترس بودن با دو تیم سیار و مداخله در بحران در جهت ارائه خدمات روانشناسی و مددکاری در صورت مواجهه با موارد بحرانی خودکشی ، همسر آزاری ، کودک آزاری و ... در خدمت مردم می باشد.

 

شهرستان سرپلذهاب درغرب استان کرمانشاه دارای جمعیتی بالغ بر 90 هزارنفر و 48 کیلومترمرز مشترک با کشور عراق می باشد.

 

انتهای پیام / ق