پربازدیدترین ها

کد خبر: 204520 ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۵/۰۹/۲۲

شیوع شپش در برخی مدارس و نگرانی خانواده ها:

وقتی عدم رعایت بهداشت فردی بهداشت اجتماعی مدارس را به خطر می اندازد / لزوم استفاده دانش آموزان از شامپوهای پرمترین

بازی دراز 1404 : بیماری شپش در مدارس سرپلذهاب مشکلاتی را برای دانش آموزان بوجود آمرده است که دراثر رعایت نکردن بهداشت فردی بوجود می آید وراه درمان آن استفاده از شامپوی پرمترین است.

وقتی عدم رعایت بهداشت فردی بهداشت اجتماعی مدارس را به خطر می اندازد / لزوم استفاده دانش آموزان از شامپوهای پرمترین

به گزارش بازی دراز، شپش سر عفونتی انگلی است كه توسط انگلی به نام پدیكولوس هومانوس كاپیتیس (PEDICULUS HUMANUS CAPITIS) ایجاد می شود. شيوع شپش مختص جامعه يا طبقه اجتماعي خاصي نبوده و تمام افراد جامعه را مخصوصا در فصول سرد سال ممكن است درگير كند. شيوع اين بيماري در كودكان بسيار بيشتر است و در جنس مونث شايع‌تر از جنس مذكر است.

شپش سر نوعی حشره انگلی است که برروی سر، مژه و ابروها یافت می شودو روزانه چندین بار از خون انسان استفاده کرده . این حشره نمی تواند مدت زیادی بدون تماس با پوست بدن زنده بماند و فقط از طریق تماس مستقیم منتقل می شود.

کارشناس مسئول سلامت مدارس سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: به‌ منظور ارتقای سلامت دانش آموزان و پیشگیری و کنترل آلودگی به «پدیکلوزیس» سر در مدارس شهری و روستایی با حضور کارشناسان شبکه بهداشت و درمان شهرستان، کارشناسان آموزش و پرورش و کلیه مدیران مدارس کارگاه‌های آموزشی برگزار شده است و در این راستا آگاهی های لازم فرا گرفتند.

عادل رحمانی زاده بیان کرد: جهت جلوگیری از شیوع این بیماری شامپوی «پرمترین» در مدارس شهرستان توزیع‌ شده است و یکی از مهم‌ترین راهکارهای اجرای مؤثر این طرح درگیر کردن فعال والدین، دانش‌آموزان، مربیان و اولیا مدرسه در زمینه آموزش و کنترل است.
وی بیان کرد: جهت تشخیص و اقدامات پیشگیرانه مبتلا به آلودگی به «پدیکلوزیس» 49 خانه بهداشت،10 مرکز بهداشت و درمانی و 5 پایگاه بهداشتی و همچنین اکیپ های از کارشناسان مربوطه در سطح مدارس شهری و روستایی مشغول فعالیت هستند.

رحمانی زاده در پایان گفت: امیداست با همکاری و همیاری مردم و مسئولین امر شاهد اجرای با دقت طرح و کاهش میزان آلودگی به شپش در سطح شهرستان باشیم.

دکتر جواد فاطمی راد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: شپش یا بیماری «پدیکولوزیس» یک نوع آلودگی است که از عدم رعایت بهداشت فردی در بیمار بروز و به‌راحتی به دیگران سرایت می‌کند و این امر والدین و دانش‌آموزان را دچارنگرانی ساخته است.

این پزشک شهرستان افزود: شپش سر بیشتر در کودکان خردسال، در مهد کودک ها و آمادگی و در دوران ابتدایی، شیوع زیادی دارد. کودکان در این سنین، اغلب در بازی های گروهی شرکت کرده و در تماس مستقیم با یکدیگر قرار دارند. آنها گاهی کلاه، شانه و حتی سنجاق سرهای خود را به اشتراک می گذارند. بزرگسالانی هم که با این کودکان زندگی می کنند، در معرض خطر بالای ابتلا به شپش هستند.

وی به عوامل سرایت و انتشار این حشره انگلی اشاره کرد و افزود: شپش اغلب در تماس مستقیم از سری به سر دیگر انتقال می یابد. در تماس مستقیم شپش به سر میزبان جدیدی خزیده و محل جدیدی را برای زندگی انتخاب می کند. این حشره برای مدت کوتاهی می تواند روی لباس یا وسایل شخصی افراد، زنده بماند بنابر این به اشتراک گذاشتن شانه سر، می تواند عاملی برای انتقال باشد. این حشره قادر به پریدن یا به پرواز در آمدن در فضا نیست، تنها از طریق تماس مستقیم ، سرایت می کند.

فاطمی راد در پایان درمان شپش موی سر را امری مهم برشمرد و گفت: لوسیون ها و شامپو های حاوی 1 درصد پرمترین اغلب بخوبی اثر می کنند و به راحتی از داروخانه های سطح شهرستان قابل تهیه هستند مواد حاوی این دارو را می توان بدون نسخه پزشک تهیه نمود. اگر این محصولات اثر نکردند، پزشک برای شما داروهایی با قدرت بیشتر تجویز می نماید. همیشه داروها را دقیقا به همان شکل که تجویز می شوند مصرف نمایید. مصرف داروها به اشتباه و یا با مقدار زیاد باعث بوجود آمدن عوارض جانبی می شود.

 

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای 90هزار نفر جمعیت دارد.

انتهای پیام/*