پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 205820 ۱۰:۴۰ - ۱۳۹۵/۱۰/۱۶

تاثیر تغذیه دانش آموزان در عملکرد تحصیلی ؛

استرس فصل امتحانات و کاهش چشمگیر سطح اشتهای دانش آموزان / تغذیه سالم و مقوی عاملی مهم در سطح یادگیری افراد است

بازی دراز 1404 : فصل امتحانات و استرس وهیجانات خاص آن دربیشتر موارد سبب کاهش سطح اشتهای دانش آموزان می شود درحالیکه تغذیه سالم و مقوی تاثیر مستقیمی در عملکرد تحصیلی و سطح یادگیری افراد دارد.

استرس فصل امتحانات و کاهش چشمگیر سطح اشتهای دانش آموزان / تغذیه سالم و مقوی عاملی مهم در سطح یادگیری افراد است

به گزارش بازی دراز، فصل امتحانات فرا رسیده و جمله آشنای «امتحان دارم، اشتها ندارم» را از زبان فرزندان زیاد می شنویم.

اضطراب امتحان، حالت تشویش، نگرانی و هیجان ناخوشایندی به وجود می آورد که بیشتر دانش آموزان به آن دچار می شوند.

گاهی این اضطراب با سردرد، سرگیجه، دل درد، حالت تهوع، تپش قلب و تنگی نفس همراه است و دیگر هیچ اشتها و انگیزه ای برای غذا خوردن باقی نمی گذارد.

اما نباید فراموش کرد که تغذیه مناسب تأثیر مستقیم بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان دارد.

 

به همین منظور خبرنگار ما به سراغ یکی از پزشکان عمومی شهرستان سرپل ذهاب رفته و گفتگویی با وی ترتیب داده است:

دکتر سید جواد فاطمی راد در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: مصرف تغذیه سالم در فصل امتحانات یک گام موفق برای داشتن روحیه شاد ، تن سالم و فکری مناسب به شمار می ورد در این میان اهمیت و ارزش سبد غذایی در الگوی مصرف هر خانواده ای باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

 

وی افزود: با توجه به این که سهم میان وعده ها در تامین انرژی و مواد مغذی ضروری ، به ویژه برای دانش آموزان حائز اهمیت است باید به مصرف میان وعده های سالم و مفید برای دانش آموزان توجه کرد زیرا  به میزان تمرکز و یادگیری آنان کمک می کند و در میزان سلامتی دانش آموزان و دانشجویان نقش مهمی دارد.

 

این پزشک عمومی بیان کرد: استفاده از مواد غذایی که میزان استرس را در دانش آموزان و دانشجویان کاهش دهد بیشتر حائز اهمیت بوده و باید به این مهم در فصل امتحانات دقت و توجه بیشتری کرد تا میزان آرامش لازم در وجود آزمون دهنده فراهم شود.

وی گفت: غذاهایی مانند سوپ جو و همچنین کاهو، شیر، دوغ و ماست حاوی لاکتوسین هستند که این ماده خاصیت آرامش بخشی دارد و توصیه می‌شود شب قبل از امتحان از این گروه مواد غذایی مصرف شود زیرا باعث کاهش استرس در دانش‌آموزان می‌شود.

 

فاطمی راد تاکید کرد: به دانش آموزان توصیه می شود از مصرف زیاد قهوه و چای پررنگ، خودداری کنند و مصرف روزانه یک لیوان شیر را برای ایجاد آرامش در طول دوران آمادگی برای امتحان به خاطر بسپارند.

 

وی به خانواده ‌ها توصیه کرد: در ایام امتحانات در تغذیه ی روزمره دانش ‌آموزان از لیمو ترش و مرکبات مانند نارنگی، پرتقال و سایر میوه‌ ها مانند کیوی، توت‌ فرنگی، گرمک، طالبی و از سبزی‌ ها مانند گل کلم، کلم بروکلی، اسفناج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ‌ای، جعفری و سیب زمینی استفاده کنند.

 

فاطمی راد در پایان گفت: بسیاری از دانش آموزان روزهای پیش از امتحان را تا حد امکان به مطالعه می پردازند و تصور می کنند که غذا و استراحت مانع مطالعه می شود، در صورتی که با تغذیه صحیح می توان بازده فکری را افزایش داد.

 

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای 90هزار نفر جمعیت و 48کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

انتهای پیام/*