پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 206514 ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۸/۱۱/۱۶

زندگینامه شهید محمدحسین نازپرورده ؛

شهید نازپرورده معتمد روحانیت و عامل پخش اعلامیه های امام راحل بود/ از مبارزات انقلابی شهید تا مقابله با منافقین در مرزهای غربی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی

بازی دراز 1404 : شهید محمدحسین نازپرورده معتمد روحانیت محله و عامل پخش اعلامیه های حضرت امام (ره) درشهرستان بود ومبارزات انقلابی بسیاری انجام داد وتحت تعقیب ساواک بود .

شهید نازپرورده معتمد روحانیت و عامل پخش اعلامیه های امام راحل بود/ از مبارزات انقلابی شهید تا مقابله با منافقین در مرزهای غربی کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی

به گزارش بازی دراز، در دوران انقلاب اسلامی ، مبارزان زیادی در پیروزی انقلاب اسلامی  ایران تاثیرگذار بودند که هر کدام به نحوی در این عرصه نقش برجسته ای داشتند .

رشادت و حماسه آفرینی جوانان سرپل ذهاب نیز با تمام محدودیت ها دربه سرانجام رسیدن پیروزی انقلاب اسلامی اساسی بود و  حتی جوانان این منطقه با مبارزات خود خاطرات و حوادث تلخ و شیرینی را در تاریخ انقلاب به ثبت رساندند.

بنابراین به مناسبت ایام مبارک دهه فجر و برای بیان خاطرات آن دوران به سراغ برادر شهید والامقام محمدحسین نازپرورده از مبارزان انقلابی که در آن زمان فعال بود، رفتیم و گفتگویی با وی ترتیب داده ایم:

سردارشهید اسلام محمد حسین ناز پرورده در سال 1338 در شهرمقاوم و مدفن نماینده ی چهارامام معصوم احمد بن اسحاق قمی و مشهد مظلومان فاتح سرپلذهاب چشم بدنیا گشود و نام زیبای محمد حسین به دلیل ارادت خانواده به خاندان نبوی برای او برگزیده شد.تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و متوسطه را در زادگاهش به اتمام رساند.

شهید محمدحسین نازپرورده از جمله شهدایی است که عاشق امام راحل بود و ارادات واقتدایش به امام (ره) از ویژگی هاي بازر شخصیتی او تا زمان شهادتش بود.

 

برادر این شهید والامقام ،نعمت نازپرورده در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: محمدحسین در سال 56 قبل از پیروزی انقلاب اسلامی وارد مبارزات انقلابی شد واز آن پس رابط اعلامیه ها و نوار سخنرانی های حضرت امام خمینی (ره) از قم به شهرستان سرپل ذهاب بود و با رعایت مسائل امنیتی  شروع به تبلیغ افکار انقلابی کرد.

 

وی افزود: اما در جریان همین فعالیت های انقلابی بود که تحت تعقیب ماموران ساواک قرار گرفت و ناچار شد به اتفاق چند نفر از دوستان انقلابی اش برای مدتی از شهر خارج و در کوه ها و تپه های اطراف شهر مخفی شدند.

نعمت نازپرورده اظهار داشت: شهید محمد حسین به همراه چندی از دوستانش اولین پایگاه مردمی و مقاومت انقلابی به نام گروه ضربت را در سرپل ذهاب پایه گذاری کردند و پس از آن جذب سپاه شد و ازهمان روزهای نخست عضویت وی به عنوان نیروی هسته مرکزی سپاه ناحیه شهرستان فعالیت خود را آغاز کرد .

 

وی افزود: پس از پیروزی انقلاب اسلامی فعالیت برای برقراری امنیت و آرامش در شهر این شهید بزرگوار را از ادامه تحصیل و شغل و ازدواج و تشکیل زندگی مشترک دور کرد.

 

وی یادآور شد: شهید نازپرورده بعنوان فرمانده پاسگاه مرزی تنگه حمام و همزمان جانشین فرمانده سپاه سرپلذهاب و معاون عملیات سپاه شهرستان نقش مهمی در خنثی سازی تهدیدات عناصر ضد انقلاب داشت و علاوه بر حضور در عملیات ، در فعالیت های سیاسی – مذهبی از جمله در گروه امر به معروف و نهی از منکر شهرستان سرپل ذهاب نیز شرکت داشت.

 

برادر این شهید والامقام به دیگر فعالیتهای شهید اشاره کرد و گفت: مبارزه شبانه روزی با اشرار و ضد انقلاب در جاده ها و گندگاه ها، مقابله با حملات شبانه به سرپلذهاب و پاسگاه های مرزی ، مبارزه با قاچاقچیان اسلحه درعملیات های شناسایی در خاک عراق برای مبارزه آسان تر با ضد انقلاب و گروهک های معاند از معمولی ترین کارهای او وهم رزمانش بود.

نعمت نازپرورده بیان داشت: شهید محمد حسین پیش از آغاز رسمی جنگ تحمیلی که در پاسگاه مرزی تنگه حمام فرمانده بود بارها با اعضای گروه ضربت سپاه مقاومت جانانه ای از خود برای دفع تجاوز ارتش عراق نشان داد وتا زمان شهادت جز لحظات محدودی لباس مقدس سپاه از تن او بیرون نیامد و عاقبت در آن لباس زیبای سبز به افتخار شهادت نائل آمد.

 

وی اظهار داشت: تا آنجا که فرصت می شد شهید محمدحسین هیچ وقت از تلخی های جنگ نمی گفت ، فحوای کلامش این بود که هر چه هست همه اش شیرینی و زیبایی است، اصولاً آدم خوش بینی و با روحیه دلاوری و جهادی داشت و در سخت ترین شرایط زندگی هم خوش بین بود و با عشق به اهل بیت (ع) و ولایت و رهبری امیدش را از دست نمی داد، فقط از فراق هم رزمانش که شهید شدند و از آنها جدا شده غصه دار بود.

به گفته وی، شهید محمد حسین همگان را به عبادت و احترام والدین، تاسی به قرآن و همراهی و اقتدا به امام (ره) سفارش می کرد.

وی یادآور شد: شهید نازپروده در نخستین روزهای شروع جنگ تحمیلی زمانی که نیروهای ارتش متجاوز بعث عراق وارد مناطق غربی استان کرمانشاه از جمله نزدیکی های شهر سرپلذهاب شده بودند، روز 9 مهر سال 59 بر اثر اصابت گلوله به خیل عظیم شهدا پیوست و در جوار بارگاه مقدس احمدابن اسحاق قمی(ره) شهرستان سرپلذهاب و در کنار همرزمان شهیدش در جایی که خود معلوم کرده بود در خاک آرام گرفت.

 

متأسفانه وصیت نامه شهید محمد حسین بر اثر اصابت راکت عراقی به منزل مسکونی شهید در سرپلذهاب بدست نیامد اما آنچه او همیشه به آن سفارش می کرد احترام به پدر و مادر ،تبعیت بی چون و چرا از امام و ولایت فقیه ، نماز اوّل وقت ، توکل بر خدا در همه احوال بود.

 

شهرستان سرپل ذهاب درغرب استان کرمانشاه دارای 90هزارنفر جمعیت و 48کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق دارد و 873 شهید والامقام تقدیم اسلام کرده است.

انتهای پیام/*