پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 207130 ۰۸:۵۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۵

ظهور پدیده "اعتیاد اینترنت" درسایه پیشرفت تکنولوژی ؛

جوانان و نوجوانان تاثیرپذیر ترین قشرجامعه از اعتیاد به اینترنت هستند / از افزایش ناهنجاریهای رفتاری و روانی تا کاهش روابط اجتماعی در دنیای واقعی

بازی دراز 1404 : پدیده نوظهور اعتیاد اینترنتی در سایه پیشرفت تکنولوژیها تاثیرات بسیاری را برجوانان ونوجوانان جامعه گذاشته است که افزایش ناهنجاریهای رفتاری وروانی و کاهش روابط اجتماعی در دنیای واقعی تنها بخشی از این آسیبهای اینترنت است.

جوانان و نوجوانان تاثیرپذیر ترین قشرجامعه از اعتیاد به اینترنت هستند / از افزایش ناهنجاریهای رفتاری و روانی تا کاهش روابط اجتماعی در دنیای واقعی

به گزارش بازی دراز، استفاده از اینترنت، یکی از جلوه‌های آشکار دنیای مدرن و ابزاری مهم برای آموزش نسل ‌نو به‌شمار می آید اما در کنار این مزایا می تواند مضراتی در پی داشته باشد که روزانه با فزونی افزایش کاربران اینترنت چشمگیر بوده و در میان اقشار مختلف جامعه اعتیاد آور است.

 

پدیده اعتیاد اینترنتی، همزمان با افزایش دسترسی روزانه مردم به منابع آن‌لاین شایع‌تر می‌شود. وب، اطلاع‌دهنده، مفید، دارای منابع غنی و سرگرم‌کننده است. اما برای بسیاری از مردمی که به آن معتادند، این منافع، در حال تبدیل شدن به آسیبها و نابهنجاریهای روانی و رفتاری است.

 

با توجه به اهمیت این موضوع خبرنگار ما به سراغ گروهی از جوانان و نوجوانان شهرستان سرپلذهاب رفته و نظر این قشر آسیب پذیر در خصوص پدیده اعتیاد اینترنت را نیز جویا شد:

 

رضایی یکی از نوجوانان سرپلذهابی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: اینترنت فقط یک ابزار بی‌ضرر و دوست داشتنی برای جمع‌آوری اطلاعات، پیداکردن دوستان جدیدو گذران وقت است.

 

یکی از دانشجویان این شهرستان معتقد بود: اصلاً چیزی به عنوان اختلال اعتیاد اینترنتی وجود ندارد. لذتی که به‌خاطر استفاده از کامپیوتر به فرد دست می‌دهد، به هیچ وجه قابل مقایسه با لذتٍ حاصل از مصرف کوکائین و یا هر نوع ماده مخدر دیگری نیست.

 

جمعی از دانش آموزان مقطع راهنمایی در ادامه گفتگو با خبرنگار ما اذعان داشتند: هر شخصی ممکن است ساعاتی طولانی از وقت خود را صرف اینترنت کند، همان کاری که ما می‌کنیم و دلیلش هم این است که نهایتاً پس از تلاش بسیار، منبع «بی‌پایان» اطلاعات را می یابیم. هیچ مفری برای خروج از این کتاب مرجع وجود ندارد.

 

به همین منظور خبرنگار ما در ادامه به سراغ یکی از اساتید دانشگاه و روانشناس  رفته و اهمیت این موضوع را مورد بررسی قرار داده تا از زیان پدیده اعتیاد به اینترنت مطلع گردیم:

 

نصرت اله عزیزی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: اعتیاد اینترنتی، انسانها را به افرادی رها شده‌ تبدیل کرده و بر روابط اجتماعی آنها تأثیر می‌گذارد و در این میان  بهره‌وری و بازده کاری کاربران اینترنت، در مواقع استفاده بیش از حد از اینترنت، کاهش می یابد.

 

وی افزود: همزمان با دسترسی گسترده افراد به اینترنت، شاهد نوع جدیدی از اعتیاد یعنی «اعتیاد اینترنتی» نیز هستیم که مسئله خاص عصر اطلاعات است.

 

مدیر مرکز آموزش و توانبخشی و یادگیری شهرستان در ادامه به علائمی از اعتیاد به اینترنت اشاره کرد و گفت: اعتیاد به اینترنت اضطراب، افسردگی، کج خلقی، بی‌قراری، تفکرهای وسواسی و یا خیالبافی راجع به اینترنت در پی دارد.

 

عزیزی در پایان عنوان کرد: روابط کاربران اینترنت (به ویژه کودکان و نوجوانان) در جهان مجازی افزایش می‌یابد، در مقابل این پدیده از دامنه روابط آنان در جهان واقعی کاسته می‌شود ضمن آنکه، احتمال لطمه دیدن عملکرد آموزش نیز وجود دارد.

 

پس بنابراین شناخت ویژگی های موثر این پدیده تکنولوژیک سبب گسترش برنامه ریزی جهت کاستن از اثرات نامطلوب و افزایش بهره برداری از ویژگی های مثبت آن می گردد. نوجوانان و جوانان به دلیل موقعیت سنّی، اولاً: تمایل بیشتری به تکنولوژی های مدرن نشان می دهند؛ ثانیاً: از پدیده های اطراف خود، به خصوص پدیده های مدرن زودتر و بیشتر متأثّر می شوند؛ و ثالثاً: رفتارهای خود را متناسب با موقعیت هایی که در آن قرار می گیرند، تغییر می دهند.

 

به هر تقدیر، به نظر می رسد که در صورت نظارت و حضور والدین بر استفاده نوجوانان و جوانان از اینترنت نه تنها می توان از تأثیرات منفی آن کاست، بلکه فضای استفاده را به سمت هدفمندی و ارزشمندی هدایت نمود و آن را در راستای ارتقای سطح علمی و اخلاقی نوجوانان و جوانان کانالیزه کرد.

 

شهرستان سرپلذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای 90هزار نفر جمعیت و 48کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد.

انتهای پیام/*