پربازدیدترین ها

کد خبر: 207432 ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۶/۰۱/۰۱

نگاهی به جاذبه های تاریخی و طبیعی شهرستان سرپلذهاب ؛

شهری باقدمت تاریخی بسیار و جاذبه هایی خدادادی درانتظار میهمانان نوروزی / از سرابهای جوشان زیبا تا بلندترین آبشار طبقه ای خاورمیانه

بازی دراز 1404 : شهرستان سرپلذهاب یکی از شهرستانهای غربی استان کرمانشاه است که با وجود آب و هوایی دلپذیر همواره در تعطیلات نوروز پذیرایی مهمانان نوروزی و گردشگران بسیاری است.

شهری باقدمت تاریخی بسیار و جاذبه هایی خدادادی درانتظار میهمانان نوروزی / از سرابهای جوشان زیبا تا بلندترین آبشار طبقه ای خاورمیانه

به گزارش بازی دراز، شهرستان سرپلذهاب یکی از شهرستانهای غربی استان کرمانشاه است که با وجود آب و هوایی دلپذیر همواره در تعطیلات نوروز پذیرایی مهمانان نوروزی و گردشگران بسیاری است.

 

این شهرستان در مسیر راه اصلی عتبات عالیات و راه زمینی تهران بغداد قرار گرفته یکی از شهرستان‌های دیدنی استان کرمانشاه به شمار می رود و از شمال به شهرستان جوانرود، از غرب به شهرستان قصرشیرین و کشور عراق، از شرق به شهرستان اسلام‌آبادغرب و از جنوب به شهرستان گیلان‌غرب محدود شده است.

 

شهر سرپلذهاب مرکز این شهرستان گردشگری و زیبا بوده و در فاصله ۱۴۰ متری جنوب غربی کرمانشاه قرار دارد که در فصل بهار با آب و هوای دل‌انگیز، مسافران فراوانی را به خود جذب می‌کند.

 

این شهرستان در ناحیه‌ای جلگه‌ای و کوهستانی قرار دارد که ارتفاع پست‌ترین نقطه آن کمتر از ۶۰۰ متر از سطح دریا و کوه‌های برز، قراویز، بزنیان و دالاهو از جمله مهمترین کوه‌های این شهرستان است.

 

آبشار پیران یکی از جاذبه‌های طبیعی و بسیار دیدنی شهرستان سرپل ‌ذهاب بوده که گردشگران و مسافران بسیاری برای دیدن این آبشار زیبا به روستای پیران سفر می‌کنند.

 

رودخانه‌های هواسان، چشم دهره (رود دیره) و رودخانه دیره از رودخانه‌های مهم سرپل‌ذهاب هستند که در فصل بهار با طغیان این رودها مناظر دیدنی را نمایش می‌گذارند.

سراب‌های پیران، پل ماهیت، گرم، قره بلاغ، قلعه شاهین، ذهاب، ماراب و چنار از جمله سراب‌های شهرستان سرپل ذهاب هستند و تفرجگاه جنگلی مشهور به امام عباس روستای پاتاق یکی از مناطق زیبای این شهرستان است.

 

سراب پیران از مهمترین سراب‌های این شهرستان محسوب می‌شود که از لحاظ جاذبه‌های طبیعی و توریستی بسیار جالب و دیدنی بوده و در کنار روستایی به همین نام قرار گرفته است.

 

روستای پیران در ۹ کیلومتری شهر سرپل ذهاب واقع شده و جنگل‌های انبوه و متراکم، درختان بلند و زیبای چنار، تبریزی، گردو و انجیر چشم‌اندازهای بسیار زیبا و زمینه مساعدی را برای گذراندن اوقات فراغت فراهم کرده‌اند.

 

آبشار بلند و زیبای پیران که از دل کوه‌ها و صخره‌های اطراف سرازیر می‌شود، در زمره جاذبه‌های بسیار کم‌نظیر و طبیعی روستای پیران است.

 

«طاق گرا» که در گردنه زیبای پاتاق واقع شده است و برخی از آن به‌عنوان اریکه سلطنتی یاد می‌کنند یکی از جاذبه‌های تاریخی سرپل‌ذهاب است.

در مورد کارکردهای این بنای زیبا نظرات متفاوتی وجود دارد که راه کاروان رو، توقفگاه موکب شاهی، پاسگاه مرزی، بنای یادبود یک پیروزی و … از جمله کارکردهای ذکر شده برای آن است که بر سر راه کرمانشاه به سرپل‌ذهاب قرار دارد.

 

از نظر معماری بنای طاق گرا فضای ایوان مانندی است که تماما از سنگ ساخته شده و به طرف جنوب مشرف به جاده سنگ فرش باستانی و با بلوک‌های سنگ به‌صورت مکعب مستطیل تراشیده شده ساخته شده است.

 

عرض دهانه طاق ۴٫۱۰ متر و عمق آن ۳٫۱۰ متر است و دیوارهای بنا با نقوش هندسی حجاری شده و در مورد قدمت این بنا اختلاف نظرهایی وجود دارد که برخی آن‌ را به دوره اشکانی و برخی آن‌ را به دوره ساسانی نسبت می‌دهند.

 

احمد بن اسحاق یکی از محدثان معروف امام حسن عسگری (ع) بوده و در سال ۲۵۰ در سرپل‌ذهاب در گذشته است، این مقبره در داخل شهر سرپل‌ذهاب قرار گرفته و بنای آن به‌صورت چهار ضلعی بوده و بر روی گنبدی مدور قرار دارد.

نقش برجسته آنوبانی‌نی اثری به جا مانده از آنوبانی‌نی پادشاه لولوبی‌ها است. لولوبی‌ها از اقوام زاگرس نشین بوده و پیش از آریایی‌ها (پارس و ماد) ، در چهارهزار و هشتصد سال پیش زندگی می‌کردند. نقش برجسته آنوبانی‌نی در ۱۲۰ کیلومتری کرمانشاه و در شهرستان سرپل‌ذهاب و برصخره‌ای معروف به میان‌کل قرار دارد.

 

در آخرین بازدید تیم آنوبانی نی که در تاریخ ۵ اسفندماه ۱۳۸۵ صورت گرفت ، علاوه بر دو نقش شناخته شده، دو نقش برجسته دیگر توسط اهالی محل نشان داده شد که حکایت از غنای تاریخی منطقه و در عین حال ناشناخته بودن آن دارد. یکی از آثار بر روی کوه سمت راست و در ضلع شمالی کوه، در زیر غاری کوچک واقع شده و اثر دیگر بر روی کوه سمت چپ و در ضلع جنوبی آن حک شده است.

گوردخمه دکان داوود و نقش برجسته آنوبانی‌نی نیز از دیگر آثار باستانی این منطقه به‌شمار می‌رود و چیغ بافی، حصیر بافی، دواربافی، گلدوزی، نمدمالی، موج بافی، گلیم بافی و قالی بافی از جمله صنایع دستی معروف این شهرستان است.

شهرستان سرپلذهاب با 90 هزارتن جمعیت درغرب استان کرمانشاه دارای 48 کیلومتر مرز مشترک با کشورعراق می باشد.

 

انتهای پیام / ق