پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 207828 ۱۱:۴۵ - ۱۳۹۵/۱۲/۲۶

تیشه بی مهری مسئولین بر ریشه آثارتاریخی سرپلذهاب؛

فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی نیازمند نهادینه شدن در جامعه است /ازکمبود اعتبارات تا حرکت لاک پشتی متولیان بهسازی ابنیه

بازی دراز1404: ابنیه تاریخی سرپلذهاب مورد بی مهری مسئولین قرارگرفته و مشکلاتی همچون کمبود اعتبارات و حرکت لاک پشتی متولیان امر بهسازی ابنیه حفاظت از میراث فرهنگی شهرستان را دشوارکرده است که نیازمند نهادینه شدن درجامعه می باشد.

فرهنگ حفاظت از میراث فرهنگی نیازمند نهادینه شدن در جامعه است /ازکمبود اعتبارات تا حرکت لاک پشتی متولیان بهسازی ابنیه

به گزارش بازی دراز، کم توجهی برخی متولیان فرهنگی شهرستان و استان به برخی آثار تاریخی و فرهنگی در خطر نابودی در چند سال اخیر و بیان جملات تکراری و دم زدن از نبود اعتبارات برای سبک کردن بار هجمه‌ها، دل دوستداران میراث فرهنگی را به درد آورده‌است.

 

هر چند در این میان نباید منکر برخی اقدامات بعضا لاک پشتی این نهادهای متولی در بحث بهسازی و مرمت آثار موجود در بافت تاریخی سرپل ذهاب شد اما حقیقت این است که عدم مدیریت های درست و بعضا بی ثباتی در مدیریت ها موجب شده تا میراث فرهنگی شهرستان سرپل ذهاب در سال های اخیر همواره با انتقادهای صاحبان نظر در این عرصه مواجه شود.

 

 موضوعی که شاید از یک سو بتواند عزم این متولیان را برای رفع نواقص و کاستی ها جزم کند انتقادها و هجمه های سیرعظیمی از شهروندان ،گردشگران و مسافران به این شهرستان است که در روند حفظ میراث فرهنگی شهرستان را بهبود وضعیت دهد.

مرادی یکی از شهروندان سرپل ذهابی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: جاذبه گردشگری آبشار پیران سالانه پذیرایی خیل عظیمی از مسافران نورزی و گردشگران از اقصی نقاط کشور می باشد لذا توجه به تکمیل زیرساخت های لازم در این منطقه تفریحی امری ضروری می باشد.

 

رشیدی یکی دیگر از ساکنین روستای سالم پاطاق با اشاره به آثار تاریخی زیج منیژه گفت: صیانت بنای تاریخی زیج منیژه در حفظ هویت ملی و اینکه خیل عظیمی از گردشگران از این یادگار ارزشمند ایرانیان باستان بازدید می‌کنند می تواند ارزش این آثار باستانی را دوچندان سازد.

مرادی در ادامه با اشاره به سنگ نوشته «آنوبانی نی» به‌عنوان قدیمی ترین اثر روی سنگ در قاره آسیا و نیز دیگر آثار ارزشمند این شهرستان بیان داشت: توجه به این آثار تاریخی و باستانی شهرستان سرپل هذاب و جلوگیری از فرسایش و نابودی آن می تواند باعث رونق گردشگری و روشن شدن قدمت این شهر و نیز یافتن پاسخ‌ بسیاری از سوالات و زوایای پنهان تاریخ ایران زمین شود.

به فراموشی سپردن آثار باستانی شهرستان سرپلذهاب تنها مربوط به این اثر تاریخی نیست و بسیاری از آثار دیگر را نیز شامل می شود و باید دید تفکر مسئولین برای در پیش گرفتن این رویه چیست و تا چه زمانی ادامه خواهد یافت؟

 

به همین منظور خبرنگار ما به سراغ رئیس اداره میراث فرهنگی و صنایع گردشگری شهرستان سرپل ذهاب رفته و علت به تعویق افتادن رسیدگی به بهسازی و مرمت آثارباستانی این شهرستان تاریخی را جویا شد:

 

مظفرغلامی در گفتگو با خبرنگار ما اعتبارات موجود در این بخش را بسیار محدود خواند و افزود: درمعرض تخریب بودن آثار تاریخی سرپل ذهاب بر کسی پوشیده نیست ولی عدم تخصیص اعتبار لازم برای مرمت و بهسازی و نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی این شهرستان مهمترین دلیل بی مهری مسئولین استانی می باشد.

وی تملک املاک در محوطه های برخی از آثار باستانی شهرستان یکی دیگر از موانع مهم طرح رفع خطرو استحکام بخشی آثار تاریخی تخریب شده شهرستان عنوان کرد و گفت: پیگیری مشکلات و دعوت از مسئولین استانی به موجب اخذ تملک املاک و جذب اعتبار کافی در راستای بازسازی و نگهداری آثار تاریخی و فرهنگی شهرستان به نوعی آب در هاون کوبیدن بود و هیچ گونه عکس العملی از سوی مسئولین در این زمینه صورت نگرفته است.

 

مظفری در پایان نهادینه کردن فرهنگ حفظ و احیای آثار تاریخی به دست مردم را مهم برشمرد و گفت: با فرهنگ سازی، مردم به عظمت هویتی و تمدنی خود پی برده و در راستای حفظ هویت خود، فرهنگ حفظ آثار را اشاعه خواهند کرد.

با این حال این آثار تاریخی و محوطه های ارزشمند همچون قلعه گبری، طاق گرا و گوردخمه دکان داود و... ساختارها و آثار مشهود در منطقه هستند که نیازمند توجه ویژه مسئولین استانی و شهرستانی هستند و در این میان از سایر مکان ها و محوطه ها چون گورستان ها، محوطه های استقرار کوچک و بزرگ دوره های مختلف، محوطه های دورۀ پارینه سنگی و سایر آثار و بقایای کمتر مشهود در منطقه اطلاع چندانی در دست نیست.

 

شهرستان سرپلذهاب درغرب استان کرمانشاه با جمعیتیبیش از 85  هزارنفر و 48 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارای 224 اثر تاریخی است که 142 اثر آن به ثبت ملی رسیده است.

انتهای پیام/*