پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 22601 ۱۲:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۱۷

هشدار وزارت بهداشت :در اجرای سیاست‌های کاهش جمعیت تندروی شد

دکتر محمدحسن طریقت منفردمی گوید ایران در زمینه برنامه کنترل جمعیت به مراتب سریعتر از برنامه مربوطه حرکت کرد، به طوری که میانگین نرخ رشد جمعیت از بالای شش به 1.8 رسیده است.
  دکتر محمدحسن طریقت منفرد در مراسم بزرگداشت روز جهانی جمعیت گفت این در حالی است که قرار بود در سال مورد نظر میانگین نرخ رشد جمعیت به 2.1 برسد. این امر نشان می‌دهد که زمینه اجرای هر سیاست کارشناسی شده‌ای در کشور میسر است.
وی افزود: به موازات این موضوع نیز باید تغییرات سیاست و تصمیمات جدید نیز مقدور باشد. لذا با توجه به اینکه مقداری در اجرای سیاست‌های جمعیتی تندروی شده است، تقاضاهای ما آن است که ضرورت تغییر آن نیز به همین سرعت محقق شود. طریقت منفرد گفت: همان‌طور که آمارها تبیین می‌کنند، ما باید مسیری که در زمینه سیاست‌های جمعیتی برایمان ترسیم شده را رعایت کرده و حداکثر سعی‌مان در حفظ و صیانت از سلامت مادر و کودک داشته باشیم. ضمن آنکه لازم است در موارد مورد نیاز به مقوله پیشگیری نیز توجه داشته باشیم، تحت هیچ شرایطی هم ضرورتی ندارد از روش‌های سالم و بهداشتی کنترل بارداری را جلوگیری کنیم تا به اهداف برنامه و توصیه‌های انجام شده دست یابیم. وی افزود: ضمن حداکثر رعایت حفظ سلامت، باید برنامه‌های دیگری را نیز در دستور کار قرار دهیم که مهم‌ترین آن تقویت نهاد خانواده از طریق تغییر سبک زندگی است. طریقت منفرد افزود: لازم است ضمن تقویت ازدواج به موقع، از جدایی‌ها نیز جلوگیری کنیم. همچنین باید در صدد ایجاد اشتغال معقول حرکت کنیم. متاسفانه در این زمینه مقداری نابسامانی وجود دارد. وزیر بهداشت بر تقویت نهاد خانواده، آموزش صحیح نسل جوان و جلوگیری از رفتارهای پرخطر تاکید کرد و افزود: متاسفانه در همسایگی ما هیچ اقدامی در جهت ایجاد محدودیت جدی در تولید مواد مخدر نمی‌شود. همچنین ورود مواد صنعتی جدید از قبیل روانگردان‌ها، جوان‌ها را تهدید می‌کند. در این زمینه نیز باید تمهیدات جدی قائل شویم. ضمن آنکه مانند تمام نقاط جهان، ما نیز در آینده نزدیک با سونامی بیماری‌های غیرواگیر مواجه می‌شویم که اگر به مقوله تغییر سبک زندگی وارد نشویم، گرفتاری‌های غیرقابل پیش‌بینی و غیرقابل کنترلی برایمان پیش خواهد آمد. معاون بهداشتی وزیر بهداشت هم نسبت به کاهش میانگین نرخ رشد جمعیت در کشور هشدار داد و گفت: اکنون تعداد فرزندآوری هر خانواده حدود 1.79 است که باید در اصلاح این موضوع، اقدامات لازم انجام شود. دکتر فاطمه رخشانی به قوانین سال 1364 در جهت کاهش جمعیت کشور اشاره کرد و افزود: سرعت کاهش جمعیت کشور بسیار بیشتر از اهداف تعیین شده در سند توسعه‌ای مربوطه بوده است؛ به طوری که اکنون تعداد فرزندان هر خانواده حدود 1.79 است که مسلما باید در این زمینه اقداماتی انجام دهیم. رخشانی، افزایش سن ازدواج در کشور را مورد اشاره قرار داد و گفت: اکنون سن ازدواج برای مردان 27 و برای زنان 24 سال است. مسلما باید تدابیر و برنامه‌هایی برای ازدواج جوانان در نظر گرفته شود.