آخرین مطالب

پربازدیدترین ها

کد خبر: 228181 ۱۲:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۲۶

گزارش:

ماندگاری معتادین متجاهر پس از زلزله در سرپلذهاب مهمانان‌ ناخوانده هستند/زباله گردها زنگ خطری برای سلامتی و آسایش شهروندان در شهرستان

بازی دراز 1404:معتادین متجاهر که پس از زلزله در سرپل ذهاب ماندگار شدند با زباله گردی آسایش و سلامتی عموم شهروندان این شهرستان را به خطر انداخته اند.

ماندگاری معتادین متجاهر پس از زلزله در سرپلذهاب مهمانان‌ ناخوانده هستند/زباله گردها زنگ خطری برای سلامتی و آسایش شهروندان در شهرستان

تغییر مشهود ساعات ابتدایی پس از زلزله تبدیل بسیاری از مناطق شهر به تلی از خاک و آهن و مصالح بود ساختمانهای بسیاری دیگر سرپا نبودند و به مخروبه تبدیل شده بودند .

تغییر بعدی که بسیار مهمتر بود تغییر در جمعیت خانواده ها بود بسیاری از خانواده ها داغدار شده و عزیزان خودرا از دست داده بودند و تعداد نفرات آنها دستخوش تغییر شده و از تعداد آنها کم شده بود .

تکان شدید زلزله به همین ترتیب تغییرات بسیاری در شهرستان ایجاد کرد از شکل هندسی روستاها از نمای جدید واحد‌های مسکونی ، تعداد طبقات شهری و موارد دیگر . یکی از تغییراتی که شهرستان ایجاد شد افزایش حجم زیادی از معتادین متجاهر و زباله گردهای بی خانمان در سطح شهر بود که علی رغم گذشت سه سال و نیم از زلزله همچنان وجود دارد .

بازسازی و ضروریات مربوط به آن شهرستان سرپل ذهاب را به بازار کار بزرگی برای بنا و کارگران ساختمانی غیر بومی تبدیل کرد و سبب شد که افراد بسیاری برای سهم بردن از این بازار کار به سرپل‌ذهاب مهاجرت کنند .

بخش استادکارها و کارگران آبرومند و متشخص را که سهم بسزایی هم در بازسازی شهرستان داشتند کنار بگذاریم به بخشی می رسیم که در کنار کار متاسفانه اعتیاد بلای جان آنها شده بود و کارکردن آنها هم صرفا برای درآوردن خرج اعتیادشان بود و امروز با اتمام و یا کم شدن کار به معتادین متجاهری تبدیل شده اند که برای درآوردن خرج خود به زباله گردی روی آورده اند .

درکنار اینها خوب همواره در شهرهای مختلف تعدادی زباله گرد وجود دارد که با بوقوع پیوستن اتفاقی در هر نقطه از کشور خودرا به هر طریقی به آن شهررسانده و به دنبال پیشه خود که همان زباله گردی است می روند و در میان مخروبه های زلزله به دنبال لوازمی برای تبدیل به پول و درآوردن مخارج خود هستند.

زباله گردی در سرپل ذهاب به میزانی که امروز وجود دارد سابقه نداشته و حتی معتادین متجاهر بومی نیز به این میزان به زباله گردی مشغول نبوده اند.

زباله گردی علاوه بر مضراتی که دارد سیمای شهر را نیز زشت می کند و به دغدغه ای برای مردم تبدیل شده است که لازم است دستگاههای متولی امر در این زمینه نسبت به جمع آوری ای زباله گردهای بی خانمان اقدام کنند .

عده از ساکین محله میراث فرهنگی در شهر در گفتگو با خبرنگار ما از مسئولین درخواست داشتند : افراد غیر بومی که بعد از زلزله به شهرستان آمده و امروز به زباله گردی می پردازند هرچه سریعتر جمع آوری شده و به شهرهای محل زندگی خود عودت شوند .

آنان بیان کردند: تکلیف معتادین متجاهر هم در قانون مشخص است که باید جمع آوری شده و به کمپهای ترک اعتیاد معرفی شوند تا بیماری آنها درمان شود و بصورت سالم به جامعه برگردند.

حال سوال اینجاست که آیا سه سال و بیشتر از آن زمان برای شناسایی و جمع آوری و ساماندهی و اقدامات دیگر کافی نیست ؟

مرادی یکی از ساکنین محله زعفران با ما گفت: ضمن ابراز گله مندی از مسئولین، آیا دستگاهی برای برخورد با این پدیده نوظهور تعیین نشده است ؟ انتظار می رود هزینه ای برای برخورد با این پدیده در نظر گرفته شود.

امیدواریم دستگاههای متولی امر نسبت به رفع این دغدغه مردم اقدام و زباله گردی در شهر را ریشه کن کنند .

در ادامه خبرنگار سایت خبری تحلیلی بازی دراز همچون پل ارتباطی بین مردم و مسئولین عمل کرده و به سراغ مسئولین رفته و مطالبات و درخواست های مردم و مشکلات پیش آمده را با مسئولین مربوطه در میان گذاشته که به شرح ذیل می باشد:

بهمن بوچانی رئیس اداره بهزیستی سرپلذهاب در خصوص جمع آوری افرادی که زباله گرد هستند و  به نحوی در خیابان ها بصورت غیرمعمول وقت خود را سپری می کنند،گفت: با همکاری شهرداری و پلیس مبارزه با مواد مخدر و همکاران اورژانس اجتماعی ، یک مرحله اقدام به جمع آوری این افراد شد طی پایش و تحقیق به کمپ های ترک اعتیاد به نتیجه رسیدیم.

وی افزود: در ادامه طی نشستی که در شورای مبارزه با مواد مخدر با مسئولین داشتیم مقرر گردید  در عرصه وقت مجدد این افراد ساماندهی شوند ودیگر شاهد زباله گرد در شهرستان نباشیم.

معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری سرپل ذهاب سیروس صادقی درگفتگو با خبرنگار ما گفت : حضور زباله گردها و معتادین متجاهر و کارتن خوابها در سطح شهرستان باعث برهم خوردن سیمای شهر و نگرانی و دغدغه شهروندان شده است که تصمیماتی برای ساماندهی و جمع آوری آنها هم در ستاد مقابله با سرقت و هم ستاد مبارزه با مواد مخدر شهرستان اتخاذ گردید.

ایشان افزود : عموم این افراد غیربومی بوده ودر زمان بازسازی زلزله به شهرستان آمده و نقل مکان نکرده اند و به یک معضل در شهرستان تبدیل شده اند .

وی تصریح کرد : ساماندهی و جمع آوری افراد زباله گرد به شهرداری و نیروی انتظامی با همکاری هم و با استفاده از دستور قضایی محول گردید .

معاون سیاسی امنیتی و اجتماعی فرمانداری شهرستان در پایان افزود : جمع آوری معتادین متجاهر و کارتن خوابها نیز با همکاری بهزیستی و نیروی انتظامی جمع آوری و به کمپهای ترک اعتیاد معرفی خواهند شد .

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای بیش از ۸۵ هزار تن جمعیت می باشد.