کد خبر: 228764 ۱۰:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۶/۲۲

گزارش:

شیوع بیماری سالک و ابتلا ۱۴ مورد به این بیماری در سرپلذهاب/ مسئولین پای کار آمدند

بازی دراز1404:با شیوع بیماری جدی پوستی سالک و ابتلا ۱۴ مورد در شهرستان سرپلذهاب متاسفانه نگرانی بسیاری در بین مردم به بار آمده و مسئولین شهرستان نیز برای جلوگیری اقدامات لازم عملیاتی کردند.

شیوع بیماری سالک و ابتلا ۱۴ مورد به این بیماری در سرپلذهاب/ مسئولین پای کار آمدند

سالک یک بیماری جدی پوستی انگلی است و ضایعه آن به شکل یک زخم بد شکل ممکن است در نواحی باز بدن مانند صورت، دست و پاها برای بیشتر از یک سال باقی بماند و اثرات روانی در بیمار حتی پس از بهبودی را نیز به دنبال داشته باشد.

این بیماری در برخی موارد با تهاجم به پلک و بینی ممکن است موجب ایجاد ضایعه ماندگار در چهره بیمار شود و علاوه بر آن ممکن است ایجاد عفونت ثانویه با باکتری‌ها نیز عوارض شدیدی را ایجاد کند.

‌بیماری سالک از طریق گزش برخی گونه‌های پشه خاکی آلوده بسیار کوچک که به اندازه یک سوم پشه‌های معمولی است انتقال می یابد و محل زندگی این پشه در جاهای تاریک، سایه و مرطوب مانند لانه موش های صحرایی، اطراف زباله ها، نخاله های ساختمانی و شکاف در و دیوارها است.

این بیماری  انگلی شایع درمناطق گرمسیری بوده و تهدیدی برای سلامت عمومی محسوب می شود. انواع این بیماری بصورت ضایعات پوستی (سالک) و احشایی (کالازار) بروز می کند و شهرستان سرپلذهاب در محدوده آب و هوای گرمسیری قرار داردو تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته است.

محمودی یکی از ساکنان محله رودکی در شهرسرپلذهاب به خبرنگار ما گفت: روند صعودی رشد این بیماری در شهرستان نگران کننده است و از جهتی بیماری کرونا این روزها سلامتی مردم را تهدید میکند لازم و ضرویست  مسئولین هرچه سریعتر نسبت به سمپاشی عمومی شهرستان و به کارگیری تدابیر ویژه اقدام کنند.

در ادامه خبرنگار ما به منظور پیگیری این موضوع مهم، به سراغ معاون فرمانداری سرپلذهاب رفت و گفتگویی با وی ترتیب داد:

سیروس صادقی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: جمع آوری و دفع صحیح زباله ها، نخاله های ساختمانی و کودهای حیوانی، بهسازی محیط و ترمیم شکاف ها و حفره های موجود در دیوارهای مناطق مسکونی و محل نگهداری دام و استفاده از پماد یا قلم دفع کننده حشرات از جمله راه های پیشگیری از ابتلا به سالک است که شهرداری، جهاد کشاورزی، بخشداران،شبکه بهداشت و درمان، بخشداران و دهیاران شهرستان نیز موظف هستند با همکاری هم این برنامه ها را عملیاتی کنند.

وی  افزود: متاسفانه تاکنون ۱۴ مورد مبتلا به بیماری سالک در شهرستان به ثبت رسیده و هم اکنون برنامه بسیارمهم و موثری که مبادرت به انجام آن شده است سم پاشی ابقائی برعلیه مهمترین حلقه انتقال یعنی پشه ناقل بیماری است و نظر به اینکه اجرای این راهکارهزینه بر و بسیار پیچیده می باشدبیماریابی، ساماندهی نخاله های ساختمانی، جمع آوری سگ های ولگرد، آموزش و اطلاع رسانی مردم، سمپاسی، لایروبی آب های سطحی و دفع بهداشتی زباله از مهمترین اقدامات جلوگیری ازشیوع این بیماری می باشد.

شهرستان سرپل ذهاب در غرب استان کرمانشاه دارای ۹۰ هزار تن جمعیت می باشد