پربازدیدترین ها

کد خبر: 230053 ۱۷:۲۴ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۳

در جلسه اخیر تالار گفتگوی استان کرمانشاه چه گذشت؟

حمایت از دولت و نماینده آن در کرمانشاه/ از مطالبه گری تا ارائه پیشنهاد به استاندار

بازی دراز 1404:جلسه روز 20 بهمن ماه تالار گفتگوی استان کرمانشاه با موضوع "پیشنهادات به استاندار کرمانشاه برای حل مشکلات استان” برگزار شد.

حمایت از دولت و نماینده آن در کرمانشاه/ از مطالبه گری تا ارائه پیشنهاد به استاندار

جلسه روز 20 بهمن ماه تالار گفتگوی استان کرمانشاه با حضور نخبگان و شخصیت های برجسته استان کرمانشاه برگزار شد.  موضوع جلسه “ پیشنهادات به استاندار کرمانشاه برای حل مشکلات استان” بود. اعضای شرکت کننده پیشنهاداتی را به استاندار ارائه دادند.

لازم به ذکر است جلسات تالار گفتگوی استان کرمانشاه در فضای روبیکا برگزار و در آن به مباحث مرتبط با استان کرمانشاه پرداخته می‌شود.

برای شرکت در جلسات بر روی این لینک کلیک کنید.

https://rubika.ir/joing/BCADBJEA0RPWULXLLHOAFFIXKOZLEDSN

بخشی از مطالب بیان شده توسط شرکت کنندگان در جلسه 13 بهمن ماه بدین شرح است:

طرفدار دولت آیت الله رئیسی و استاندار هستیم اما دست از مطالبه گری هم برنخواهیم داشت

علی میر کرمی از نمایندگان ادوار کرمانشاه و از یادگاران دوران دفاع مقدس در این جلسه اظهار داشت: در اخلاق اسلامی بحث خیرخواهی داریم که در برابر آن حسادت وجود دارد. افراد حسود همیشه می خواهند از آب گل آلود ماهی بگیرند.

وی گفت: در زمان انتخابات برای حفظ نظام و پیروزی آقای دکتر رئیسی تلاش کردیم و الان هم خواهیم گفت به کوری چشم تفرقه اندازان، هم تابع دولت و هم حامی استاندار هستیم.

کرمی افزود: با خیرخواهی ریشه فساد، تبعیض و بی عدالتی از بین خواهد رفت.

وی خطاب به تفرقه افکنان گفت: آن زمان بدنبال این بودید که مردم پای صندوق های رأی نیایند اما امروز دایه مهربانتر از مادر شده اید!

کرمی بیان کرد: استاندار می داند شاخص های استان ما نسبت به سایر استانها پایین است؛ در این شرایط آیا مدیران قبلی می توانند دوباره ادامه دهند؟ مردم به خاطر حفظ نظام و تغییر شرایط موجود پای صندوق ها آمده اند لذا اگر چنانچه این روند ادامه پیدا کند مردم دیگر اعتماد نخواهند کرد.

وی با اشاره به اینکه بعضی ها می خواهند بین افراد انقلابی اختلاف بیندازند، گفت: استاندار سابقه جبهه و جنگ دارد و در کنار رزمندگان و شهدا بوده است. ما حامی استاندار و دولت آقای رئیسی هستیم اما بشرطها و شروطها. ما برای سربلندی استاندار این مطالب را خیرخواهانه بیان می کنیم، مطالبه می کنیم که اگر ضعفی هست برطرف شود.

این یادگار دوران دفاع مقدس افزود: از جمله پیشنهادهایی که به استاندار دارم این است که لیست کارگاهها و تعاونی های تولیدی خدماتی را بگیرد که چرا این تعاونی ها تعطیل شده اند؟ مثلا کارخانه دستمال کاغذی، نوشابه، کنتورسازی، پنبه پاک کنی در سرپلذهاب، اینها چرا تعطیل شده اند؟ اختلاف بین شرکا و هیئت مدیره بوده؟ بازار فروش نداشته اند؟ افراد متخصص نداشته اند؟ .. اینها باید پیگیری شود.

کرمی گفت: از ظرفیت بازارچه های مرزی غافل نشویم. در بازارچه ها تعاونی تشکیل دهیم، با رونق صادرات و واردات در این بازارچه ها بخشی از مشکل بیکاری حل خواهد شد.

وی گفت: طرفدار دولت آیت الله رئیسی و استاندار هستیم، از آنها دفاع می کنیم، اما دست از مطالبه گری هم برنخواهیم داشت.

ما به وجود استاندار انقلابی افتخار می کنیم

محمدرضا احمدی مدیرکل اسبق فنی حرفه ای کرمانشاه نیز در این جلسه اظهار داشت: خدا را شاکرم که صراحت بیان و صداقت دارم. نظرات خود را در حد پیشنهاد میدانم نه انتقاد.

وی با اشاره به اینکه افراد مغرض تفاوت پیشنهاد و انتقاد را نمی فهمند، افزود: به اقتضای شرایط یک پروسه و زمانبندی خاصی باید برای عملکرد یک فرد در نظر گرفت.

احمدی خطاب به افراد منفعت طلب گفت: بعضی ها خودشان را به عنوان نخبگان حوزه و دانشگاه معرفی می کنند در حالیکه نه تحصیلات دانشگاهی دارند و نه تحصیلات حوزوی! تا چه رسد به نخبگی! اینها در میدان تعارض منافع گام برمی دارند و تحت عنوان آتش به اختیار فعالیت می کنند در حالیکه اصلاً مفهوم آتش به اختیار را متوجه نشده اند!

وی خاطرنشان کرد: آقایان بدانند این مملکت رهبری دارد که فرامین او قوانین فراروی نظام است. اگر چه خیلی ها سنگش را به سینه می زنند اما نمیدانند فرامین رهبری در خصوص آتش به اختیار چه بوده است؟ 

احمدی گفت: بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری باید از همه ظرفیت جوانان برای خنثی کردن توطئه های دشمنان استفاده و برای تبدیل تهدیدها به فرصت ها تلاش کرد. جوانان آگاه، مومن، جهادگر و انقلابی چه فردی و چه گروهی برای تبیین گفتمان انقلاب باید کار انجام دهند. 

وی با اشاره به دغدغه حامیان استاندار، گفت: با تشکیل تیم مشاوران امین، بایستی تغییراتی در ساختار موجود استانداری بوجود بیاید و مسببین وضع موجود و مدیران ناکارآمد برکنار شوند. نیروهای جهادی، دانامحور، مجرب و اصیل در منشور انقلاب حضور پیدا کنند.

احمدی با اشاره به اینکه در این زمان کوتاه نقد ناعادلانه و غیرعقلایی است، خاطرنشان کرد: فعلا زمان انتقاد نیست، ما به وجود استاندار انقلابی افتخار می کنیم، امیدواریم زمینه برای احیاء ارزشها و ساماندهی نیروهای انقلابی و اشتغال و.. فراهم شود و زمینه را برای انتقاد فراهم نکند.

حمایت از دولت و نماینده آن در استان جزو اوجب واجبات است

در ادامه جلسه دکتر فریبرز پیرو از اساتید دانشگاه اظهار داشت: سه گفتمان جامعه منفعل و دولت فعال، جامعه فعال و دولت منفعل، و جامعه فعال و دولت فعال در ادوار تاریخ وجود داشته است.

وی افزود: با ظهور این گفتمان ها در اشکال مدیریت دولت تغییراتی دیده شده است، چون لازمه هر گفتمان شکل گیری مدیریت های خاص در سطح خرد و کلان است.

پیرو گفت: چه بخواهیم و چه نخواهیم امروزه تحولاتی در عرصه های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی در حال جهانی شدن است لذا نیازمند سیاستگذاری های جدید متناسب با تحولات هستیم؛ چرا که ممکن است مدیریت های سنتی و حتی نوین پاسخگوی نوع نیازها در جوامع امروز نباشند.

وی خاطر نشان کرد: آنچه که امروزه در جامعه ما بحثش وجود دارد و حتی تحت عنوان گفتمان جدیدی شکل گرفته و از زبان وزیر کشور هم بارها شنیده ایم الگوی حکمرانی اسلامی است که شاید بتوان به عنوان یک پارادایم برای گفتمان جدید در جامعه مطرح شود. در این گفتمان هم جامعه و هم دولت فعال است و با هم مشارکت دارند.

این استاد دانشگاه گفت: آنچه که میخواهم به عنوان حوزه های سیاستگذاری مبنایی ازش یاد کنم شامل چهار حوزه گفتمان روابط بین الملل، اقتصاد، مدیریت و شهروندان است. 

وی در ادامه گفت: در حوزه گفتمان روابط بین الملل با حفظ منافع ملی شاهد گسترش روابط با کشورها هستیم.

پیرو ادامه داد: متاسفانه سالهاست گرفتار نگاه سوسیالیستی یا اقتصاد آزاد بوده ایم. در حوزه گفتمان اقتصادی هنوز به طور شفاف نمیدانیم از کدام پارادایم تبعیت می کنیم؟ سوسیالیستی یا اقتصاد آزاد؟ امیدواریم شاهد تقویت این حوزه گفتمانی باشیم.

این استاد دانشگاه به حوزه گفتمان مدیریتی اشاره کرد و افزود: مدیریت آقای رئیسی در واقع مدیریت میدانی است؛ طوری که تقریبا هر هفته- بنا بر اقتضای شرایط- شاهد سفرهای استانی ایشان بوده ایم و در واقع این پارادایم یک جورهایی بر سطوح مختلف جامعه تاثیر گذاشته ، طوری که در سطح استان شاهد این نوع مدیریت میدانی هستیم.

وی گفت: مردم از دولت قبل تحت عنوان "دولت خسته" یاد می کردند حتی طرفداران پر و پا قرص دولت قبل همین را می گفتند و دیگر به تنگ آمده بودند.

پیرو افزود: رئیس جمهور با این مدیریت میدانی میخواهد پشت میزنشینی ها را حذف و از این فاصله ایی که بین مردم و مدیران افتاده جامعه رهایی شود. ما شاهد انتخاب مدیران و وزرای جوان در سطح کشور هستیم و این خدمت محوری بارقه های امید را روشن کرده و امید است پررنگ تر شود.

وی به حوزه گفتمانی شهروندان اشاره کرد و گفت: ما میدانیم آقای رئیسی صاحب چه دولتی شد؛ ایشان اهل گله مندی نیستند، خودش میداند چه دولتی تحویل گرفته است.

 این استاد دانشگاه با بیان اینکه بالا رفتن سطح توقع از دولت انقلابی از عملیاتهای روانی است که امروزه در فضای مجازی شاهدش هستیم، خاطر نشان کرد: در بحث انتظارات بازه زمانی مهم است و اینکه بدانیم در چه شرایطی دولت را تحویل گرفتیم. با عملیات روانی زیادی در فضای مجازی روبرو هستیم.

وی افزود: در حوزه های مختلف مقام معظم رهبری بارها در خصوص جهاد تبیین تاکید دارند و یک بخش آن به بیان واقعیت ها بر می گردد بنابراین باید بتوانیم واقعیت ها را روشنگرانه بیان کنیم.

پیرو گفت: حمایت از دولت و نماینده دولت در استان جزو اوجب واجبات است، ما معتقدیم این دولت بایستی کاستی های دولت قبل را جبران کند و اعتماد مردم را جلب نماید. باید با همکاری و مشارکت به آن شرایطی برگردیم که حضرت آقا انتظار دارند.

 پروژه های به زمین مانده در استان کرمانشاه بسیار است

محمدجواد ارجمند نیا از یادگاران دوران دفاع مقدس در این جلسه اظهار داشت: از زمان هبوط حضرت آدم تا امروز همیشه درگیری بین جبهه حق و باطل وجود داشته است و روز به روز بر ظلمت افزوده شده است لذا پیامبران برای هدایت انسان مبعوث شدند.

ارجمند نیا افزود: در طول تاریخ بشر تمدن هایی با گرایش ها و ادیان مختلف از ادیان موحد گرفته تا ادیان التقاطی و مشرک شکل گرفته است. 

وی ادامه داد: پس از جنگ جهانی دوم دنیا آرایش جدیدی پیدا کرد. بلوک شرق و غرب شکل گرفت بلوک غرب، نظام سرمایه داری و نظام مبتنی بر امپراتوری دلار است و ریشه آن نیز در دست صهیونیسم قرار دارد. بلوک شرق نیز کاملا مبتنی بر نفی دین است.

ارجمند نیا گفت: و این چنین بود که دنیا در جهل و تاریکی مطلق قرار داشت و در چنین فضایی در محدوده خاورمیانه انقلاب اسلامی ایران انجام شد که از آن با عنوان انفجار نور یاد می کنند.

این یادگار دوران دفاع مقدس بیان داشت: در زمانی که حاکمیت کفر بر این منطقه مثال زدنی بود مردی با دستان خالی اتفاقی را رقم می‌زند که به درستی از آن به عنوان انفجار نور یاد می‌کنند.

وی اذعان داشت: امروزه در کشور دسته بندی اصولگرا و اصلاح‌طلب بی معنی شده است چرا که کشور ما از ناحیه این دسته بندی آسیب‌های زیادی دید.

ارجمند نیا در خصوص شرکت کنندگان در جلسات تالار گفتگوی استان کرمانشاه گفت: یک جمع دلسوز انقلابی است که دور هم جمع شده اند و نظرات را بیان می‌کنند و به این کار افتخار می‌کنیم چرا که انقلاب را دنبال می‌کنیم.

وی تصریح کرد: در حال حاضر پروژه های به زمین مانده در استان کرمانشاه بسیار است لذا تلاش همه این بزرگواران در این جمع، در راستای دلسوزی انقلابی است.

ارجمند نیا اظهار داشت: اینجا قاطعانه به آقای استاندار می‌گویم مردم استان کرمانشاه با آمدن با آمدن دولت انقلابی آقای رئیسی و انتصاب برادری مثل شما این بار نور امید دوباره روشن شده است.

وی گفت: الان استاندار در تلاش است و اگر جمعی شبیه ایشان دغدغه‌های خود را عنوان می‌کنند به معنای تقابل نیست و افرادی هم که فکر می‌کنند این تقابل است رویه خوبی را پیش نگرفتند و دغدغه استان را ندارند.

وی بیان داشت: اینکه امام(ره) و رهبر معظم انقلاب بر کلمه وحدت تاکید دارند باید توجه داشته باشیم که مصداق آن در چنین جاهایی رقم می خورد.

ارجمند نیا افزود: در طول هشت سال گذشته استاندارهایی داشتیم که واقعاً ما را ناامید کردند و این استان را به یک حیاط خلوت برای خود تبدیل کرده بودند و عقب‌ماندگی‌های استان ما به همین موارد برمی‌گردد.

وی گفت: به حمد خدا الان استانداری مجاهد و خاک سنگر خورده‌ای به این استان آمده لذا باید کمک کنیم تا مشکلات پیش روی او حل و فصل شوند.

استاندار زمان را با افراد دانا و اهل مشورت مدیریت کند

غلامحسین عزیزی از جامعه فرهنگیان نیز در این جلسه اظهار داشت: بنده اعتقاد دارم تا وقتی که برای پست و مقام و گرفتن تشویق دوندگی کنیم راه به جایی نخواهیم برد و اگر برای استان و حل مشکلات قدم برداریم بدون شک از مشکلات فاصله خواهیم گرفت.

وی بیان داشت: استاندار باید بپذیرد که ما محرم هستیم و به ایشان علاقه داریم چرا که در عالم دوستی و تفاهم، رشد سریع بی نقص و بدون رنگ و لعاب اتفاق می‌افتد.

عزیزی افزود: همچنین اعتقاد دارم اگر پیوست احکام ماموریت و ابلاغ های کاری استاندار و تیم همراه استاندار نامه امام علی(ع) به مالک اشتر باشد با برکت خواهد بود.

وی گفت: پیشنهاد دیگرم به استاندار این است که به مدیران بگوید که خود را از مشورت با دانایان محروم نکند و استاندار و مدیرانش سعی کنند پاسخگو باشند.

عزیزی خاطر نشان کرد: امروز در عرصه حل مشکلات باید پاسخگو باشیم نه اینکه واکنش نشان دهیم؛ چرا که پاسخ یک فرایند منطقی است.

وی ادامه داد: ضروری است استاندار با مجمع نمایندگان مستمر جلسه کاری داشته باشد چرا که قرار است هر دو ظرفیت با دو استراتژی برای پیشرفت استان کار کنند.

عزیزی اظهار داشت: استاندار همچنین باید زمان را با افراد دانا و اهل مشورت مدیریت کند.

وی خاطر نشان کرد: همچنین استاندار در جلسات شورای اداری تیمی در سایه داشته باشد تا با تحلیل گفتمان سخن حق، کارشناسی و دارای ابعاد منطقی، مدیران کاردان را از بقیه جدا سازی کنند.

عزیزی گفت: پیشنهاد دیگر این است که استاندار همانند مردم زندگی کند و همراه مردم باشد جلوتر و عقب تر از آنها حرکت نکند.

وی افزود: همچنین پیشنهاد می‌کنم هفته ای یک ساعت با کمیته بانوان و زنان خانه‌دار، شاغل و زنان سرپرست خانوار دیدار و گفتگو کند و یک مستمع خوب باشد.

این استاد دانشگاه خاطر نشان کرد: همچنین پیشنهاد می‌کنم استاندار، مدیر پرطمطراق را انتخاب نکند و مدیر مفید انتخاب کند و نیز قانونگرایی را برای مدیران یک الزام تعریف کند.

عزیزی بیان داشت: استاندار نباید اجازه دهد مدیری اشتباهش را تکرار کند و شنیده های خود را با دیده های خود در عرصه مدیریت، برنامه، اجرا و ارزشیابی تطبیق دهد و پس از احراز فاصله به طور مطلوب تصمیم بگیرد.

وی همچنین پیشنهاد کرد استاندار باید پدیدارشناسی و پدیدار نگاری داشته باشد.

عزیزی خاطر نشان کرد: به نوعی در پدیدارشناسی قصد داریم ماهیت عینی واقعیت را ببینیم، مشکلات کرمانشاه امروز یک واقعیت است اگر استاندار و مدیران ما به عنوان یک پدیدارشناس به این مشکلات نگاه کنند آن وقت می دانند که باید چه کاری انجام دهند.

وی افزود: منشاء علم بشر چهار چیز است که یکی از مهمترین آنها تجربه است لذا اگر بتوانیم در این راه قدم برداریم به عنوان یک پدیدارشناس و فردی که مشکلات را حس می‌کند، قطعاً در نسخه پیچی و درمان به خطا نمی رود یا خطایش بسیار کم است.

عزیزی گفت: همچنین پیشنهاد می‌کنم استاندار کرمانشاه یک نفر را به عنوان متولی نظام پیشنهادات در استانداری مستقر کند و به طور یقین اگر استاندار در پیشبرد اهداف خود از تجربه دانایان و فرهیختگان استان کمک بگیرد بسیار با برکت خواهد بود و می‌تواند به عنوان یک کار علمی از آن حساب کرد.

در حال حاضر جلسات شورای اداری بی خاصیت ترین جلسات استان هستند و بازدهی مثبتی ندارند

محمد امین بهرامی نیز در این جلسه اظهار داشت: عظمت انقلاب بر کسی پوشیده نیست و باید در روایت‌گری آن نهایت تلاش را به کار گیریم و در این راه کم کاری نکنیم.

وی گفت: استاندار کرمانشاه باید در انجام وظایف از افراد باتجربه و کسانی که دوران مدیریت ارزنده‌ای در گذشته داشته اند و هیچگاه وارد فضای رانت نشده‌اند، استفاده کند.

بهرامی خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه استاندار سال‌ها در کرمانشاه نبوده اند لذا می‌طلبد از افراد صاحب‌نظر و باتجربه در پیشبرد اهداف استفاده کند و حلقه خوبی از این مشاوران تشکیل دهد و بداند استفاده از تجربه و نظر بزرگان سودمند خواهد بود.

وی بیان داشت: نکته دیگر بحث انتصابات است که بسیار جدی است و اگر قرار باشد در اسرع وقت انجام نشود مدیران کنونی هم نمی‌توانند خوب کار کنند چرا که خود را معلق می بینند.

بهرامی با بیان اینکه متاسفانه در جلسه شورای اداری نماینده برخی ادارات به دنبال این هستند که از انجام کار سر باز بزنند، ادامه داد: اگر قائل به این هستیم که در یک منطقه جنگی زندگی می‌کنیم باید قرارگاه فرهنگی، قرارگاه آسیب‌های اجتماعی و قرارگاه اشتغال را تشکیل دهیم و برنامه‌های آنها به طور جدی رصد شود و در این راستا مدیران توانمند و با دغدغه انتخاب شوند و به دنبال این باشند که باری را از جامعه بردارند.

بهرامی افزود: تا زمانی که تفکر قرارگاهی نداشته باشیم پیشرفت نمی کنیم و بدون شک شوراهایی که تشکیل می شوند همانطور که قبلاً دردی را دوا نکرده اند امروز هم دردی را دوا نخواهند کرد.

وی گفت: در حال حاضر جلسات شورای اداری بی خاصیت ترین جلسات استان هستند و هیچ بازدهی مثبتی ندارند.

بهرامی همچنین عدم انتخاب مدیر کل حوزه استانداری را بسیار عجیب دانست و بیان داشت: استاندار کرمانشاه باید به این موضوع توجه ویژه داشته باشد.

مبارزه با فساد بزرگترین اولویت برای استاندار در حوزه‌های اجرایی باشد

محسن رشیدی اقدم مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر استان کرمانشاه نیز در این جلسه اظهار داشت: یکی از ظرفیت‌های خوبی که در استان کرمانشاه وجود دارد بحث گردشگری است که در تمام مناطق و شهرستان‌های این استان قابلیت احیاء دارند.

وی گفت: متاسفانه این ظرفیت در حال حاضر خیلی در استان کرمانشاه تجلی پیدا نکرده است و شاید تنها ۱۰ درصد از این ظرفیت مورد استفاده قرار گرفته است.

رشیدی اقدم بیان داشت: بحث ظرفیت کشاورزی نیز از دیگر ظرفیت‌هایی است که می‌تواند این استان را به قطب کشاورزی در غرب کشور تبدیل کند اما متاسفانه از روش‌های نوین و ظرفیت‌های قانونی خیلی در سطح استان استفاده نمی‌شود و استاندار کرمانشاه باید به این موضوع نگاه ویژه داشته باشد.

وی زمینه سازی امنیت برای ورود سرمایه‌گذاران در استان را از دیگر مباحث مهم دانست و خاطر نشان کرد: باید برای ورود سرمایه‌گذاران به استان تسهیل گری شود تا هم از لحاظ اقتصادی و هم از لحاظ اشتغال این استان بتواند به رشد و توسعه برسد.

مدیر صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان روستاییان و عشایر استان کرمانشاه اذعان داشت: استفاده از ظرفیت وجود نیروهای انقلابی استان جهت تسهیل گری برنامه‌های مورد نظر می‌تواند برای استاندار بزرگترین نعمت باشد لذا باید از این ظرفیت استفاده شود.

وی بیان داشت: مبارزه با فساد نیز بزرگترین اولویت برای استاندار در حوزه‌های اجرایی باشد که اگر این مهم صورت بگیرد زمینه خدمت آسان و مردمی فراهم خواهد شد.