پربازدیدترین ها

کد خبر: 230225 ۰۹:۲۵ - ۱۴۰۰/۱۲/۱۶

گزارش

مطالبات کشاورزان سرپلذهابی از مسئولین اجرایی پروژه سامانه گرمسیری/ تکمیل سامانه گرمسیری نیازمند توجه ویژه و تامین اعتبار است

بازی دراز 1404:پروژه سامانه گرمسیری در شهرستان سرپلذهاب نیازمند توجه و تامین اعتبار است که بتواند اراضی جامانده کشاورزان این منطقه را تحت پوشش قرار دهد از این رو کشاورزان سرپل‌ذهاب ای از مسئولین اجرایی این پروژه مطالباتی دارند.

مطالبات کشاورزان سرپلذهابی از مسئولین اجرایی پروژه سامانه گرمسیری/ تکمیل سامانه گرمسیری نیازمند توجه ویژه و تامین اعتبار است

کشاورزی محور توسعه پایدار شهرستان سرپلذهاب و یکی از بخش‌های مهم این شهرستان مرزی است که علاوه بر تامین نیازهای غذایی داخل شهرستان، بخش زیادی از نیازهای شهرستان های همجوار و دیگر استان ها را نیز تامین و تضمین می‌کند.

امروزه لازم است با فراهم شدن امکانات لازم و افزایش بهره وری با استفاده از سیستم های آبیاری مدرن و مکانیزه باید از سمت کشاورزی سنتی به کشاورزی صنعتی اقتصادی برویم و لازمه تحقق این مهم نیز فراهم نمودن ابزارهای مدرن و استفاده از تکنولوژی های نوین در مراحل مختلف تولید محصول است.

بنابراین پایه این ظرفیت هاست که تکمیل سامانه گرمسیری می تواند منجر به یک جهش قابل توجه در بخش کشاورزی، تولید محصولات، رونق کسب و کار و اشتغال در استان کرمانشاه و بالاخص در شهرستان سرپلذهاب شود؛ شهرستانی که مهمترین دغدغه اخیر آن بیکاری و درآمد ناکافی برای کشاورزان بوده است.

یکی از ظرفیت های پررنگ و مهم برای توسعه و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان‌مرزی سرپلذهاب بخش کشاورزی است که با اجرای سامانه گرمسیری در سال گذشته با تنوع کشت شاهد افزایش تولیدات کشاورزی در منطقه به میزان بالا بودیم  که سبب ایجاد اشتغال در روستاها، افزایش سرانه درآمد و توسعه پایدار می شود.

سامانه گرمسیری یک طرح بزرگ ملی در شهرستان سرپلذهاب است که با راه اندازی کامل آن انقلاب بزرگی در تولیدات کشاورزی و رشد اقتصادی منطقه ایجاد می شود و می تواند گام مهمی در اشتغالزایی شهرستان باشد.

با اجرای طرح سامانه گرمسیری حدود ۹۰۰ میلیون متر مکعب آب در اختیار استان های کرمانشاه و ایلام قرار می گیرد که در این طرح ۵۰ هزار هکتار از زمین های دیم شهرستان های سرپل ذهاب، گیلانغرب و قصرشیرین به آبی تبدیل می شود ضمن اینکه از این میزان، ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب نیز سهم بخش صنعت است.

با تشریحی از وضعیت زمین های حاصلخیز و ظرفیت کشاورزی در شهرستان سرپلذهاب و تاثیر بسزایی ابر پروژه سامانه گرمسیری در این منطقه ، در ادامه کشاورزان منطقه متاسفانه از روند اجرایی این سامانه آبیاری گله مند بوده و مطالباتی از مسولین دارند که ادامه اشاره میشود:

یکی از ساکنین دهستان قلعه شاهین آقای حیدری در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت روند اجرایی این سامانه آبیاری بصورت یکپارچه نبوده و تعداد زیادی از زمین‌های کشاورزی از این ظرفیت و امکانات این سامانه جا مانده اند و انتظار می‌رود که مسئولین در این خصوص بازنگری کنند و اراضی کشاورزی که جا مانده اند زیرپوشش سامانه گرمسیری لحاظ گردد.

رستمی یکی از روستانشینان گفت: این منطقه دارای زمین های حاصلخیز بوده اما متاسفانه به علت کمبود آب و خشکسالی های اخیر بصورت دو نوع کشت در سال قابل استفادا نبوده و قطعا با تسریع در اجرای این پروژه تحولات عظیمی در کشاورزی رخ خواهد داد .

یکی دیگر از ساکنین دهستان بشیوه و پاطاق با ابراز گله مندی گفت: برای تحت پوشش بردن اراضی کشاورزی جامانده از سامانه گرمسیری بارها به فرمانداری و دیگر ادارات مربوطه مراجعه کردیم اما متاسفانه تاکنون تصمیمی از سوی مسئولین اجرایی نشده است.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ فرماندار شهرستان سرپل ذهاب رفت تا از اقدامات در دست اجرا مطلع گردد:

نورالدین فرزادی پور در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: ابر پروژه سامانه گرمسیری یکی از اتفاقات بسیار ارزشمند و بزرگ در کشور بی‌نظیر بوده و حدود ۲۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در استان کرمانشاه و شهرستان سرپلذهاب را مورد هدف قرار داده است.

وی افزود: در جاهایی که این سامانه اجرا شده کشاورزان دو نوع کشت معمولاً برداشت می‌کنند و دغدغه خاطری را برای بحث آبیاری شان ندارند.

وی عنوان کرد: اراضی کشاورزی سرپل ذهاب قبل از سامانه گرمسیری هم آبی و هم دیم بوده است و با اجرای سامانه گرمسیری عملا استفاده از چاه و سراب بی نیاز می شوند.

وی ادامه داد: ۷۳۳هکتار از اراضی قلعه شاهین معادل ۲۸ درصد و یکهزار و ۷۵ از اراضی بشیوه و پاطاق معادل ۱۵ درصد از این سامانه اجرایی شده است.

ایشان اظهار داشت: به این پروژه اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان در قالب اوراق تخصیص پیدا کرده و شرکت آب و نیرو تصمیم بر ادامه کار دارد.

فرماندار شهرستان گفت: همراهی کشاورزان در این راستا سرعت کار بالا می برد و بابت خسارات وارد شده به اراضی خسارات پرداخت میشود و جای نگرانی ندارد تا در ادامه اجرای این پروژه تاخیر پیش نیاید.