پربازدیدترین ها

کد خبر: 230824 ۱۱:۰۷ - ۱۴۰۱/۰۳/۰۱

گزارش:

لزوم توجه به بازسازی دو کتابخانه عمومی "رسالت" و "علامه امینی" در شهرستان سرپل ذهاب/ اثرات بحران‌ زلزله بعد از گذشت بیش از 4 سال جوانان را مطالبگر کرده است

بازی دراز 1404:توجه به بازسازی دو کتابخانه عمومی "رسالت" و "علامه امینی" در شهرستان سرپل ذهاب امری ضروری برای مسئولین است زیراکه اثرات بحران‌ زلزله بعد از گذشت بیش از 4 سال جوانان این شهر را مطالبگر کرده است .

لزوم توجه به بازسازی دو کتابخانه عمومی "رسالت" و "علامه امینی" در شهرستان سرپل ذهاب/ اثرات بحران‌ زلزله بعد از گذشت بیش از 4 سال جوانان را مطالبگر کرده است

عبدالله رضایی شهروند سرپلذهابی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: چهار سال و شش ماه از وقوع زلزله 21 آبان گذشت. زلزله ای که در سطح جهانی انعکاس داشت و البته با 621 کشته و هزاران مجروح و...اما آنچه که علیرغم بارها انعکاس خبری همچنان رها شده است وضعیت بازسازی دو ساختمان دو کتابخانه عمومی شهرستان سرپلذهاب است که از نیازهای اساسی این شهرستان بشمار می رود.

وی افزود: در این راستا کتابخانه عمومی امینی در مکانی استیجاری و کوچک دایر باشد آن هم در منطقه ای که برای ۷۰‌درصد مردم بخاطر مسافت زیاد و هزینه رفت و آمد رفتن به آنجا به سختی انجام می گیرد و یا کلاً بیخیال رفتن به کتابخانه شده اند.

وی ادامه داد: از فرماندار محترم سرپل ذهاب تقاضامندیم به بازسازی اماکن فرهنگی خصوصاً دو کتابخانه عمومی رسالت و علامه امینی توجه خاصی نمایند و جهت اخذ اعتبارات لازم در سفر ریاست جمهوری به استان کرمانشاه نهایت تلاش خود را داشته باشند که سرپل ذهاب زلزله زده  کمتر شاهد اثرات زلزله بعد از 4 سال و 6 ماه در شهر باشد.

یکی دیگر از شهروندان سرپلذهابی در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: مسئله کنکور برای مقاطع مختلف تحصیلی مهم و نزدیک به برگزاری است اما دو کتابخانه اصلی شهرستان همچنان رها شده اند، محققان و دانش آموزان به کتابهای مختلف جهت تحقیق و مطالعه آزاد نیاز دارند اما دو کتابخانه عمومی شهرستان بازسازی و تعمیر نشده اند.

وی اشاره کرد: براستی باید پرسید مسئولان شهرستان چقدر اهل مطالعه هستند و آخرین کتاب‌هایی که مطالعه کرده‌اند چه بوده است و اگر آنها توان خرید کتاب‌هایی نفیس برای خود و فرزندانشان دارند آیا عامه مردم با این هزینه های بالای زندگی توان خرید اینترنتی برای خود و فرزندانشان دارند.

ایشان گفت: بی شک مسئولان و پژوهشگران به خوبی می‌دانند که شخص اهل مطالعه و کتاب کمتر به مصرف موادمخدر و اقدام به بزهکاری خواهد نمود و در قبال مشکلات جامعه بی تفاوت نخواهد بود و در نتیجه شاهد کاهش آسیب‌های اجتماعی خواهیم بود.

ایشان اظهار داشت: قطعاً در نبود کتابخانه های عمومی بیشتر اقشار متوسط و پایین جامعه از کتاب و مطالعه و پژوهش دورتر و افت تحصیلی و کسب رتبه های نامناسب را در کنکور تجربه خواهند کرد.

وی در پایان گفت: در متن نوشته بر روی کوه میانکل شهرستان سرپلذهاب که به کتیبه استاندار سابق کرمانشاه مشهور است به پایان بازسازی سرپل ذهاب کمتر از سه سال اشاره شده است که قعاً برای وجدان‌های بیدار این مورد قابل قبول نیست چونکه سرپل‌ذهاب هنوز خیلی از مشکلات پسازلزله را دارد و تاثیر آن روز به روز در آینده بیشتر میشود.

در ادامه خبرنگار ما به سراغ مسئولین ارشد شهرستان رفته تا در این‌ رابطه از آخرین‌ وضعیت ساخت کتابخانه های عمومی شهرستان سرپلذهاب مطلع گردد:

نماینده مردم سرپل ذهاب در مجلس شورای اسلامی شهریار حیدری در گفتگو با خبرنگار ما اظهار داشت: کتابخانه عمومی سرپلذهاب در جریان زلزله سال ۹۶ کاملا تخریب شد،بنا شد  که اولین اقدامی که باید در شان این شهرستان بزرگ با پیشینه فرهنگی بسیار خوب انشالله انجام شود ساخت ساختمان های نیمه کاره کتابخانه های عمومی شهرستان است.

وی افزود: در این راستا هم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  و کتابخانه های عمومی استان پیگیری کردیم که اعتبار مناسبی برای اتمام این پروژه تخصیص پیدا کند و مورد توجه جدی هست که در سال جاری ساختمان های کتابخانه این شهرستان تکمیل شود .

وی افزود: همچنین در  بودجه سال ۱۴۰۱ و در سفر رئیس جمهور هم تاکید بر ساخت ساختمان‌های نیمه کاره ادارات و همچنین کتابخانه عمومی شهرستان پیش بینی شده است.

حیدری در پایان عنوان کرد: تمام‌ تلاش بر این است وعده زیرساخت فراهم شود و اقدامات خوبی در این راستا انجام شده که امید است هرچه سریعتر به نتیجه برسد.    

در ادامه رئیس کتابخانه های عمومی شهرستان سرپلذهاب در گفتگو با خبرنگار ما گزارشی از آمار وضعیت کتابخانه های عمومی شهرستان سرپل ذهاب تشریح کرد و گفت:شهرستان سرپل ذهاب قبل از زلزله سال 96 دارای 3 کتابخانه عمومی فعال در شهرستان بود که 2کتابخانه در سطح شهر و یک کتابخانه در روستای ترکویس بخش قلعه شاهین واقع گردیده است.

وی افزود: در جریان زلزله کتابخانه عمومی انقلاب ایمن مانده، اما متاسفانه هر دو کتابخانه شهری به شدت آسیب دیدند.

ایشان ادامه داد: کتابخانه عمومی رسالت با زیربنای 1000 متر مربع و 2500 عضو فعال و دارای منابع بیش از 25000 جلد که ساختمان آن قدمتی 40 ساله داشت تخریب گردید و کتابخانه علامه امینی با زیر بنای 660 متر مربع علیرغم تازه ساز بودن(1389) دیوارهای آن صدمات جدی را متحمل گردید و نیاز به مقاوم سازی دارد.  

خانم  معصومه اکبری گفت، هم اکنون ساختمان هر دو کتابخانه رسالت و علامه امینی پیشرفت 20 درصدی داشته اند و نیازمند تامین اعتبار برای ادامه کار است.

وی گفت: کتابخانه عمومی روستایی انقلاب با زیر بنای 270 متر مربع یک هفته پس از وقوع زلزله فعالیت خود را از سر گرفته و خوشبختانه با مشکلی مواجه نگردیده است.

اما با توجه به تخریب کتابخانه های شهری و عدم وجود فضای مناسب برای فعالیت در سطح شهر، منابع و تجهیزات کتابخانه عمومی رسالت از شهرستان خارج و تا زمان بازسازی کتابخانه به مرکز استان انتقال یافته است.  

مدیرکتابخانه اای عمومی شهرستان گفت: فعالیت کتابخانه عمومی علامه امینی پس از زلزله در 5 دستگاه کانکس جنب ساختمان کتابخانه دنبال گردید و در ابتدای تیرماه سال 1398، کتابخانه به ساختمانی جدید و استیجاری با زیربنای 160 مترمربع منتقل شد.

ایشان بیان کرد: کتابخانه های عمومی شهرستان در مجموع حدود ۵۰هزار نسخه کتاب را شامل بودند که در حال حاضر ۲۵هزار نسخه که متعلق به کتابخانه عمومی رسالت بود در مرکز استان نگهداری می شود .

خانم اکبری اظهار داشت: دو کتابخانه عمومی فعال شهرستان هم اکنون بالغ بر ۲۵هزار نسخه کتاب،نشریه و چندرسانه ای را در خود دارند و دارای 1500 عضو فعال است.

وی افزود: اعتباری که تاکنون برای بازسازی کتابخانه رسالت هزینه شده 6هزار میلیون ریال و برای تکمیل پروژه 60 هزار میلیون ریال اعتبار لازم است، همچنین برای تعمیر و مقاوم سازی کتابخانه علامه امینی 4850 میلیون ریال هزینه شده و برای تکمیل پروژه  30هزار میلیون ریال اعتبار لازم است.