پربازدیدترین ها

سرویس: فرهنگی کد خبر: 235345 ۰۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۱۰

مراسم سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) در جوار حرم احمدابن اسحاق(ره) در سرپل ذهاب برگزار شد

بازی دراز 1404:همزمان با هشتم شوال سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) مراسم بزرگداشتی با سخنرانی حجت‌الاسلام عسگری امام جمعه موقت سرپل ذهاب و مداحی کربلایی ابوالفضل رشیدی از مداحان اهل بیت(ع) در جوار حرم مطهر احمدابن اسحاق (ره)سرپل ذهاب برگزار شد.

مراسم سالروز تخریب قبور ائمه بقیع(ع) در جوار حرم احمدابن اسحاق(ره) در سرپل ذهاب برگزار شد

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز حجت الاسلام مصطفی عسگری صبح امروزدر این مراسم ضمن تسلیت گفت:قبرستان بقیع قدیمی‌ترین و یکی از دو قبرستان مهم در اسلام است که در مدینه قرار دارد. تخریب بقیع اشاره به واقعه تخریب کلی قبرستان بقیع یک‌بار در سال ۱۸۰۶ میلادی و یک‌بار در سال ۱۹۲۶ میلادی (۳۱ فروردین ۱۳۰۵) دارد. این قبرستان را بار اول پیروان وهابیت و با کمک آل سعود تخریب کردند و بار دوم ملک عبدالعزیز از زیرمجموعه آل سعود و پیروان وهابیت این کار را انجام داد.

وی افزود: بقیع، از مهمترین قبرستان مسلمانان در مدینه بوده و بنابر روایات اسلامی، مورد توجه ویژه حضرت محمد(ص) بوده است، بقیع، محل دفن چهار تن از امامان معصوم از جمله بارگاه امام حسن(ع)، امام سجاد(ع)، امام باقر(ع) و امام صادق(ع) بوده و محل بسیاری از صحابه و تابعین است.

ایشان یادآور شد: در این واقعه از جمله گنبد و بارگاه امامان شیعه، گنبدهای متعلق قبر ام‌البنین مادر ابوالفضل العباس، اسماعیل پسر جعفر صادق و حرم دختران و همسران پیامبر اسلام از جمله حرم عایشه حرم ابراهیم فرزند پیامبر اسلام و گنبد مالک ابن انس و عثمان نیز تخریب شد.

همچنین اهمیت این قبرستان در نگاه مذاهب اسلامی به خاطر دفن ۴ امام از ۱۲ امام شیعیان و یکی از خلفای اهل سنت است. هرچند شیعیان معتقد هستند قبر فاطمه بنت محمد ابن عبدالله پیامبر مسلمانان نیز در این قبرستان است.

ایشان تصریح کرد: پس از تخریب بقیع و دیگر اماکن مقدس اسلامی، تلاش‌هایی از سوی دولت ایران و افغانستان و نیز عالمان شیعه در نجف، قم، هندو پاکستان برای بازسازی بقعه‌ها بر فراز قبور بقیع صورت گرفت، اما هیچکدام به نتیجه‌ای نرسید و حتی ساختن دیواری در اطراف قبور چهار امام شیعه در بقیع و نیز ایجاد سایبانی بر فراز آن نیز به رغم موافقت اولیه دولت تازه‌تأسیس سعودی، هیچ‌گاه به نتیجه نرسید.