پربازدیدترین ها

سرویس: فرهنگی کد خبر: 236267 ۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۲

هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما

بازی دراز1404: کتاب «هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما» سعی دارد به یکی از بزرگ‌ترین سوالات دنیای مدرن، یعنی چگونگی تاثیر هوش مصنوعی بر آینده‌ بشریت پاسخ دهد.

هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما

بازی دراز1404: به گزارش خبرنگار کتاب ایرنا، کتاب هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما، سعی دارد به یکی از بزرگ‌ترین سوالات دنیای مدرن، یعنی چگونگی تاثیر هوش مصنوعی بر آینده‌ بشریت پاسخ دهد. وعده هوش مصنوعی مبنی بر تحولات دوران‌ساز –در جامعه، اقتصاد، سیاست و سیاست خارجی- اثراتی فراتر از محدوده تمرکز سنتی هر نویسنده یا رشته‌ای(خاص) را نشان می‌دهد. در واقع سوالات آن به دانشی فراتر از تجربه بشری نیاز دارد. این کتاب با مشاوره و همکاری آشنایان با فناوری، تاریخ و علوم انسانی بر آن شده است تا مجموعه‌ای از گفتگوها را پیرامون آن تالیف کند.

هوش مصنوعی نشانه ظهور عصر جدیدی در زندگی انسان است، عصری که در آن ماشین‌ها قادرند براساس منطقی که انسان‌ها به آن دست نیافته‌اند یا نمی‌توانند به آن دست یابند ما را با آن جنبه‌هایی از واقعیت روبه‌رو ‌کنند که پیش از این نمی‌شناختیم. وعده تحول‌آفرینی آن به رشته خاصی منحصر نمی‌شود. گویا توانایی درک انسان‌ها دیگر بی‌رقیب نیست.

هوش مصنوعی و آینده انسانی ما تاریخچه هوش مصنوعی و سیر تکامل آن، محدودیت‌ها و تونایی‌هایش، پلتفرم‌های شبکه جهانی و سایر جنبه‌های مرتبط با این دانش نوظهور را بررسی می‌کند.

این کتاب توسط انتشارات ققنوس با ۲۳۲ صفحه و با قیمت ۸۵ هزار تومان، توسط انتشارات روزنه با ۱۹۹ صفحه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان، توسط انتشارات کتاب پارسه با ۲۳۲ صفحه و قیمت ۱۵۰ هزار تومان، توسط انتشارات ذهن آویز با ۲۰۰ صفحه و قیمت ۹۸ هزار تومان و توسط انتشارات آماره با ۱۷۶ صفحه و قیمت ۸۵ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ و توسط انتشارات سروش با ۲۶۲ صفحه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان در سال ۱۴۰۲ منتشر شده است.

در شناسنامه این کتاب که توسط انتشارات ققنوس منتشر شده است، نوشته: کتاب حاضر نخستین بار با عنوان عصر هوش مصنوعی و آینده ما انسان‌ها با ترجمه سیدحسین علوی لنگرودی توسط انتشارات آماره در سال ۱۴۰۰ فیپا گرفته است.

کتاب هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما ترجمه از The Age of AI, And Our Human Future است که در سال ۲۰۲۱ منتشر شده است.

هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما

درباره نویسندگان

هنری کیسینجر (Henry Kissinger) سیاستمدار، نویسنده و مشاور سیاسی است. او به مدت چهار سال وزیر امور خارجه ایالات متحده‌ی آمریکا و ۶ سال دستیار رئیس‌جمهور این کشور در بخش امنیت ملی بود. کیسینجر در سال ۱۹۷۳ برنده‌ی جایزه صلح نوبل شد و افتخارات متعددی از جمله مدال ریاست‌جمهوری و دو مدال آزادی در سال‌های متفاوت را به دست آورد. در حال حاضر او ریاست شرکت Kissinger Associates, Inc را به عهده دارد.

اریک اشمیت (Eric Schmidt) یک کارآفرین و متخصص فناوری است. او چندین سال به عنوان مدیر اجرایی گوگل فعالیت کرد و این شرکت را از سطح یک استارتاپ به رهبری جهان تکنولوژی رساند.

دانیل هاتنلوچر (Daniel Huttenlocher) هیات علمی بخش علوم کامپیوتر در کورنل و رئیس دانشکده کامپیوتر شوارتزمن MIT است. او کارنامه‌ درخشانی در دنیای آکادمیک و صنعت دارد و هم‌اکنون به عنوان رئیس هیات مدیره بنیاد John D. and Catherine T. MacArthur و عضو هیئت مدیره Corning Inc و Amazon. com فعالیت می‌کند.

هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما

قسمتی از متن کتاب

عقل و ایمان سنتی در عصر هوش مصنوعی پابرجا خواهند ماند، اما طبیعت و گستره آن‌ها به طور عمیق تحت تاثیر معرفی شکلی جدید، قدرتمند و ماشینی از منطق قرارخواهد گرفت. هویت انسانی ممکن است همچنان سرآمد هوش جاندار باشد، اما عقب انسانی از توصیف کامل هوشی که برای درک واقعیت کار می‌کند دست می‌شوید. برای درک جایگاه خود در این جهان، ممکن است نیاز باشد که تاکید ما از محوریت داشتن عقل انسانی به محوریت کرامت و استقلال انسانی تغییر کند.

مشخصه روشنگری تلاش‌هایی برای تعریف عقل انسانی و درک آن در رابطه، و در تضاد، با دوره‌های قبلی بشر بود. فیلسوفان سیاسی عصر روشنگری –هابز، لاک، روسو و بسیاری دیگر – مفاهیم خود را از حالت‌های نظری طبیعت گرفته‌اند که از طریق آن‌ها دیدگاه‌هایشان را دربارۀ ویژگی‌های انسان‌ها و ساختار جامعه بیان می‌کنند. متعاقبا رهبران پرسیدند که چگونه دانش بشری می‌تواند ادغام و به طور عینی منتشر شود تا (تحقق) دولت روشنفکر و شکوفایی بشر را ممکن سازد در غیاب تلاش‌های جامع مشابه برای درک ماهیت انسان، کاهش سرگردانی‌های عصر هوش مصنوعی دشوار خواهد بود. (صفحه ۱۹۶ و ۱۹۷)

کتاب هوش مصنوعی و آیندۀ انسانی ما نوشته هنری کیسینجر، اریک اشمیت و دانیل هاتنلوچر و ترجمه حمیدرضا بیژنی در ۲۳۲ صفحه، شمارگان ۱۱۰۰ نسخه و قیمت ۸۵ هزار تومان در سال ۱۴۰۱ توسط انتشارات ققنوس منتشر شد.