پربازدیدترین ها

سرویس: اجتماعی کد خبر: 236510 ۰۹:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۵/۲۴

گزارش مرصاد از پیگیری یک شایعه؛

جزئیات کشت گیاه مخدر در دانشگاه رازی چیست؟

بازی دراز1404: رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی گفت: گیاه کانابیس سه نوع دارد به نام ایندیکا، ساتیوا و همپ(شاهدانه)، که در دو نوع اول به علت میزان بالای THC مؤثره در آن غیرمجاز هست ولی در مورد نوع همپ یا شاهدانه که دانشگاه رازی باهدف جایگزینی برگ و ساقه آن برای علوفه دام‌ها کشت می‌کند، گیاه همپ یا شاهدانه گیاهی است که در بازار و عطاری‌ها به‌راحتی مردم خریداری می‌کنند.

جزئیات کشت گیاه مخدر در دانشگاه رازی چیست؟

به گزارش بازی دراز1404: محمدابراهیم نوریان‌سرور در گفتگوی اختصاصی با مرصاد نیوز، اظهار داشت: متأسفانه برخی از سایت‌های خبری و روزنامه‌هایی که در یک حرکت کاملاً غیراخلاقی و غیرحرفه‌ای اقدام به توزیع شایعه و خبر جعلی کشت مواد مخدر ماری‌جوانا کرده‌اند و پردیس کشاورزی منابع طبیعی دانشگاه رازی این مسئله را شدیداً تکذیب می‌کنیم.

وی افزود: منشأ این خبر کذب هم از کانال‌های دانشجویی مخالف رئیس دانشگاه بود که متأسفانه خوراک رسانه‌ای شد برای رسانه‌های معاند که از این طریق موج‌سواری کرده تا برخی از خدمات صورت گرفته اساتید انقلابی مجموعه به حاشیه کشیده شود و هدف از این کار تخریب نظام هست.

اما اصل ماجرا چیست؟

رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در خصوص اصلی این ماجرا عنوان کرد: طبق مصوبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسالت دانشگاه ما پژوهش و تحقیق هست. یکی از همکاران بنده به‌عنوان عضو هیئت‌علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه رازی در گروه امور دام در حوزه تغذیه دام فعالیت می‌کند و به دنبال شناسایی ضایعات و پسماندِ محصولات کشاورزی و صنعتی است تا درنهایت طی این تحقیقات گیاه مناسبی را به‌عنوان خوراک دام در این خصوص را معرفی کند.

وی ادامه داد: کشور ما به دلیل خشک‌سالیِ متوالی سخت با مشکل خوراک دام مواجه شده است و دانشکده کشاورزی طی تحقیقات انجام داده بر روی هر پسماند و ضایعاتی که از کشاورزی باقی می‌ماند مانند کاهِ برنج، کاه نیشکر، پودر گوشت، پوسته بادام، تفاله انار و انگور و مانند آن، از این‌ها خوراک مناسبی را به‌عنوان خوراک دام بهتر معرفی می‌کند.

نوریان‌سرور تصریح کرد: حالا گیاه کانابیس که روی آن تحقیق می‌کنیم سه گونه اصلی دارد به نام: «ایندیکا(Indica)»، «ساتیوا(Sativa)» و «همپ(شاهدانه)». گیاه کانابیس ایندیکا و ساتیوا یک ماده‌ی مؤثره دارند به نام THC که میزان آن اگر بیشتر از 0/3 درصد باشد، به این‌گونه گیاه می‌گویند «ماری‌جوانا»؛ اما یک نوع دیگری وجود دارد به نام گیاه همپ(Hemp) یا شاهدانه معمولی‌ای که همین الآن دانه‌های آن در بازار خشکبار در سراسر ایران دارد به فروش می‌رسد که وقتی گیاه آن کاشته می‌شود، دانه‌اش به مصرف انسان و پرندگان زینتی می‌رسد. علف این گیاه که حدود 5 تن در هکتار هست یا آتش می‌زنند یا دور می‌ریزند.

وی گفت: این طرح تحقیقاتی دو مرحله داشته است که در مرحله اول این تحقیقات علف و ساقه و برگ و گیاه شاهدانه را به‌صورت خشک به دام داده‌ایم، در مرحله‌ی دوم قرار بود که این گیاه به‌صورت تَر کشت شود و بدهیم به دام و ببینیم که مشکلات گوارشی برای او ایجاد می‌کند یا نه که اگر مشکلی پیش نیاید این گیاه را جایگزین یونجه کنیم که آب بسیار زیادی را مصرف می‌کند.

رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در توضیح دو مرحله‌ی تحقیقات صورت گرفته ابراز داشت: در مرحله اول به دلیل این‌که علف و ساقه و گیاه شاهدانه نداشتیم طی نامه‌ای صادره از نیروی انتظامی شهرستان بروجن به شماره‌ی 1602/1851 مورخه 1401/08/10، 910 کیلوگرم ساقه و برگه این گیاه را به‌عنوان خوراک به 4 گروه 6 رأسی گوسفند داده‌ایم. در این نامه حتی مشخصات ماشین انتقال‌دهنده هم در این نامه ذکرشده است. در ادامه این تحقیقات گوسفندان را ذبح کرده و آزمایش خون‌گرفته و کیفیت لاشه را بررسی کردیم و تخمیر در شکم این گوسفند و تأثیر در رشد گوسفند را بررسی کردیم.

وی ادامه داد: در ادامه تحقیقات سراغ مرحله دوم تحقیق که همان کشت این گیاه و دادن نوع تَر این گیاه به دام هست رفته و طبق نامه مصوبه هیئت نظارت مورخه 1401/12/22 به‌عنوان یک طرح تحقیقاتی که در گروه هم مصوب شد. معاونت پژوهشی دانشگاه هم طبق نامه‌ای، این طرح پژوهشی را هم تأیید کرده است.

محمدابراهیم نوریان‌سرور افزود: ازآنجاکه این گیاه باید در اردیبهشت و خرداد کشت می‌شد و اگر در این بازه زمانی این کشت صورت نمی‌گرفت، زمان کشت آن به سال بعد موکول می‌شد و از طرفی فرصت مطالعاتی دانشجوی ما هم تمام می‌شد، به این واسطه ما اقدام به کشت این گیاه کردیم. مجوز داده‌شده‌ی نیروی انتظامی، مجوز مصرف گیاهان خشک بود که در خصوص کشت این گیاه رو ما به‌واسطه مجوزات و تأییدات فوق آرام‌آرام شروع به کشت کرده‌ایم که مجوز آن را هم بگیریم.

نوریان‌سرور در خصوص قصد و نیت افرادی که این خبر کذب را منتشر کردند بیان داشت: حال یک عده‌ای آن‌هم صرفاً به علت اختلاف در تفکرات سیاسی با مجموعه اقدام به نشر این اکاذیب و شایعه کرده‌اند و خودشان ‌هم می‌دانند که این گیاه، همان گیاه شاهدانه‌ای است که در عطاری‌ها موجود هست.

وی افزود: درحالی‌که کسانی که اهل علم هستند و در این زمینه تخصصی دارند می‌دانند گیاه کانابیس ساتیوا، THC از 0/3 درصد تا 30 درصد را دارد و غیرمجاز هست، درحالی‌که این گیاهی که به‌عنوان طرح تحقیقاتی در دانشگاه کشت‌شده است تحت عنوان گیاه شاهدانه یا همپ، THC کمتر از 0/3 درصد را دارد. درواقع گیاهی که پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی روی آن تحقیق می‌کند و کشت کرده، همان شاهدانه‌ای است که دانه‌ی آن در بازار و عطاری‌ها توسط مردم خریداری می‌شود و برخی از مناطق ایران این را کشت می‌کنند برگ و ساقه‌اش را آتش می‌زنند و ما آمده‌ایم برگ و ساقه‌اش را به‌عنوان علوفه می‌خواهیم در صنعت دام رواج بدهیم. اما متأسفانه عده‌ای با غرض‌ورزی سیاسی و عده‌ای هم به دلیل این‌که اطلاعات لازم در این خصوص ندارند این خبر را این‌گونه منتشر کردند. 

رئیس پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه رازی در پایان خاطرنشان کرد: لازم به ذکر هست الآن یک مؤسسه تحقیقاتی متعلق به دانشگاه تهران هست و این مؤسسه تحقیقاتی دارد به‌صورت گسترده بر روی این موضوع تحقیق و مطالعه می‌کند و معتقد هست که 600 نوع ماده مؤثره دارد و به‌مانند آویشن برای سلامتی انسان بسیار مفید هست و به‌عنوان یک دم‌نوش می‌توانند از آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

علاقمندان به مطالعه توضيحات بیشتر علمی تخصصی پيرامون شايعه کشت مواد مخدر ماری‌جوانا در دانشگاه رازی به لینک زیر مراجعه نمایند:

http://www.mersadnews.ir/news/437450

لینک کوتاه