پربازدیدترین ها

کد خبر: 236659 ۱۲:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۱۸

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

بازی دراز1404: مدیریت جهادگونه مسوولان استان کرمانشاه برای فراهم ساختن زیرساخت های لازم برای تسهیل در تردد زایران اربعین از طریق مرز رسمی خسروی موجب شده تا امسال این گذرگاه رسمی در مقایسه با سال گذشته از وضعیت مطلوبی از نظر ورود و خروج زوار برخوردار باشد.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

به گزارش ایرنا، به نقل از بازی دراز1404: مرز رسمی خسروی با داشتن بزرگترین پایانه بین‌المللی زمینی خاورمیانه، قدیمی‌ترین، اصلی‌ترین و هموارترین مسیر برای عزیمت به عتبات عالیات در کشور محسوب می شود که سال گذشته به عنوانی یکی از مرزهای اصلی برای تردد زائران اربعین انتخاب شد و امسال برای دومین سالی متوالی پذیرای شمار زیادی از زایران شد.

تلاش‌های جهادی مسوولان کشورمان و نیز استان کرمانشاه برای تقویت زیرساخت های لازم برای تسهیل در تردد زائران اربعین در سال جاری خوشبختانه به خوبی به ثمر رسید به طوری که شمار تردد زایران از طریق این مرز در مقایسه با سال گذشته ۲ برابر شد.

استقرار قرارگاه‌های مختلف در مرز خسروی از قرارگاه اربعین حسینی گرفته تا قرارگاه مرزبانی، انتظامی، جمعیت هلال احمر، اورژانس، سپاه، ارتش، صنعت آب و برق، گاز، برپایی موکب های مختف، خدمات راهداری و حمل و نقل جاده ای، پایانه و همچنین استقرار امکانات رفاهی در مرز منذریه در کنار ارائه خدمات شبانه روزی با حضور مسوولان باعث شد تا شرایط بسیار مطلوبی برای تردد زواری که مرز خسروی را برای تردد انتخاب کرده بودند فراهم شده و همگی با رضایتمندی خوبی به شهرهای خود بازگردند.

علاوه بر امکانات، ظرفیت ها و زیرساخت هایی که از سال های گذشته در مرز رسمی خسروی با داشتن بزرگترین پایانه زمینی خاورمیانه وجود داشته امسال هم مسوولان و دستگاه های مختلف عضو ستاد اربعین استان کرمانشاه با تلاشی مثال زدنی با ایجاد امکانات جدید و تقویت زیرساخت ها و خدمات رفاهی و فضاهای اسکان توانستند رضایتمندی زائرانی که این مرز را برای سفر معنوی اربعین انتخاب می کنند، فراهم کنند به طوری که شماری از زایران که در سال گذشته از مرزهای دیگر تردد می کردند امسال خسروی را برای تردد خود انتخاب نمایند.

تردد از مرز خسروی مطلوبتر از سایر مرزهاست

یکی از زایران اربعین که از تبریز به همراه ۲ عضو دیگر از خانواده خود از طریق مرز خسروی به کشور بازگشته بودند گفت: این مرز به دلیل آنکه زیرساخت ها و امکانات لازم برای تردد در آن وجود داشت بسیار سهل تر از مرزهای مهران و شلمچه بود.

علی طالب زاده با بیان اینکه امسال برای اولین بار این مرز را برای تردد انتخاب کرده بود افزود: سال آینده نیز با توجه به شرایط خوب مرز خسروی از این مرز تردد خواهد کرد.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

وی افزود: خوشبختانه موکب های زیادی که در مسیر رفت و برگشت زایران در این مرز ایجاد شده باعث گردیده است زایران اربعین به ویژه آنهایی که از استان های دورتر به این منطقه می آیند فرصت لازم برای استراحت را داشته باشند.

مرز خسروی بهتربن مرز برای اربعین است

یکی از شهروندان گیلانی که از مرز خسروی به کربلا مشرف شده و بازگشته بود، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: مرز خسروی بهترین راه برای زائران استان های مختلف کشور بوده و از شرایط بسیار خوبی برخوردارست.

عزیز محبی تبار اضافه کرد: زائران با استفاده از پارکینگ های ایجاد شده در شهر قصرشیرین خودروهای خود را در آنجا پارک کرده و با استفاده از اتوبوس هایی که در این مرز تعبیه شده است خود را به مرز می رسند و بعد از آن هم به راحتی و بدون کمترین معطلی خروج و ورد داشتند.

وی ادامه داد: از این مرز بسیار راضی بودیم و علاوه بر اینکه زمان عبور خیلی کم بود، آرامش زیادی نیز در مسیرها داشتیم به طوری که جاده بسیار خوب و استاندارد آن موجب شده بود تا خودروهای با کمترین میزان ترافیک مواجه شوند.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

اظهارات دیگر زائرانی که از مرز خسروی به سمت عتبات عالیات رفته و از این مرز بازگشته اند، نیز کمابیش نظیر همین گفته هاست و اکثر قریب به اتفاق آنان، از اینکه مرز خسروی را به عنوان عبور از مرز انتخاب کرده اند، بسیار راضی هستند.

بخش قابل توجهی از این زائران نیز تاکید داشتند که در سال های آتی نیز هم خود از این مرز برای زیارت اربعین مشرف خواهند شد و هم دیگران را به این امر تشویق خواهند کرد.

کرمانشاه خود را باید برای پذیرایی چند میلیونی زایران اربعین آماده کند

استاندار کرمانشاه با تصریح بر اینکه سفر اربعین یک پیشران مهم برای خیزش بزرگ تمدنی است، گفت: استان کرمانشاه خود را برای حرکت تمدن ساز جدید آماده کند.

محمدطیب صحرایی افزود: استان کرمانشاه باید برای یک کار تمدن ساز خود را به صورت کمی و کیفی آماده سازد و در این راستا نیاز به انجام کارهای بزرگ و زیربنایی است تا به‌نحو شایسته ای از زوار اربعین پذیرایی کرد.

وی با بیان اینکه اربعین یک سفر زیارتی و سیاحتی صرف نیست یادآور شد: سفر اربعین یک پیشران مهم برای یک خیزش بزرگ تمدنی است و این استان باید خود را برای پذیرایی چند میلیونی زایران اربعین آماده سازد.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

استاندار کرمانشاه ادامه داد: این تحلیل هرچند برای برخی مخاطبان مانوس نبوده و شاید برای عده ای ناخوشایند نیز باشد ولی جا دارد روی این موضوع تامل کرد.

صحرایی اضافه کرد: در شرایطی که بسیاری از رسانه ها تراز زندگی بشر را پول معرفی می کنند این پدیده بزرگ (اربعین) در یک فضای واقعی این اثرگذاری را از زندگی بشر خارج می کند.

وی با بیان اینکه در جریان مراسم اربعین صحنه ها و فضاهایی از مودت و برادری در بین زوار در جای جای ایران ایجاد شد که در کمتر نقطه ای از جهان مشاهده شده است. گفت: دعوت می کنم مردم یکبار سفر اربعین را تجربه کنند زیرا یک سفر تامل برانگیز و تمدن ساز و به نوعی یک سبک زندگی تفکر اسلامی است.

۲۴ساعته شدن تردد مرز خسروی یک اقدام جهادی و انقلابی است

فرمانده مرزبانی کشور، ۲۴ ساعته شدن تردد زائران در مرز خسروی را یک کار جهادی و انقلابی بیان کرد و گفت: حجم زائران در این گذرگاه رسمی به عنوان دروازه عتبات عالیات نسبت به سال گذشته بسیار بیشتر شده است.

سردار احمد علی گودرزی پس از بازدید از پایانه مرزی خسروی و روند تردد زائران، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: هم اکنون در سرتاسر استان کرمانشاه پویایی، سرزندگی و شور حسینی برقرار است و شاهد تغییرات بسیار خوبی در زمینه زیرساخت ها برای تردد زائران و سهولت در تردد آن ها هستیم.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

وی اظهار کرد: افزایش گیت ها برای ورود و خروج زائران به عنوان یک اقدام جهادی و با پیگیری های فراوان محقق شد و اکنون ۲۴ ساعته شدن تردد بدون وقفه در این این گذرگاه رسمی جای تحسین و خدا قوت ویژه دارد.

فرمانده مرزبانی فراجا در ادامه گفت: پایانه مرزی خسروی به عنوان دروازه عتبات عالیات با فراهم کردن زیرساخت‌های متناسب امسال شلوغ تر از سال گذشته شده است و اقدامات و حضور استاندار متدین و حزب اللهی و کارآمد این استان قابل قدردانی است.

تامین آب و برق پایدار مورد نیاز زائران اربعین در مرزهای خسروی و منذریه

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه نیز گفت: آب و برق پایدار از کنگاور نقطه ورودی استان کرمانشاه تا مرزهای خسروی و منذریه عراق برای خدمات رسانی و رفاه زائران اربعین به طور کامل تامین شده است.

رضا داوودی افزود: در پایانه خسروی و پایانه منذریه خدمات زیادی نیز در زمینه فاضلاب انجام شده و آب و برق در تمام شهرهای در مسیر مرز خسروی و موکب‌ها، پارکینگ‌ها و استراحتگاه‌هایی که در مسیر هستند تامین شده و در جاهایی که امکان پوشش آب و برق پایدار نبوده نیز با تانکر آبرسانی سیار و توزیع آب بطری و بسته بندی انجام شده است.

وی اظهار کرد: در نقطه صفر مرزی و پایانه مرزی منذریه عراق نیز با اقدام های صورت گرفته و مجموعه خدماتی که ارائه شده رضایتمندی زوار و مسئولان را در برداشته و در خدمات ارائه شده نیز هبیچ گونه وقفه ای نداشته ایم.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه گفت: امسال مرز خسروی با یک تفاوتی نسبت به سال گذشته به لحاظ ۲۴ ساعته شدن برخوردار شده بود که باید به لحاظ آب و برق نیز شبانه روزی خدمات ارائه شود که با تلاش های صورت گرفته سعی کردیم که در هیچ لحظه‌ و هیچ نقطه‌ای با کمبود مواجه نشویم و تا این لحظه هم هیچ کمبودی در زمینه امکانات وجود ندارد.

توزیع ۱۰ میلیون بطری آب در بین زائران

داوودی با بیان اینکه در سال های آینده با توجه به اینکه حجم وسیع‌تری از زوار را خواهیم داشت زیرساخت‌ها را باید توسعه داد گفت: چون زوار اکنون به کیفیت مرز خسروی پی برده و آشنا شده اند بدون شک هرسال شاهد افزایش تردد زایران خواهیم بود.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه از توزیع ۱۰ میلیون بطری آب بسته بندی بین زائران خبر داد و گفت: با توجه به حضور زائران و ورود و خروج آن ها نیز در روزهای آینده این تعداد از مرز ۱۴ میلیون بطری خواهد گذشت.

امکانات لازم برای بازگشت زائران اربعین از مرز خسروی آماده است

جانشین ستاد اربعین استان کرمانشاه با اعلام اینکه همه امکانات لازم برای بازگشت زائران اربعین به شهرهای خود در مرز خسروی آماده است، گفت: میزان تردد زوار اربعین از مرز خسروی در این استان به نزدیک یک میلیون نفر رسیده است.

علی شعبانی اظهار کرد: علاوه بر اتوبوس های شهری که در مرز خسروی مستقر شده اند اتوبوس های بین شهری نیز به مقاصد مراکز استان های مختلف کشور پیش بینی شده است.

وی با بیان اینکه علاوه بر اتوبوس، تعدادی خودروی ون نیز در پایانه این مرز استقرار یافته اند تا در روند بازگشت زائران تسهیل انجام شود افزود: تعدادی از اتوبوس هایی که زوار را به شهر کرمانشاه منتقل خواهند کرد برای آسایش بیشتر زائران به صورت رایگان اقدام به حمل آنها خواهند کرد.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

جانشین ستاد اربعین استان کرمانشاه اضافه کرد: تمام امکانات و فضاهای لازم برای بازگشت زوار به شهرهای خود آماده است و علاوه بر اینکه در مسیر رفت موکب هایی ایجاد شده است در مسیر بازگشت نیز به تعداد لازم موکب های تعبیه شده است که در هر ساعتی از شبانه روز آماده اسکان و پذیرایی زوار با غذاهای گرم و سرد خواهند بود.

شعبانی به زائران توصیه کرد تا پس از بازگشت به کشور در این موکب ها یک روز را استراحت کرده و سپس به شهرهای خود بازگردند.

امنیت کاملی در مسیر تردد زایران اربعین برقرار شده است

فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه نیز گفت: از سال گذشته که این استان خود را برای این اتفاق عظیم آماده کرده بود تا به امروز به دنبال هموار کردن مسیر تردد زائرین عزیز بوده ایم تا برای رسیدن به عتبات عالیات با سرعت بیشتری پیش بروند.

سردار کیاست سپهری ادامه داد: علاوه بر هموار کردن مسیر برای زائرین به دنبال این بوده ایم که زائران هم در مرزهای کشور هم در خاک عراق با امنیت کامل تردد کنند، تعامل و همکاری خوبی بین دو کشور ایران و عراق برای برگزاری هرچه بهتر این مراسم برقرار شده است.

فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه گفت: بر اساس نظرخواهی روزهای گذشته از زائرین مشخص شد که زائران از خدمات رسانی رضایت داشته اند و این نشان دهنده این است که برای سال آینده باید آمادگی پذیرایی از یک و نیم میلیون زائر را داشته باشیم.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

وی افزود: البته در زیرساخت های موجود کاستی هایی وجود دارد که حتما برای سال آینده برطرف خواهد شد، پس از اربعین کار رها نخواهد شد و باید به فکر ساماندهی پایانه شهرستان قصرشیرین و اطراف آن، پارکینگ ها و ترمینال مسافربری این شهرستان باشیم.

سردار سپهری گفت: همچنین به دنبال این هستیم در پایانه منذریه نیز متناسب با پایانه خسروی ظرفیتی را برای تردد بهتر زائران ایجاد کنیم و مسئولان عراقی این قول را به ما داده اند که پس از اربعین استارت کار را بزنند.

فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه بیان کرد: مرز خسروی با توجه به راه های دسترسی بسیار استاندارد، چهار بانده بودن، نبود مشکلات ترافیکی حاد، دارا بودن کمترین پیچ حادثه خیز در استان، ظرفیت بالای پذیرش زائران و دارا بودن کوتاه ترین راه برای رسیدن به کربلا مطمئن هستیم که در سال های آینده تردد زائران از این مرز بیشتر از پیش خواهد بود.

بیش از ۱۲۰ هزار خودرو در پارکینگ‌های مرز خسروی پارک شد

سرپرست فرمانداری قصرشیرین گفت: از ابتدای شروع پیاده‌روی اربعین از اول تا هیجدهم ماه صفر در مجموع بیش از ۱۲۰ هزار دستگاه خودرو در پارکینگ‌های عمومی و خصوصی این شهرستان به صورت شناور پارک شد.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

محمد نجفی افزود: با توجه به حجم بالای ورود زوار به شهر قصرشیرین ظرفیت ۱۰۱ هکتار پارکینگ ها با ظرفیت بیش از 80 هزار خودرو به صورت کامل تکمیل شده و در راستای خدمات دهی بهتر به زائران با هماهنگی هایی که صورت گرفته از ظرفیت زمین‌های حاشیه جاده اصلی و منطقه آزاد تجاری نیز استفاده شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به سه برابر شدن حجم زایران بازگشتی از مرز خسروی ۹۰ درصد موکب ها در مسیر برگشت استقرار یافته اند و هم اکنون آمار زائران بازگشتی به کشور ۲ و نیم برابر تعداد زائرانی است که از مرز خسروی عازم کربلا می شوند.

سرپرست فرمانداری قصرشیرین اضافه کرد: بیش از ۳۰ موکب از قصرشیرین تا مرز خسروی کار خدمات رسانی به زائران اربعین را برعهده دارند که در آستانه اربعین و با توجه به موج بازگشت و پیک و حجم زائران ورودی بیشتر مواکب از مسیر رفت به مسیر بازگشت زوار تغییر مکان داده‌اند.

دیپلماسی مرزی به خوبی در مرز خسروی برقرار شده است

رئیس بازرسی فراجا با اشاره به وضعیت مطلوب خدمت رسانی در مرز خسروی، گفت: در مرز خسروی همه پای کار هستند و به معنای واقعی کلمه دیپلماسی مرزی و تعامل سازنده و کارسازی با کشور همسایه برقرار شده، ضمن اینکه ماموریت حفاظت از مرز و تامین امنیت زوار نیز با هوشیاری و هوشمندی در حال انجام است.

سردار مهدی معصوم بیگی اظهار کرد: در سال گذشته کمتر از ۳۰۰ هزار نفر طریق مرز خسروی به حرم اباعبدالله الحسین (ع) مشرف شدند ، اما امسال تا کنون بیش از ۹۰۰ هزار نفر از طریق این مرز خارج شده اند و این امر بیانگر این است که آمادگی لازم در انتظامی و مرزبانی استان برای این ماموریت وجود داشته است.

وی در ادامه با بیان اینکه ماموریت اربعین از جمله ماموریت هایی است که سرمایه افزا است و سرمایه اجتماعی و منزلت سازمان فراجا را ارتقاء می دهد، گفت: این ماموریت یک اندوخته و ذخیره معنوی برای کارکنان انتظامی شرکت کننده است و امیدوارم همه کارکنان از فیوضات این ماموریت و اجر خدمت به زائران حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) بهره مند شوند.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

این مقام ارشد انتظامی ادامه داد: بخش قابل توجهی از کارکنان انتظامی در این ایام یا زائر بوده و یا خدمتگزار به زوار هستند که به هر حال ارزشمند و مهم است.

رئیس بازرسی فراجا با اشاره به تلاش و زحمات کارکنان انتظامی در این ماموریت، اضافه کرد: اگر بالاتر از ۲۰ نمره ای برای ارزیابی تلاش و اقدامات کارکنان انتظامی قابل محاسبه و اعطا بود، یقینا باید آن نمره را به همکاران اعطا می کردیم و به این لحاظ از تلاش همه همکاران تقدیر و تشکر می کنم.

سرعت رفت و آمد در مرز خسروی از دیگر مرزهای کشور بهتر است

نماینده ویژه ستاد مرکزی اربعین گفت: سرعت رفت و آمد زائران اربعین حسینی در مرز خسروی بهتر از دیگر مرزهای کشور است که سبب رضایتمندی مراجعین به این مرز شده است.

سردار علی شمشیری در بازدید از مرز خسروی با بیان اینکه این مرز سریعترین مرز کشور است، افزود: مرز خسروری امسال با تلاش‌های صادقانه مسوولین ۲۴ ساعته شده است.

وی تاکید کرد: با تلاش‌های صورت گرفته مسوولان کشور و استان، زیرساخت‌هایی که در گذشته نبود، امسال در مرز خسروی آماده شده است.

نماینده ویژه ستاد مرکزی اربعین گفت: با تلاش‌های خوبی که انجام شد، بسیاری از زیرساخت‌هایی که مرز فاقد آن بود مانند پارکینگ با ظرفیت ۷۰ هزار خودرو، موکب‌ها، فعالیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای دارا شد.

گردشگری مذهبی اربعین یک ظرفیت جدید برای کرمانشاه است

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: گردشگری مذهبی اربعین یک ظرفیت جدید برای کرمانشاه است که باید با هوشمندی لازم از این ظرفیت به خوبی برای رونق بخشیدن به صنعت گردشگری این استان استفاده کرد.

رضایت زایران اربعین از مرز خسروی در سایه مدیریت جهادی

سید عزت‌الله ضرغامی در سفر به استان کرمانشاه افزود: این استان به لحاظ دارا بودن ظرفیت‌های متنوع گردشگری، میراث فرهنگی، ابنیه های تاریخی و داشتن مزیت‌های بسیاری خوب گردشگری و صنایع‌دستی که در بعضی از حوزه‌ها کاملا منحصربفرد است‌، خود به عنوان یک ایران کوچک است.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه جزو استان‌های دارای اولویت این وزارتخانه است، اضافه کرد: در سفر به این استان و پس از بازدیدها و بررسی های لازم تصمیماتی در این سفر اتخاذ شد که می تواند موجب شکوفایی این صنعت در استان شود.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی با اشاره به بازگشایی مرز خسروی در ۲ سال گذشته، یادآور شد: با ظرفیت زائران اربعین که یک موقعیت جدید گردشگری زیارتی برای این استان به شمار می رود برای استان کرمانشاه می توان یک مزیت جدید تعریف کرد که رشد فرهنگی و اقتصادی استان را به دنبال داشته باشد.

ضرغامی تاکید کرد: در این سفر تصمیمات خوبی اتخاذ شد که امیدواریم با حمایت استاندار بتوان آن طور که شایسته مردم کرمانشاه و مزیت‌های آن است، بخشی از عقب ماندگی‌های تاریخی که در این استان است را جبران کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.