پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 238794 ۱۲:۰۸ - ۱۴۰۳/۰۱/۱۸

فارس من| جهاد سازندگی مجدداً احیاء شود

بازی دراز 1404:برخی از مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی در سامانه فارس من خواستار احياء جهاد سازندگی شدند.

فارس من| جهاد سازندگی مجدداً احیاء شود

به گزارش خبرنگار فارس من، مخاطبان خبرگزاری فارس با ثبت پویشی در سامانه  «فارس من» با عنوان « جهاد سازندگی احیاء شود »، عنوان کردند؛ « با توجه به پیشرفت کشور و جلوگیری از گسترش حاشیه‌نشینی و معضلاتی از این قبیل درخواست داریم که نهاد جهاد سازندگی دوباره در قالب سازمان یا وزارتخانه احیاء شود.

ویرایش مطلب #238794

پس از پيروزي انقلاب اسلامي با توجه به ضرورت انجام اقدامات وسيع و سريع در راستاي محروميت زدائي و افزايش توليدات كشاورزي و توسعه و عمران روستاها با وجود ارگان‌هاي رسمي دولتي، جهاد سازندگي در ۲۷ خرداد‌ماه سال ۱۳۵۸ با فرمان رهبر كبير انقلاب اسلامي حضرت امام خميني (ره) به منظور فراهم آوردن نهضتي همه جانبه براي مبارزه با فقر و محروميت بجا مانده از رژيم گذشته، توسعه و عمران روستائي به وجود آمد.البته وزارت كشاورزي نيز كماكان در اين مدت به ارائه خدمات بر اساس شرح وظايف قانوني خود فعال بود.

با شروع جنگ تحميلي ، جهاد ضمن انجام رسالت فوق با بسيج نيروهاي خود و سازماندهي مردمي وارد ميدان نبرد شد و در اين راه شهدائي را نيز تقديم انقلاب كرد و اين فرزندان به نشان سنگرسازان بي‌سنگر از سوي امام راحل نائل شدند.

خدمات اين نهاد در زمينه فعاليت‌هاي عمراني، كشاورزي و سازندگي كشور موجب شد مجلس شوراي اسلامي در سال ۱۳۶۲ قانون تشكيل وزرات جهاد سازندگي را تصويب و با انتزاع وظايف مربوط به زراعت علوفه، كشت‌ديم، عمليات آبي، خاكي، عمران روستائي و امور عشايري از وزارت كشاورزي، اين نهاد را در امور فوق موظف کند. در سال ۱۳۶۶ وظيفه اداره شيلات كشور نيز به جهاد واگذار شد. پس از آن مجلس شوراي اسلامي در سال ۱۳۶۹ قانون تفكيك وظايف وزارتخانه‌هاي كشاورزي و جهاد سازندگي را تصويب و طي آن كليه وظايف مربوط به امور دام و طيور و منابع طبيعي به وظايف تبعي آن افزوده شد بنابر اين مصوبه كليه امور مربوط به حفظ، احياء، گسترش و بهره برداري از منابع طبيعي (جنگل و مرتع و شيلات) آبخيزداري، امور دام و طيور و عمران روستائي (بهسازي روستائي ، آب‌رساني ، برق رساني به روستاها ، راه سازي و صنايع روستائي) برعهده جهاد سازندگي قرار داده و وظايف باغباني، زراعت، آب و خاك، تحقيقات كشاورزي، مكانيزاسيون كشاورزي، حفظ نباتات و ... برعهده وزارت كشاورزي محول شد.

گفتنی است؛ تا لحظه تنظیم این گزارش ۱۷۸ نفر با امضا این پویش از آن حمایت کردند و خواستار رسیدگی به این موضوع شدند. ثبت کننده این پویش مهدی اسماعیلی ساکن شهر میمه استان اصفهان است.

وی در گفتگو با خبرنگار فارس من در این خصوص، گفت: در کشور ما هر چه از مبدا به سمت حاشیه‌نشینی می‌رویم میزان محرومیت به خصوص در مناطق مرزی بیشتر می‌شود.

اسماعیلی ادامه داد: از سال ۱۳۵۸ این فعالیت شکل گرفته است منتهی پیشنهاد می‌شود وزارت جهاد سازندگی با وزارت کشاورزی ادغام شود و وزارتخانه‌ جهاد کشاورزی شکل بگیرد با توجه به وضعیت کشور برای آبادانی بیشتر ضرورت دارد که سازمانی در قالب زیر مجموعه نهاد ریاست جمهوری باشد.

وی بیان کرد: بعد از انحلال جهاد سازندگی سازمان بسیج سازندگي شکل گرفت ولی خوب سازمان بسیج سازندگی نمی‌تواند کار‌کرد‌های یک وزارتخانه یا سازمان را داشته باشد.

اسماعیلی، افزود: اگر جهاد دوباره احیاء شود با همکاری بسیج سازندگی فعالیت‌های بالاتری را در سطح محروميت زدایی کشور خواهند داشت.

شهروند دغدغه‌مند از مخاطبان خبرگزاری فارس برای پیگیری‌های بیشتر  درخواست کرد که از این پویش در سامانه فارس من حمایت‌های لازم را انجام دهند.پایان پیام/#آیت_الله_سید_ابراهیم_رئیسی#رئیس_جمهور#کمیسیون_اجتماعی_مجلس#کمیسیون_اقتصادی_مجلس #مجلس‌شورای‌اسلامی#جامعه#فارس_من#خبرگزاری_فارس#مطالبه_مردمی#بافارس‌من‌تأثیر‌گذار‌باشیم#حق_شهروندی#حقوقی#مسئولیت‌اجتماعی#دولت#سیاسی#محمد‌باقر‌قالیباف‌#رئیس_مجلس‌شورای‌اسلامی#استان_اصفهان#جهاد_سازندگی#جهاد_کشاورزی#حیات_دوباره#جهاد_کشاورزی#استان‌ها#اکسپلور