پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 239232 ۱۲:۴۹ - ۱۴۰۳/۰۲/۱۶

والدین جوان با کودک خردسال خود این‌طور برخورد نکنند!

بازی دراز 1404:فرزندان شیرین ترین میوه عمر والدین هستند و شادابی و تندرستی آنها آرزوی مشترک تمام پدر و مادرهاست؛ اما بسیاری از والدین به خصوص والدین جوان در مواجهه با آنها دچار اشتباه رفتاری می‌شوند.

والدین جوان با کودک خردسال خود این‌طور برخورد نکنند!

گروه سلامت خبرگزاری فارس:همین آرزو و دغدغه سالم بودن فرزندان از سوی والدین سبب شده تا والدین در برخی جاها و حالت‌های مواجهه با فرزند دلبند شان دچار افراط و تفریط شوند.باید بدانیم همه والدین دچار اشتباه در زمینه پرورش و مراقبت از کودکان خود می‌شوند، ولی این اشتباهات در مورد والدین جوان که دارای نوزاد و یا فرزند خردسال هستند بیشتر اتفاق می‌افتد. در این گزارش با هدف کاهش وقوع این اشتباهات، برخی از آنها را مرور می‌کنیم.۱) نگرانی بیش از حد در مورد همه چیز: والدین جوان گاهی دارای وسواس بیش از حد در مورد مسائل ساده کودکان مانند برگرداندن شیریا بالا آوردن غذا و مسائل مشابه هستند. نگرانی در مورد اینکه مثلا کودک کم غذا می‌خورد یا زیاد، شکمش کم کار می‌کند یا زیاد، اینکه مثلا زیاد غذا را برنمی گرداند و یا اینکه بیش از حد معمول و یا کمتر از آن گریه می‌کند. واقعیت این است که اکثر کودکان سالم بیش از آنچه والدین جوان فکر می‌کنند دارای قدرت انعطاف پذیری و بقا هستند و نگرانی بیش از حد والدین فقط ممکن است حالت اضطراب را به کودکان منتقل کند. این نگرانی‌ها به خصوص در سال اول زندگی کودک باعث می‌شود که والدین از شیرینی بزرگ شدن کودک در این سن به اندازه کافی لذت نبرند.۲) جلوگیری از گریه کردن کودک: بسیاری از بزرگسالان و والدین فکر می کنند که وظیفه ایشان این است که به هر شکلی از گریه کردن کودک جلوگیری نمایند. این موضوع احتمالا از آنجا ناشی می شود که ایشان فکر می کنند که کاری را در مورد کودک اشتباه انجام داده اند که نیاز به تصحیح دارد و کودک به همین دلیل گریه می‌کند.

واقعیت این است که گریه کردن بخشی از طبیعت کودکان و گاهی یک راه ارتباطی آنهاست. اگر کودک گرسنه نیست، پوشکش عوض شده، تب و عفونت نداشته و دلیلی برای دل درد ندارد، نگران گریه کردن او نباشید. با خون سردی سعی کنید او را آرام کنید. استرس شما به کودک منتقل می‌شود و ممکن است گریه او را تشدید کند.۳) بیدار کردن کودک برای شیر خوردن: کودکان شیرخوار می توانند (و باید) در طول شب بخوابند، ولی یک اعتقاد نادرست وجود دارد که میزان شیری که کودک پیش از خواب شب می‌نوشد، به اندازه‌ای نیست که تا صبح برای او کفایت کند.از این رو والدین جوان با نگرانی از این موضوع کودک را در نیمه شب بیدار می‌کنند تا شیر بنوشد. باید دانست که اگر کودک واقعا گرسنه باشد، خود بیدار شده و گریه می‌کند. پس اگر کودک بیدار نشد نیازی به بیدار کردن او نیست. این موضوع باعث استراحت کافی مادر در طول شب می‌شود و بهتر می‌تواند در طول روز از کودک خود مراقبت کند.۴) عدم تمایز بین برگرداندن شیر و بالا آوردن: بر خلاف تصور عمومی، تفاوت بین برگرداندن شیر اضافی توسط شیرخوار که امری طبیعی است و بالا آوردن شیر (استفراغ) که نیاز به توجه پزشکی دارد، در شدت خروج شیر از دهان شیرخوار نیست، بلکه در تعداد دفعات تکرار آن است.برگرداندن طبیعی شیر ممکن است با قدرت مانند استفراغ اتفاق بیافتد ولی معمولا یک بار و آن هم به فاصله کوتاهی پس از شیرخوردن اتفاق می‌افتد، در حالی که بالا آوردن ممکن است هر ۳۰ تا ۴۵ دقیقه و فارغ از زمان شیر دادن اتفاق بیافتد که در صورت ادامه، نیاز به توجه و مراجعه به پزشک دارد.

۵) عدم تشخیص تب بالا در نوزاد: یک اشتباه رایج در مورد نوزادان این است که والدین بدون اندازه گیری درجه حرارت کودک به او داروی پایین آورنده تب می‌دهند.۶) عدم نصب صحیح صندلی کودک در ماشین: والدین جوان ممکن است با نصب نادرست صندلی کودک جان او را به خطر بیندازند. بهتر است جهت نصب برای بار اول، از فردی با تجربه و یا فروشگاهی که از آن خرید کرده اند کمک بگیرند و یا به نزدیک ترین مرکز آتش نشانی محل خود مراجعه و از نصب صحیح صندلی اطمینان حاصل نمایند.۷) عدم توجه به بهداشت دهان کودکان زیر یک سال: بسیاری از والدین جوان در مورد بهداشت دهان و دندان کودک اقدامی نمی‌کنند تا زمانی که دیگر دیر شده است. بهتر است ملاقات کودک با دندانپزشک هر شش ماه یک بار پس از اولین رویش دندان او یا یک سال پس از تولد صورت گیرد. حتی قبل از رویش دندان‌های شیری کودک، دهان او باید یک بار در روز با گاز و یا دستمال مرطوب تمیز شود. به محض درآمدن اولین دندانهای کودک، آنها را با یک مسواک نرم مسواک بزنید. از یک خمیر دندان حاوی فلوراید استفاده کرده و از وجود فلوراید کافی در آب نیز اطمینان حاصل کنید.

۸) عدم توجه به پیوند زناشویی:بسیاری از والدین جوان با معطوف کردن توجه زیاد به کودک، از جنبه‌های مختلف روابط زناشویی خویش غافل می‌شوند. این موضوع باعث سست شدن رابطه عاطفی بین والدین می‌شود که باید از آن پرهیز کرد.

۹) مشاجره بیش از حد در برابر کودک: حتی یک کودک سه ماهه هم می‌تواند متوجه مشاجره بین والدین گشته و استرس ناشی از آن به او منتقل شود. والدین باید مطمئن شوند که با فریاد بلند و یا به دفعات زیاد در مقابل کودک مشاجره نکنند.