پربازدیدترین ها

کد خبر: 241174 ۱۰:۳۰ - ۱۴۰۳/۰۷/۱۲

عملیات ایران، عملیاتی در چهارچوب حق دفاع مشروع؛

وعده صادق۲ اقدامی براساس قوانین بین‌المللی است

بازی دراز 1404:عملیات وعده صادق ۲ در چهارچوب حق دفاع مشروع و بر اساس قوانین بین‌المللی انجام گرفته است، چرا که طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد حق دفاع مشروع به عنوان حق مسلم دولت‌ها پذیرفته شده است.

وعده صادق۲ اقدامی براساس قوانین بین‌المللی است

عملیات مشروع، موفقیت‌آمیز و غرورآفرین وعده صادق ۲ علیه رژیم غاصب صهیونیستی به درستی اقتدار و صلابت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را در عرصه بین‌الملل به رخ جهانیان به ویژه استکبار جهانی، کشید؛ اهمیت این عملیات و حجم گسترده آن به میزانی بود که می‌توان آن را نقطه عطفی در روند تحولات سیاسی و امنیتی منطقه غرب آسیا به شمار آورد.

پاسخ دندان‌شکن نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران توسط سپاه پاسداران، پاسخی به ترور ناجوانمردانه شهید اسماعیل هنیه، شهید سید حسن نصرالله و سردار عباس نیلفروشان بود که نشان از توان نظامی بالای کشور است، که با ضربات مهلک سامانه پدافندی چندصد میلیارد دلاری گنبد آهنین رژیم کودک‌کش صهیونیستی را با چالش مواجه کرد و روشن شد که توان دفاع در مقابل موشک‌های ایران را نخواهد داشت.

با انجام عملیات وعده صادق ۲ برای رژیم صهیونیستی ثابت شد که جمهوری اسلامی ایران نسبت به ترور فرماندهان محور مقاومت و سپاه پاسداران انقلاب ایران در داخل و خارج از مرزهای قانونی خود، بی‌تفاوت نخواهد بود و در زمان مناسب به صورت قاطع و گسترده به دشمن پاسخ خواهد داد؛ لذا در این راستا به گفتگو با دو نفر از کارشناسان مسائل سیاسی نشسته‌ایم.

 

عملیات وعده صادق ۲ در چهارچوب حق دفاع مشروع و بر اساس قوانین بین‌المللی انجام گرفته است

 

سیامک محمدی در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: در درجه نخست باید برای این اقدام جسورانه و شجاعانه نیرو‌های مسلح را در عملیات وعده صادق ۲ تبریک بگوییم؛ این اقدام پاسخ بسیار مناسبی به رژیم ضحاک صهیونیستی به دلیل ارتکاب جنایت‌ها و اقدام‌های تروریستی آن بود.

کارشناس حقوق بین‌الملل عنوان کرد: این عملیات پیروزمندانه‌ که به دست دلاورمردان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی انجام شد، نشأت گرفته از عزم راسخ سربازان این مرز و بوم برای دفاع از استقلال و تمامیت ارضی کشور بود و با این عملیات شاهد بودیم که موجی از شادی و سرور در کشورهای مختلف دنیا و به ویژه مردم مظلوم فلسطین و غزه ایجاد شد.

این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: این عملیات با موفقیت کامل انجام گرفت که در آن تنوعی از تولیدات موشکی جمهوری اسلامی ایران متناسب با اهداف تعیین شده و سامانه‌های پدافندی رژیم غاصب صهیونیستی به کار گرفته شد. 

محمدی اذعان کرد: عملیات وعده صادق ۲ در چهارچوب حق دفاع مشروع و بر اساس قوانین بین‌المللی انجام گرفته است، چرا که طبق ماده ۵۱ منشور ملل متحد حق دفاع مشروع به عنوان حق مسلم دولت‌ها پذیرفته شده است، لذا حق دفاع از خود از چنان بداهتی برخوردار است که مورد اتفاق آحاد بشر و جوامع بین‌المللی است.

وی در ادامه افزود: نابودی سامانه‌های دفاع موشکی آرو ۲ و آرو ۳ توسط موشک‌های ایران نشان‌دهنده نقاط ضعف در سیستم‌های دفاعی اسرائیل و هیمنه پوشالی، این رژیم جعلی است؛ در حالی که این عملیات با توجه به وسعت آن تنها بخش کوچکی از توان نظامی ایران است و فقط اهداف نظامی را مورد حمله قرار داد، لذا عملیات وعده صادق ۲ از بعد نظامی نه‌تنها نشان‌دهنده قدرت نظامی جبهه مقاومت و ایران بود بلکه ضعف نظامی و پدافندی رژیم صهیونیستی و متحدانش را به نمایش گذاشت که این امر باعث ایجاد سطحی از بازدارندگی برای جبهه مقاومت شد و ضعف اسرائیل را به جهانیان به ویژه مردم اسرائیل نشان داد.

این کارشناس حقوق بین‌الملل بیان کرد: عملیات وعده صادق ۲ در بعد اجتماعی برای مردم جبهه مقاومت اتحاد و همبستگی بیشتر و افزایش روحیه مقاومت و پیروزی را به همراه داشت اما برای مردم اسرائیل نوید ضعف دولت و ارتش برای حمایت از آن‌ها و تأمین امنیت را به دنبال داشت که این مسئله می تواند باعث افزایش مهاجرت از اسرائیل شود و در کنار آن افسردگی‌ها و بار روانی در جامعه به دنبال دارد و همچنین می‌تواند دامنه اعتراضات را در اسرائیل گسترش داده و به خیل افراد ناراضی در کنار نارضایتی خانواده‌های گروگان‌ها اضافه کند.

وی در ادامه گفت: این مسئله در سطح جهانی سبب افزایش قدرت و اقتدار کشور ایران شده و معادلات منطقه‌ای و جهانی را به نفع ایران تغییر می‌دهد و ضعف اسرائیل و متحدانش ازجمله امریکا را به نمایش گذاشت، بنابراین ‌از اینجا به بعد معادله جدیدی شکل خواهد گرفت که این معادله می‌تواند بر آینده تحولات منطقه تأثیرات بسزایی داشته باشد، لذا به لحاظ ماهیت تأثیرگذاری عملیات وعده صادق ۲، تقویت دیپلماسی منطقه‌ای در برابر دیپلماسی قدرت‌های بزرگ است چرا که این عملیات، صحنه «میدان» یعنی عملکرد نیروهای مسلح کشورمان را با صحنه «دیپلماسی» یعنی عملکرد دستگاه سیاست خارجی کشورمان بیشتر با یکدیگر هماهنگ کرد.

این مدرس دانشگاه تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران صرفاً با اتکا به توان عملیاتی و سیاسی خود و بدون کمک از هیچ‌یک از دولت‌های نزدیک به خود همچون روسیه و چین این عملیات را انجام داد، در حالی که در مقابل، تمام قدرت‌های غربی با همه امکانات پدافندی، سیاسی و رسانه‌ای به کمک اسرائیل آمدند، اما در نهایت، برنده این تحول بنا به اذعان خود غربی‌ها ایران بوده است.

محمدی اظهار کرد: به لحاظ ماهیت تأثیرگذاری عملیات وعده صادق ۲، شکست روایت‌سازی مظلومیت قوم یهود و آسیب‌ناپذیری اسرائیل است، مظلومیت‌سازی قوم یهود توسط رژیم اسرائیل با تأثیرگذاری بر روندهای سیاسی جهانی، ابزار رسانه و فیلم‌های هالیوودی و... فراتر از حد تصور است؛ این رژیم همواره روایت کرده که یهودی‌ها سوژه خشونت، رادیکالیسم و قربانی تروریسم در کل جهان و به ویژه در منطقه هستند، لذا عملیات طوفان الاقصی، جنگ غزه و عملیات‌های وعده صادق این روایت‌سازی یهودیان را به چالش جدی کشیده است.

محمدی در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران در عملیات وعده صادق ۲ در برابر رژیم غاصب صهیونیستی و متحدان غربی آن ایستاد و با اتکا به توان ملی و مستقل خود پیروز میدان این عملیات شد؛ ایران به جهان این پیام را فرستاد که خاک و سرزمین یک مفهوم مقدس برای کشور است و هرگونه حمله با پاسخ قوی مواجه خواهد شد، این تحول استراتژیک، نقطه عطفی در تثبیت قدرت منطقه‌ای و جهانی ایران است.

 

عملیات وعده صادق ۲، در راستای نقض حاکمیت ملی ایران انجام شده است

فرید آزادبخت در گفتگو با خبرنگار سیاسی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ اظهار داشت: عملیات وعده صادق ۲ جمهوری اسلامی ایران، به عنوان یک پاسخ به ترورهای اخیر، به ویژه ترور شهید اسماعیل هنیه، شهید سید حسن نصرالله و سردار شهید عباس نیلفروشان، در بستر حقوق بین‌الملل و حق دفاع مشروع ایران قابل تحلیل است؛ لذا این عملیات به عنوان یک واکنش به نقض حاکمیت ملی ایران توسط اسرائیل تلقی می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه عنوان کرد: ایران با استناد به حق دفاع مشروع، اقدام به عملیات نظامی کرده است؛ این حق بر اساس ماده ۵۱ منشور ملل متحد، به کشورها اجازه می‌دهد در برابر حملات مسلحانه از خود دفاع کنند.

آزادبخت با اشاره به ترور شهید اسماعیل هنیه، خاطرنشان کرد: ترور شهید هنیه در تهران، نشان‌دهنده نقض حاکمیت ملی ایران و تلاش رژیم اشغالگر صهیونیستی برای هدف قرار دادن مقامات حامی مقاومت است، به همین خاطر این اقدام به شدت مورد انتقاد جامعه بین‌المللی قرار گرفت و ایران آن را یک عمل تروریستی دولتی دانست.

این کارشناس مسائل سیاسی در رابطه با ترور شهید سید حسن نصرالله، اذعان کرد: سید حسن نصرالله نیز به عنوان یکی از اهداف احتمالی رژیم غاصب صهیونیستی، در کانون توجه قرار دارد، به همین دلیل این ترورها به تشدید تنش‌ها در منطقه خاورمیانه و افزایش واکنش‌های نظامی منجر شد.

این استاد دانشگاه در ادامه افزود: ترور سردار نیلفروشان نیز بخشی از تلاش‌های صهیونیست‌ها برای تضعیف قدرت نظامی جمهوری اسلامی ایران و متحدانش محسوب می‌شود، در حالی که حملات رژیم کودک‌کش صهیونیستی به مقامات ایرانی، نقض حاکمیت ملی و اصول حقوق بین‌الملل است که موجب افزایش تنش‌ها در منطقه غرب آسیا می‌شود.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران با انجام عملیات‌های وعده صادق سعی دارد تا بازدارندگی را تقویت کند و نشان‌دهد که هرگونه اقدام علیه مقاماتش با پاسخ قاطع مواجه خواهد شد.

آزادبخت با بیان اینکه عملیات وعده صادق ۲ موازنه تهدید و موازنه قدرت به دنبال دارد، اظهار کرد: عملیات وعده صادق ۲ در راستای ایجاد موازنه قدرت در برابر تهدیدات رژیم اشغالگر صهیونیستی انجام شده است و جمهوری اسلامی ایران تلاش دارد تا با افزایش توان نظامی خود، تهدیدات این رژیم و متحدان آن را کاهش دهد.

کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: استفاده از موشک‌های هایپر سونیک در عملیات غرورآفرین وعده صادق ۲ نشان‌دهنده پیشرفت‌های تکنولوژیک جمهوری اسلامی ایران و توانایی آن در پاسخگویی به تهدیداتی خواهد بود که با آن مواجه است.

عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه در پایان گفت: بر اساس سیاست‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران، همواره تأکید شده است که حملات تنها به اهداف نظامی و امنیتی محدود خواهد بود، چرا که ایران سعی می‌کند تا از تشدید تنش‌ها در منطقه جلوگیری کند.

به گزارش شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ عملیات وعده صادق ۲ ایران نه‌تنها پاسخی به ترورهای اخیر توسط رژیم اشغالگر صهیونیستی است بلکه نشان‌دهنده تلاش‌های مستمر ایران برای حفظ حاکمیت ملی و تقویت بازدارندگی در برابر تهدیدات خارجی است، این رویکرد می‌تواند منجر به تغییر معادلات قدرت در منطقه خاورمیانه شود.