پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 243888 ۱۱:۲۰ - ۱۴۰۴/۰۹/۲۴

مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه:

مجازات‌های جایگزین حبس باعث کاهش تعداد زندانیان می‌شود

بازی دراز 1404:مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه گفت: سیاست‌های جدید قوه قضائیه بر استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس تأکید دارد و این امر موجب کاهش تعداد زندانیان شده است.

مجازات‌های جایگزین حبس باعث کاهش تعداد زندانیان می‌شود

مجتبی محمدی در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ از پویش جای مادر در زندان نیست، خبر داد و اظهار داشت: هدف آن آزادی مادران زندانی با جرائم غیرعمد است. این حرکت با استقبال گسترده جامعه زنان همراه شده و نیازمند مشارکت خیران و مردم استان است.  

وی افزود: این پویش از ایام شهادت تا ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) آغاز شده و خوشبختانه با استقبال بسیار خوبی به‌ویژه در میان زنان استان مواجه شده است. امید است با همراهی خیران و مردم بتوان تعداد قابل توجهی از مادران زندانی را آزاد کرد.  

نقش خیران و بازدید از زندان‌ها

مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه گفت: جلسات ماهانه با حضور دادستان، فرماندار و خیران برگزار می‌شود تا کمک‌ها به‌طور شفاف به زندانیان جرائم غیرعمد اختصاص یابد. بازدید خیران از زندان‌ها و مشاهده شرایط زندانیان، انگیزه‌ای جدی برای مشارکت در آزادی آن‌ها ایجاد می‌کند.  

وی با اشاره به نقش خیران در آزادی زندانیان تصریح کرد: برگزاری جشن‌های گلریزان به ویژه در ماه مبارک رمضان زمینه آزادی بسیاری از زندانیان را فراهم کرده است. این کمک‌ها موجب آرامش خانواده‌ها و بازگشت زندانیان به زندگی عادی می‌شود.

مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنانش گفت: هر زندانی به محض ورود به زندان غربالگری می‌شود و در صورت داشتن مهارت، زمینه اشتغال برای او فراهم خواهد شد.

محمدی خاطرنشان کرد: در صورت نبود مهارت، زندانیان متناسب با استعداد و علاقه خود در دوره‌های آموزشی سازمان فنی‌ و حرفه‌ای، صنایع دستی و جهاد کشاورزی شرکت می‌کنند تا پس از آزادی بتوانند شغلی پایدار داشته باشند.  

جایگزین‌های حبس و حمایت از خانواده‌ها

وی خاطرنشان کرد: سیاست‌های جدید قوه قضائیه بر استفاده از مجازات‌های جایگزین حبس تأکید دارد و این امر موجب کاهش تعداد زندانیان شده است. در کنار آزادی زندانیان، حمایت از خانواده‌های آن‌ها با بسته‌های معیشتی، کمک‌های تحصیلی و خدمات درمانی در طول سال ادامه دارد تا چرخه جرم به خانواده‌ها منتقل نشود.  

مدیرکل زندان‌های استان کرمانشاه با اشاره به اهمیت فعالیت‌های قرآنی و فرهنگی در زندان‌ها گفت: این برنامه‌ها نه تنها موجب تحول در زندانیان می‌شود بلکه می‌تواند در کاهش محکومیت آن‌ها نیز اثرگذار باشد.  

تأثیر فعالیت‌های قرآنی بر محکومیت‌ها  

وی گفت: ریاست قوه قضائیه همواره بر اهمیت قرائت و حفظ قرآن در زندان‌ها تأکید داشته است. در مواردی که محکومان مواد مخدر بخش‌هایی از قرآن را حفظ کرده و تغییر رفتاری در آن‌ها ایجاد شده باشد، تخفیف‌هایی در احکام حتی تا دو درجه اعمال می‌شود.  

برنامه‌های فرهنگی و ورزشی در زندان‌ها 

محمدی افزود: علاوه بر فعالیت‌های قرآنی، زندانیانی که در برنامه‌های فرهنگی، ورزشی و مهارت‌آموزی مشارکت دارند نیز می‌توانند از امتیازات قانونی برخوردار شوند. این اقدامات در راستای بازگشت زندانیان به جامعه و کاهش آسیب‌های اجتماعی انجام می‌شود.  

وی در پایان گفت: کارکنان زندان‌ها همانند سربازان بی‌نام در خدمت جامعه هستند و با تلاش شبانه‌روزی خود آرامش زندان‌ها و در نتیجه آرامش جامعه را حفظ می‌کنند. خانواده‌های این کارکنان نیز بار سنگینی را بر دوش دارند و شایسته تقدیر هستند.