مدیر جهادکشاورزی سرپلذهاب با حضور در مزارع چغندر قند پاییزه شهرستان از این محصول کشت شده در شهرستان بازدید میدانی کرد و روند رشد این محصول کشاورزان شهرستان را از نزدیک مورد بررسی قرار داد .
مدیر جهادکشاورزی شهرستان سرپلذهاب در حاشیه این بازدید میدانی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری تحلیلی بازی دراز اظهارداشت : سطح زیر کشت چغندر قند پائیزه در این شهرستان ۶۰۰۰ هکتار است که معادل ۱۸ درصد چغندرقند پائیزه کشور می باشد و از این حیث شهرستان سرپلذهاب رتبه دوم کشور را در سطح زیر کشت و تولید چغندرقند پائیزه کشور، به خود اختصاص داده است.
مهندس بهرامی افزود : پیش بینی میشود امسال بيش از ۴۲۰ هزار تن محصول چغندر قند پاییزه از مزارع شهرستان برداشت و روانه کارخانههای قند کشور گردد.
وی تصریح کرد : چغندرقند پائیزه بخش زیادی از نیاز آبی مورد نیاز خود را از بارش های پاییز و زمستان تامین میکند و از اولویتهای وزارت جهادکشاورزی است.
این مقام مسئول اذعان داشت : کشاورزان شهرستان در سال زراعی امسال رغبت بسیار زیادی به کشت این محصول نشان دادند اما در راستای رعایت الگوی کشت و به دلیل عدم عقد قرراداد از طرف کارخانجات قند کشور، از کشت ۵۵۰۰ هکتار نیز جلوگیری نمودیم تا از ضرر و زیان کشاورزان جلوگیری به عمل آید.
بهرامی خاطرنشان کرد : چغندر قند یکی از محصولات خوبی است که با ایجاد تناوب زراعی مناسب با کشت گندم در مناطق گرم باعث پایین آمدن سطح آفات و بیماریها و علف های هرز و بهبود عملیات زراعی می شود .
وی در پایان کاهش هزینههای تولید ، کاهش جمعیت آفات و بیماریها را از دیگر مزیتهای کشت چغندر پاییزه دانست و افزود : کشت چغندر پاییزه با توجه به اینکه در فصل ریزش های آسمانی انجام می شود بیشتر آب مورد نیاز خود را از بارش ها دریافت کرده و باعث پایین آمدن مصرف آب به میزان 30 تا 40 درصد می شود لذا عملکرد کشت پاییزه در مقابل کشت بهاره در واحد سطح بیشتر است و میزان شکر تولید شده در مقابل با کشت بهاره به ازای هر متر مکعب آبی که مصرف می کند بیشتر خواهد بود .