پربازدیدترین ها

سرویس: تازه های خبر کد خبر: 246075 ۱۶:۵۷ - ۱۴۰۵/۰۳/۲۵

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه:

نقدینگی مهم‌ترین چالش گلخانه‌داران کرمانشاه است

بازی دراز 1404:رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به تولیدات گلخانه‌ای، گفت: بیش از ۸۰ درصد گلخانه‌ها به محصولات خوراکی اختصاص دارد و نقدینگی مهم‌ترین چالش گلخانه‌داران در مسیر تولید و توسعه این بخش است.

نقدینگی مهم‌ترین چالش گلخانه‌داران کرمانشاه است

سعید کریمی در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی شبکه اطلاع‌رسانی «مرصاد»؛ با تشریح وضعیت تولیدات گلخانه‌ای در استان کرمانشاه، اظهار داشت: بخش عمده تولیدات داخل استان در حوزه کشاورزی و گلخانه‌ای تأمین می‌شود و فعالیت گلخانه‌ها در دو بخش تولید محصولات خوراکی و گل‌های زینتی و شاخه‌بریده دنبال می‌شود.

وی افزود: بیش از ۸۰ درصد گلخانه‌های استان به تولید محصولات تازه‌خوری مانند گوجه‌فرنگی و سایر محصولات کشاورزی اختصاص دارد و تنها حدود ۲۰ درصد در حوزه گل‌های زینتی فعالیت می‌کنند که بخشی از تولیدات این بخش نیز به خارج از استان ارسال می‌شود.

ساختار متمرکز بازار گل‌های زینتی کشور

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه با اشاره به وضعیت بازار گل‌های زینتی در کشور، تصریح کرد: بازار این محصولات ساختار متمرکزی دارد و بخش عمده خرید و توزیع از طریق مجموعه‌ها و افراد مشخص انجام می‌شود و همین موضوع باعث شده تولیدکنندگان برای حفظ جریان فروش، ناچار به همکاری با این شبکه‌ها باشند.

کریمی ادامه داد: در برخی فصول، اگر تولیدکنندگان بخواهند به‌صورت مستقیم با گل‌فروشی‌ها و واحدهای خرد همکاری کنند، با مشکل فروش و رکود مواجه می‌شوند، از این رو بخشی از محصولات از مسیرهای عمده‌فروشی توزیع می‌شود.

وضعیت نامطلوب بازار گل‌های زینتی در استان

وی در ادامه با بیان اینکه بازار گل‌های زینتی در استان هنوز به سطح مطلوب نرسیده است، گفت: با وجود تولید و فعالیت قابل توجه در این حوزه، همچنان بخش زیادی از محصولات استان به سایر نقاط کشور ارسال می‌شود.

نقدینگی مهم‌ترین چالش گلخانه‌داران کرمانشاه است

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه در بخش دیگری از سخنان خود مهم‌ترین چالش تولیدکنندگان گل و گیاه را کمبود نقدینگی عنوان کرد و افزود: این محصولات جزو کالاهای غیرضروری و مناسبتی محسوب می‌شوند و همین موضوع باعث می‌شود گردش مالی تولیدکنندگان محدود و وابسته به دوره‌های فروش کوتاه‌مدت باشد.

کریمی تأکید کرد: اگر تولیدکنندگان از نقدینگی کافی برخوردار باشند، در تأمین نهاده‌ها و مواد اولیه با مشکل خاصی مواجه نخواهند شد و روند تولید با ثبات بیشتری ادامه خواهد یافت.

وی درباره برنامه‌های توسعه‌ای استان در این حوزه نیز گفت: سیاست اصلی ما توسعه کشت گلخانه‌ای در قالب شهرک‌های کشاورزی است، نه واحدهای کوچک و پراکنده؛ چرا که واحدهای کوچک بازده اقتصادی مطلوبی ندارند.

آماده‌سازی ۱۶ شهرک کشاورزی سرمایه‌گذاری استان کرمانشاه

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه افزود: در استان ۱۶ شهرک کشاورزی برای جذب سرمایه‌گذاران آماده شده که زیرساخت‌هایی مانند آب، برق، گاز و جاده دسترسی آن‌ها تأمین شده و این اراضی با قیمت کارشناسی و شرایط اقساط بلندمدت در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

کریمی ادامه داد: برای تسهیل سرمایه‌گذاری، کتابچه‌های معرفی ظرفیت‌ها نیز تهیه و در اختیار سرمایه‌گذاران قرار گرفته و در صورت داشتن تمکن مالی و رزومه کاری مناسب، فرآیند واگذاری در کوتاه‌ترین زمان انجام می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: آمادگی کامل برای حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گلخانه‌ای وجود دارد و هر فردی که شرایط لازم را داشته باشد می‌تواند برای راه‌اندازی واحدهای تولیدی و دریافت مجوز اقدام کند.

  •