پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 41685 ۰۸:۱۲ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۷

قابل توجه شوراها و مسئولین/حقوق شهروندی مرا رعایت کنید تا از شهرم دلگیر خارج نشوم

قابل توجه شوراها و مسئولین/حقوق شهروندی مرا رعایت کنید تا از شهرم دلگیر خارج نشوم

بازی دراز 1404/امروزه مفهوم حقوق شهروندی در متون جامعه شناسی و حقوقی از اهمیت و جایگاه ویژه ای برخوردار است. حقوق شهروندی در دنیای امروز ، گذشته از با حقوقی اداری با اجتماعی نیز هست بطوریکه بیشتر سازمانهای بین المللی حقوق بشر در این زمینه وارد بحث شده اند بطوریکه کلی شهروند به کسی گفته می شود که عضو واحد سیاسی مشخصی به نام کشور بوده ودارای حقوق مدنی سیاسی و اجتماعی است پس بیایید با این فرموده ی حضرت علی (ع) که بیش از 1400 سال پیش فرموده اند به شهرمان نگاه کنیم .

امام علی ( درباره جای زندگی )فرمودند : شهری از شهر دیگر به تو سزاوارتر و شایسته تر نیست و بهترین شهرها شهری است که تو را به دوش کشد ( اهل آن تورا بخواهند در رفاه و آسایش باشی) تعمق و تامل در فرمایش امام اول شیعیان حکایت از نکته مهم و شگرفی در زندگی شهری می کند .

در این بیان امام عملا مسولین شهری را موظف به تامین آسایش امنیت و رفاه مردم می کنند به عبارت دیگر حضرت تاکید دارند که اهمیت امتیاز و برتری شهرها بر یکدیگر  . تواناییشان در بر آورده کردن حوائج و نیازها فرد و امنیت و آسایش می باشد پس شوراهای اسلامی بایستی بدانند تفاوت برتری شهرها بر یکدیگر در موفقیتشان در بر طرف کردن حوائج ساکنان شهر است در چنین شرایطی است که مفهوم شهروندی تحقق یافته است شهروند بایستی از حقوقی برخوردار باشد که به زیبایی و روشنی در فرمایش امام علی (ع) تبیین شده است .

تحقق حقوق شهروندی است که به شهر جلوه و زیبایی خاصی می بخشد پس زمانی شهر به معنایی که حضرت علی (ع) به آن اشاره فرموده اند میتوان دانست که در تحقق مفهوم شهروندی برای ساکنانش موفق شده باشد .

 امروز ه بسیاری از شهرهای جهان به ویژه عموم شهرهای کشورهای توسعه یافته همه ساله پذیرای هزاران مهاجر از سراسر جهان هستند در سال اخیر شاهد غرق شدن هزاران نفر مهاجر بودیم که طعمه کوسه هاشدند  تا با این سختی ها بتوانند مجوز اقامت در این شهر ها  را بگیرند !زندگی در این فبیل شهرها برای برخی از مردم به صورت رویا و آرزو در آمده است چرا ؟ آیا مهاجرین به این شهرها از موطن خود بیزار شده اند ؟ آیا کسانی کهیار و دیار محل خاطرات رشد و زندگی خود را ترک می کنند حتی با چشمانی گریان و دلی شکسته به شهرهای دیگر مهاجرت می کنند افرادی بی هویت و انسانهایی بی توجه به سنت ها و فرهنگ ها خود هستند ؟ راستی چرا این افراد حاضر به ترک زادگاه و محل زندگی خود ، مهاجرت به دیار بیگانه و غریب هستند ؟

 پاسخ به این سوالات و ریشه این مهاجرتها در یک کلمه نهفته است عدم تحقق حقوق شهروندی ، و آنها می روند تا شهروند یک دیار دیگر باشند .

بسیاری از آنان از اینکه مورد توجه واقع نمی شوند خسته شده اند بیشتر آنها بدلیل بی بهره ماندن از خدمات شهری احساس ناکامی می کنند این مهاجرین از اینکه شهر و دیارشان دیگر نمی تواند زندگی آنان را تامین کند احساس ناامیدی و غم می کنند آنان تلاش می کنند به دیاری بروند که به آنان شهروند بگوییند یعنی امنیت آسایش و رفاه آنان تامین شود پس مسولین و مدیران شهری می بایستی به روش خاصی موجبات فراهم آوردن آرامش و امنیت خاطر شهروندان را ایجاد کنند و از سو ساکنان شهر و روستا به نحو دیگر در جهت حمایت و صیانت از منطقه خود بکوشند .

بنابراین شایسته است که شوراهای اسلامی بعنوان نهادهای مردمی گام پیش نهند و با ارائه طرح ها و برنامه ها تصمیمات مناسب نه تنها زمینه آشنایی مردم با خدمات شهری و روستایی منابع این خدمات و روش ها بهره مندی از آنها را فراهم آورند بلکه مدیران و مسولین منطقه را نیز در این زمینه یاری رسانند . ان شاالله

حجت اله خدرویسی

کارشناس فرمانداری سرپل ذهاب

Picture 029