پربازدیدترین ها

سرویس: برگزیده ها کد خبر: 47016 ۱۹:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۳

نمایندگان مجلس درباره سفر روحانی به نیویورک چه گفتند؟

بسیاری از نمایندگان مجلس در اظهارنظرهای مختلف سفر حجت الاسلام حسن روحانی به نیویورک را مثبت ارزیابی کردند. رضا الیاسی: با دیدار محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و بان کی مون دبیر کل سازمان ملل برای سومین بار در دو هفته اخیر و بازگشت ظریف به ایران ماموریت دو هفته ای دیپلمات های ایرانی در نیویورک برای مذاکره با کشورهای مختلف به پایان رسید و بسیاری از کارشناسان داخلی و خارجی نخستین سفر مسئولان دولت یازدهم به نیویورک را مثبت ارزیابی می کنند. در این میان کارشناسان ارتقا سطح مذاکرات با گروه 1+5 و همچنین تمام تلفنی باراک اوباما با حجت الاسلام حسن روحانی را از جمله مهم ترین بخش های سفر نیویورک ارزیابی کرده و به آینده مذاکرات امیدوار هستند. اما نخستین سخنرانی حجت الاسلام حسن روحانی به عنوان رئیس جمهور ایران در صحن سازمان ملل با اعلام حمایت 230 نماینده مجلس در قالب بیانیه​ای اعلام شد. در جدول زیر برخی اظهارنظرهای نمایندگان مجلس درباره سفر نیویورک آمده است:
نماینده اظهارنظر
علی لاریجانی رئیس مجلس رییس جمهور محترم توانستند به خوبی نشان دهند که برخورد تاکتیکی با موضوع تروریسم یک خطای استراتژیک محسوب می شود و این خطا برای صلح و امنیت جهانی یک مصبیت جدی است. از طرفی نقش اسرائیل را در ایجاد ناامنی و گسترش سلاح های کشتار جمعی و دروغ پردازی‌های این رژیم، هم در سخنرانی ها و هم در مصاحبه ها خوب بیان کردند.
محمدرضا باهنر نایب رئیس مجلس رئیس جمهور نظام جمهوری اسلامی با دستی پُرتر از دوره‌های قبلی به سازمان ملل رفت و مطالب و مواضع صلح طلبانه خود را اعلام کرد و تاکید مجدد و جدی بر حقوق ایران در آژانس و سایر عرصه‌ها داشت.
علاالدین بروجردی رئیس کمیسیون امنیت ملی گفتگوی تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا نشان دهنده موضع اقتدار کشورمان است. گفتگوی تلفنی  باراک اوباما با حسن روحانی نشان دهنده این است که جایگاه ایران در دنیا حائز اهمیت است که رئیس جمهور آمریکا اصرار دارد تلفنی هم که شده ابراز ارادت کند.
احمد رضا دستغیب نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی سطح مذاکراتی که در نیویورک بود متفاوت بود و با کشورهای مختلف و کشورهای اروپایی ملاقات ها انجام شد. ایران کشور قدرتمند و مهم در منطقه است و طبیعتا کشورهایی که تاثیرگذاری بیشتری در مناسبات بین المللی دارند مورد توجه ایران است.
حسین طلا عضو کمیسیون اجتماعی مهم ترین دستاورد سفر روحانی به نیویورک و اظهاراتشان در سازمان ملل این بود که ایران همچنان خود را محق و مقاوم بر سر حفظ دستاوردهای هسته ای می داند و از حقوق هسته ای و غنی سازی کوتاه نمی آمد.
سید حسین نقوی حسینی سخنگوی کمیسیون امنیت ملی سفر هیات ایرانی به نیویورک دستاوردهای مهمی را در پی داشت که یکی از مهم ترین آنها ارتقا سطح وزیران در نشست های هسته ای بود.
محمدرضا تابش عضو کمیسیون برنامه و بودجه سخنان رئیس‌جمهور در سازمان ملل برخاسته از عزت، باصلابت و مقتدرانه بود و آقای روحانی بر این نکته تاکید کرد که باید امروز شاهد شنیدن یک صدا از آمریکا باشیم و نسبت به یک صدایی در آمریکا ابراز امیدواری کرد.
بهرام بیرانوند عضو کمیسیون کشاورزی بعد از تغییر لحن ظاهری آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل، مسئولان آمریکایی سخن از وجود همه‌ی گزینه‌های روی میز می‌کنند. به قول رئیس جمهور «با ملت ایران با زبان تکریم صحبت کنید» تا در عرصه‌ی بین‌المللی شما را ریشخند نکنند.
کمال الدین پیرموذن عضو کمیسیون صنایع مذاکره روسای جمهور آمریکا و ایران بستر تحقق حماسه اقتصادی است. خروج اقتصاد کشور از رکود تورمی در پی آب شدن یخ روابط آمریکا و ایران موجب بهبود همه شاخص‌های اقتصادی و به بیان دیگر تحقق حماسه اقتصادی می‌شود.
علی مطهری عضو کمیسیون فرهنگی به نظر من رفتار هیات ایرانی خصوصا آقای رییس‌جمهور در نیویورک رفتار متین و پسندیده‌ای بود. ایران متناسب با انعطافی که آمریکایی‌ها نشان دادند و لحن آشتی‌جویانه آقای اوباما با حفظ عزت خود انعطاف نشان داد و نرمش قهرمانانه مورد نظر رهبری تحقق پیدا کرد.
ایرج عبدی عضو کمیسیون اجتماعی دکتر روحانی در مجمع عمومی سازمان ملل بر اساس منطق تدبیر در حل و فصل مسائل بین‌المللی و حفظ منافع ملی کشور رفتار کرده و منطق دیپلماسی حکومت اسلامی برخاسته از فقه اسلامی را ارائه کردند.
غلامعلی حدادعادل عضو کمیسیون فرهنگی نطق روحانی به هیچ وجه از سر ذلت و وادادگی نبود و در آن اقتدار و اعتقاد به چشم می خورد و در عین حال منطقی هم بود. نطق روحانی همان حرف همیشگی ملت ایران درباره تأثیر تغییر لحن ایران و آمریکا بود و این تغییر لحن مثبت است و ما باید کمک کنیم تا جایی که ممکن است با نرمش قهرمانانه که رهبری فرموده اند و با حفظ اصول حرف حق خودمان را بیان کنیم و بتوانیم مشکلات را حل کنیم.
حمیدرضا فولادگر رئیس کمیسیون اصل 44 گفت‌وگو‌ی تلفنی روسای جمهور ایران و آمریکا و مجموعه دیدارها و گفت‌وگو‌های تیم ایرانی در نیویورک شرایط اولیه بهبود فضای بین‌المللی و دفاع از حقانیت مردم را به نفع جمهوری اسلامی ایرن تغییر داده است که ایجاد چنین فضایی پس از 35 دستاورد بزرگ است و یقینا مذاکرات 1+5 در ژنو در این راستا تعیین کننده است.
علیرضا زاکانی عضو کمیسیون آموزش مواضع رئیس جمهور در آمریکا صریح و موفقیت آمیز بود. پاسخگویی رئیس جمهور محترم ایران به تلفن رئیس جمهور آمریکا را ترحم به گرگی می دانیم که خوی درندگی دارد، اما دیگر هنر حمله و عمل مناسب با این خوی خویش را از دست داده است. فصل جدیدی در روابط بین الملل با حضور آقای روحانی در سازمان ملل در حال رقم خوردن است که ضمن تبریک به وی و همکارانشان با واقع‌بینی باید بیم ها و امیدهایی را مطرح کنیم.
عبدالرضا مصری سخنگوی هیات رئیسه مجلس موضع گیری روحانی در سازمان ملل و پافشاری بر اصول قابل تقدیر است.در سخنرانی‌ها و رایزنی‌های روحانی در نیویورک استراتژی نرمش قهرمانانه با تاکید بر اصل حفظ حق ملت ایران در دست یابی به انرژی هسته ای و غنی سازی اورانیوم لحاظ شده است. مجموعه دستاورد های سفر رئیس جمهور به نیویورک برای گفت و گو های ابتدایی مثبت است و با گفتگو های صورت گرفته مبنای مذاکرات آینده مشخص شده است.
احمد سالک عضو کمیسیون فرهنگی ما به آمریکایی‌ها می‌گوییم که شما هستید که باید اعتماد ملت ایران را جلب کنید و بدانید که ما هیچگاه از اصول بنیادین خود عدول نخواهیم کرد.
/29295