پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 63107 ۱۲:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۹

نشانگان تنفسی خاورمیانه ای کرو ناویروس

نشانگان تنفسی خاورمیانه ای کرو ناویروس

بازی دراز 1404/MERS- COV)) یک بیماری شبه سارس است که منشاء آن هنوز قطعی نشده است.

موارد ابتلای انسانی این عفونت ویروسی به تازگی در کشور هایی مانندعربستان (74 مورد )، قطر(2 مورد )، امارات (6 مورد )، اردن (2 مورد ) ، تونس (2مورد )، ایتالیا (3 مورد ) ، انگلستان (3مورد) وفرانسه( 2 مورد) رخ داده است .

از شهریور – مهر 91(سپتامبر 2012) تا کنون 94 مورد تایید شده آزمایشگاهی مبتلا به MERS- COV  در سطح دنیابا حدود 50 درصد مرگ و میر (47 مورد )شناخته شده است .

بر اساس اطلاعات فعلی، نمی توان قضاوت کرد وضعیت فعلی نتیجه انتقال پایدار بین انسان ها بوده است یا به علت ابتلا اسپورادیک از طریق تماس با مخزن حیوانی ناشناخته .

راه ابتلا از طریق دستگاه تنفسی است که در شکل های شدید بیماری به شکل نارسایی شدید تنفسی و گرفتاری سایر ارگان های حیاتی بدن و در مراحل انتهایی، شوک بروز می کند .

بررسی ها نشان می دهد بیشتر افرادی که دچار آسیب این ویروس شده اند (مشابه آنچه در آنفلوانزای نوپدید  H7N9 در چین وجود دارد ) مردان سالمند هستند .

بر اساس مطالعه های فعلی ، دوره کمون 4 تا 6 روزه پیشنهاد شده است .

 هنوز درمان داروی مشخصی ندارد و تنها راه کنترل آن انجام اقدام های پیشگیرانه است .

 دارو: تمرکز فعلی بر تغییر کاربری داروهای موجود است که مجوز مصرف دریافت کرده اند نظیر اینترفرون ، ریباویرین . عمده کارها در محیط های INVITRO  بوده و مطالعه های محدودی روی مدلهای حیوانی انجام شده است .

واکسن: دو آنتی ژن هدف اولیه که واکسن علیه آنها در دست مطالعه است، عبارتند از: آنتی ژن نوکلئوکپسید و آنتی ژن های SPIKE  (آنتی ژن های نیزه ای سطح ویروس ). بعضی مطالعه ها بر واکسن زنده تخفیف حدت یافته متمرکز شده است .

مشکل اصلی در مطالعه های دارویی و واکسن، وجود نداشتن یک مدل حیوانی مناسب است .

توصیه سازمان جهانی بهداشت، تقویت نظام مراقبت از موارد بیماری شدید حاد عفونت تنفسی (SARL )و بررسی دقیق علایم غیر معمول است .

 مانند دیگر بیماریهای نوپدید و بازپدید دیگر یکی از گروه های پرخطر را عرضه کنندگان خدمات بهداشتی درمانی تشکیل می دهند .

مبتلایان به موارد بیماری شدید حاد عفونت تنفسی (SARL) که مسافرتی به کشورهای خاورمیانه داشته اند، باید مورد آزمایش MERS- COV قرار گیرند .

در صورت امکان، نمونه های تنفسی تحتانی باید آزمایش شوند. شواهد به دست آمده تا کنون این فرضیه را تقویت کرده اند که این نمونه ها برای تشخیص قعطی بیماری مناسب تر هستند .

PCR روش آزمایشگاهی استاندارد و دقیق برای تشخیص این ویروس است.

مراکز بهداشتی درمانی به اجرای اصول سیستمیک بیشگیری و کنترل عفونت توصیه می شوند .

 توصیه های دیگر عبارتند از :

نظام مراقبت سریع و تقویت شده ، تسهیل خدمات و تشخیصی و درمانی، همکاری دقیق و نزدیک سازمان های مرتبط با سفرهای بین المللی در تسهیل بیماریابی، عرضه آموزش و خدمات بهداشتی به مسافران، هوشیاری و مراقبت بیماری در مخازن مطرح شده، غفلت نکردن از مسافران بین المللی مبتلا به علایم شدید بیماری تنفسی .

 مراکز بهداشتی- درمانی خدمت رسان به بیماران مشکوک  و قطعی آلوده به MERS –COV،با به کار بستن اقدامهایی خطر انتقال ویروس را به دیگر بیماران، عرضه کنندگان خدمت و ملاقات کنندگان کاهش می دهند .

 ارزیابی و اطلاع رسانی از موارد مشکوک و تایید شده همراه اطلاعات مربوط به نحوه ارتباط ها و تماس هایی که احیانا باعث عفونت شده اند و توصیف وضعیت بالینی بیمار.

 تلاش در جهت شناخت منبع انتشار بیماری برای بیشگیری از ابتلای موارد جدید

 مدیر کل سازمان جهانی بهداشت یک کمیته مشورتی اورژانس تحت برنامه مقررات بهداشتی بین المللی(IHR)، متشکل از تعدادی از صاحب نظران از مناطق مختلف جهان را برای زیر نظر داشتن تحولات مرتبط با ویروس MERS – COV  تشکیل داده است .

 توصیه کمیته مشورتی سازمان جهانی بهداشت در حال حاضر : بر اساس اطلاعات موجود شرایط فعلی از ویژگی های یک اورژانس بهداشت عمومی بین المللی بر خوردار نیست .

images

گردآورنده:حسن امیری(داروخانه دکتر امیری)