پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 65996 ۱۰:۵۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۱۸

چند و چون سگ های امداد و نجات 1

چند و چون سگ های امداد و نجات 1

بازی دراز 1404/تربیت سگ اقدامی است که طی آن به سگ آموزش داده شود که کار ویژه ایی را بعد ار دستور خاصی انجام دهد. این دوره های آموزش شامل چیزهایی که خود سگ انجام می دهد نمی شود بلکه آن چیزی است که سگ آموخته است.

روشهای آموزشی متفاوتی برای آموزش سگ ها وجود دارد ، همچنین اهداف مختلفی از این آموزشها دنبال می شود ، این اهداف شامل پایه ای ترین آموزش یعنی فرمانبرداری تا تخصصی ترین آنها مانند اجرای قانون ، مقاصد نظامی ، جستجو و نجات ، شکار ، کار با احشام ، کمک به افراد معلول ، سرگرمی ، ورزشی و یا حفاظت از افراد و اموال می تواند باشد.

کاربرد سگ برای انسان

سگ ارتش ، سگ پلیس ، سگ زنده یاب ، سگ کشف مواد مخدر ، سگ مسیر یاب کوهستان ، سگ جستجو گر ، سگ نگهبان و سگ شکار

سگهای امدادگر و زنده یاب

سگ های امداد سگ هایی هستند که به منظور امداد رسانی به افراد آسیب دیده همراه امدادگران به فعالیت مشغول می شوند.این گروه از سگ ها کارایی بسیاری دارند و به همین علت در تمام دنیا از ارزش خاصی برخوردار می باشند و گران قیمت ترین سگهای جهان محسوب می شوند.

یافتن افراد آسیب دیده زیر آوار یا بهمن ، مشخص کردن مکان دقیق افراد زنده در حوادث ، مشخص کردن مکان دقیق اجساد ، رساندن آب و غذا به فرد آسیب دیده در مکانهای دور از دسترس مانند کوهها و دره ها ، بیرون کشیدن افراد از آب و همراهی نابینایان و افراد معلول از کارهایی است که سگ های امداد و نجات برای آنها تربیت می شوند.

آموزش هر سگ تا آمادگی کامل آن حدود یک و نیم تا دو سال زمان می برد .لازم به یاد آوری است آموزش سگ ها از دو ماهگی شروع شده و بسته به هوش سگ تا 18 ماهگی و حتی تا دو سالگی ادامه می یابد. اما بر اساس تجربه آموزش در توله ها راحت تر و سریع تر است. آموزش این گروه از سگ ها یکی از دشوارترین آموزش سگ است و مربی باید در این زمینه دارای صبر ، تجربه و حوصله باشد.

آیا نژاد خاصی برای سگ امدادگر وجود دارد؟

طبق اظهار نظر کارشناسان لزوما نژاد خاصی وجود ندارد ولی برخی از نژادها که در گروه سگ های کاری قرار دارند مانند سنت برنارد ، هاسکی ، کوکر اسپانیل ، ماستیف ، دوبرمن ، روتوایلر و آکیتا در مقایسه با دیگر نژادها کارایی بیشتری در این آموزش از خود نشان می دهند. دلیل این انتخاب بالا بودن سطح قدرت و استقامت بدنی این گروه هاست.

اما سگ های گروه ورزشی مانند پوینتر ، گلدن روتریور و لابرد و در این گروه قابلیت های مفید تری خواهند داشت و در نهایت سگ های گله مانند کولی ، ژرمن شپرده و مالینویس و نیز توانایی امدادگر شدن بالایی دارند.

مثلا سگ های پلیس فرانسوی هستند ، اما در مورد سگ های جستجوی امداد بیشتر از نژاد ژرمن شپرد و شیانلو انتخاب می شوند، سگ های این دو نژاد از قدرت بدنی و هوش بالا که مستلزم عملیات جست و جو برخوردارند. البته مربیان آلمانی احتمال می دهند بعد از انجام تحقیقات در ایران بتوانند از سگ های نژاد بختیاری هم استفاده کنند.

سگ های جستجو به طور کلی سگ های نر هستند ، چرا که سگ های ماده به دلیل شرایط فیزیکی و نیز حالت فحلی ( آماده جفت گیری ) که دو نوبت در سال برای آنها ایجاد می شود ، هنگام آموزش در کلاسهای مخصوص باعث ایجاد اخلال در روند آموزش سگ های دیگر به خصوص نرها می شوند ، همچنین سگ های ماده در زمان حاملگی و نیز شیر دادن توله ها برای امداد و نجات کارایی ندارند و تنها در مواقع اندکی از سال می شود از آنها استفاده کرد ، بنابر این در مرکز نگهداری سگ های امداد فقط چند سگ ماده برای تولید مثل نگهداری می شود.

search_dog1