پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 67182 ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۲۳

پارک علم و فناوری بستر مناسب تبدیل دانش به ثروت

پارک علم و فناوری بستر مناسب تبدیل دانش به ثروت

بازی دراز 1404/ مهندس ابراهیم باباخانی مدیر مرکز رشد کشاورزی مناطق گرمسیری استان کرمانشاه، فارغ التحصیل مهندسی علوم دامی از دانشگاه رازی کرمانشاه و دانشجویی کارشناسی ارشد مدیریت کشاورزی گزارشی را در خصوص عملکرد این مرکز ارائه دادند که به شرح ذیل می باشد /

مرکز رشد واحدهای فناوري کشاورزی و صنایع تبدیلی محصولات گرمسیری(شهرستان های سرپل زهاب-قصرشیرین و گیلان غرب)

مرکز رشد یا انکوباتور، یکی از ابزارهای رشد اقتصادی است که به منظور حمایت از کارآفرینان تحصیل‌کرده تأسیس می‌شود و با ارایه امکانات و تسهیلات عمومی، زمینه پا گرفتن شرکت‌های جدید را فراهم می‌کند. استفاده از مراکز رشد، امروزه به عنوان یکی از ابزارهای پذیرفته شده برای تبدیل خلاقیت‌ها و دستاوردهای علمی و تحقیقاتی به محصولات قابل ارایه به بازار و توسعه کارآفرینی محسوب می‌شود. امروزه بیش از ۳۰۰۰ انکوباتور در سراسر دنیا وجود دارد که بیشتر آنها در کشورهای آمریکا و ژاپن مستقر هستند. در ادبیات کارآفرینی، انکوباتورها یا مراکز رشد، مراکزی هستند که برای پرورش یا ایجاد کسب و کارهای کوچک ایجاد می‎شوند. در انکوباتورها طرح‎های مبتنی برنوآوری  و با کادر مدیریتی کوچک حمایت می‌شوند. این مراکز دارای مکان فیزیکی و تسهیلات مشترک هستند.

مركز رشد كشاورزي يكي از اين زيرساخت‌ها است كه براي كارآفرينان و واحدهاي نوپا كه با تكيه بر علم و فناوري داراي ايده‌هاي محوري قابل تجاري شدن هستند، براي مدت چند سال اطلاعات و مشاوره‌هاي ضروري و نيز خدمات و تجهيزات مناسب را براي رشد و ارتقاي آنها ارائه داده و آنها را براي حضور مستقل و مؤثر در صحنه‌ی فناوري كشور آماده مي‌كند. اعمال سياست‌هاي مديريتي مناسب براي هدايت اين توانايي‌ها به سمت توليد با كيفيت و عملكرد بالا، توليد محصولات كشاورزي در كشور را افزايش مي‌دهد و به روز كردن كشاورزي از طريق ارائه‌ی خدمات تخصصي به جامعه كشاورزي را امكان‌پذير مي‌سازد.

اين مرکز مشابه مراکز رشد کشور به حمايت از مشاغل دانش بنيان خواهد پرداخت با اين تفاوت که تمرکز کاري مجموعه در حوزه علوم کشاورزی و صنایع تبدیلی در مناطق گرمسیری استان خواهد بود.

تاریخچه ی مرکز رشد واحدهای فناوری و پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه:مرکز رشد واحدهای فناوری جهاد دانشگاهی استان کرمانشاه  با حمایت مجموعه مدیران ملی و استانی و بهره مندی ازامکانات و منابع جهاددانشگاهی در تابستان 1384به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز نمود. پس از آن پارک علم و فناوری کرمانشاه نیز در راستای حمایت و کمک به توسعه ی شرکت های دانش بنیان، ایده های نو و تاکید بر تجاری سازی و نتایج تحقیقات، از سال 1385 با اخذ مصوبه ی استانی هیات محترم وزیران و با بهره مندی از قوانین حمایتی از جمله مزایای فعالیت در مناطق ازاد اقتصادی وارد عرصه ی جدی حمایت از تجاری سازی ایده های دانش بنیان گردید و تا کنون 261 واحد فناور جذب پارک علم و فناوری و مرکز رشد واحدهای فناور شده و هم اکنون188واحد مشغول فعالیت در پارک می باشند که موفق به کسب دستاوردهای ارزشمندی گردیده اند.

اشنایی با مرکز رشد واحدهای فناوری مناطق گرمسیری استان(سرپل زهاب-قصرشیرین و گیلان غرب) :مرکز رشد واحدهای فناوری کشاورزی و صنایع تبدیلی مناطق گرمسیری استان کرمانشاه  زیرمجموعه پارک علم و فناوری جهاددانشگاهی کرمانشاه بوده و از سال 1389 و با مساعدت سازمان جهاد کشاورزی و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان فعالیت خود را در شهرستان سرپل زهاب آغاز کرده است. مرکز رشد مناطق گرمسیری استان در مجموعه اداری مرکز خدمات کشاورزی دهستان حومه واقع در شهرک زراعی قره بلاغ مستقر است و آماده ارائه خدمات به شهرستان های سرپل زهاب، قصرشیرین و گیلان غرب می باشد.

عملکرد مرکز:از بدو تاسیس مرکز تا کنون حدود35 طرح به مرکز ارائه شده است که پس از بررسی در کارگروه اولیه شهرستانی و کارگرو های پارک علم و فناوری کرمانشاه طرح های زیر پذیرش شده اند

1-آزمایشگاه خاکشناسی مهک زهاب با ایده محوری آزمایشهای خاک، آب و گیاه

2-شرکت فناور گسترسرپل زهاب در راستای توسعه فناوری های نوین

3-واحد تولید نرم افزارهای کاربردی در حوزه کشاورزی و دامپروری

4-واحد فراوری و بسته بندی زیتون

5-واحد تولید عسل پاک و سالم

6-واحد تولید ورمی کمپوست و سایر محصولات جانبی اش از قبیل چای کمپوست، ورمی و ...

7-واحد بهینه سازی چراغ ترمز خودرو

لازم به ذکر است آزمایشگاه خاکشناسی به مرحله رشد و تجاری سازی رسیده و سایر واحدها در مرحله پیش رشد پذیرش شده اند.

زمینه های فعالیت(اولویت های پذیرش):با توجه به پتانسیل بالای منطقه در زمینه کشاورزی و دامپروری، به صلاح دید مسئولین امر این مرکز بصورت تخصصی در زمینه کشاورزی و دامداری دایر شده است که اولویت های پذیرش به قرار زیر می باشند:

1-زراعت و باغبانی(خرما، زیتون، مرکبات و...)

2-آبزی پروری(ماهیان گرمابی)

3-دامپروری

4-گلخانه ها و محصولات خارج از فصل

5-صنایع تبدیلی و بسته بندی

6- سایر طرح های نوآور در زمینه کشاورزی و دامپروری

لازم به ذکر است که از آنجایی که این مرکز وابسته به پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه می باشد سایر طرح ها در زمینه های مختلف را که دارای نوآوری می باشند (مانند طرح بهینه سازی چراغ ترمز که قبلأ اشاره شد) پذیرش کرده و به پارک علم و فناوری معرفی می کند.

 

اهداف مرکز

1-   کمک به افزايش ثروت در جامعه از طريق توسعه اقتصاد دانش محور

2-    تجاري سازي نتايج تحقيقات وتحقق ارتباط بخش هاي تحقيقاتي، توليدي و خدماتي جامعه

3-   افزايش قدرت رقابت و رشد شرکت هاي نوپاي متکي بر دانش در حوزه کشاورزی

4-   کمک به جذب دانش فني و سرمايه هاي ملي و بين المللي

5-   کاهش هزينه توليد و ارايه خدمات به واسطه ورود فناوري اطلاعات به مشاغل موجود در جامعه

6-   افزايش حضور و مشارکت تخصصي شرکت هاي فناوري استان در سطح ملي و بين المللي

7-استفاده مناسب و بهينه ازتسهيلات حمايتي دولت به منظور حمايت ازکار آفرينان، مبتکران، فناوران و استعدادهاي درخشان در حوزه کشاورزی  و ايجاد محيط هاي علمي و پويا براي تعامل بيشتر ميان فعالان اين حوزه

خدمات و حمایت های که مرکز و پارک علم و فناوری کرمانشاه ارئه می دهند:

1-ارائه کمک و تسهیلات مالی به واحدهای فناور

2-معرفی واحدهای فناور جهت دریافت تسهیلات مالی با کارمزد پایین به صندوق های حمایتی کشور و کارگروه اشتغال سرمایه گذاری استان

3-ارائه خدمات فنی و تخصصی و استفاده از امکانات و خدمات کارگاهی و آزمایشگاهی

4-ارائه مشاوره های علمی و تخصصی برای کمک به تثبیت و تقویت ایده محوری

5-برگزاری دوره های آموزشی که مواردي از آموزش ها و مشاوره هاي درحال برگزاری در مجموعه پارک علم و فناوري کرمانشاه به شرح زير مي باشد:

  • مشاوره حقوقي

ü             مشاوره‌ي حقوقي و عقد قرارداد

ü            مالکيت معنوي و ثبت اختراع

ü            عقد و فسخ قراردادها

ü            دعاوي حقوقي

ü            خدمات حقوقي انتقال فناوري

  • مشاوره‌ي مديريتي

ü            مشاوره‌ي بازاريابي

ü            مشاوره‌ي سازماندهي

ü            مشاوره‌ي سيستم‌هاي تضمين کيفيت و کنترل کيفيت

ü            مشاوره‌ي سيستم‌هاي انگيزشي و کنترلي

ü            مشاوره‌ در مورد مديريت خلاقيت و نوآوري

  • مشاوره‌ي مالي

ü          مشاوره در شناسايي منابع مالي

ü          مشاوره و آموزش در زمينه سرمايه گذاري ريسک پذير (vc)

ü          بازاريابي و عقد قراردادهاي مرتبط با برنامه هاي کاري واحدهاي مستقر در پارک

ü          آشنايي واحدهاي فناور با صندوقهاي حمايتي و تسهيلات اعطايي دولت در زمينه هاي مختلف

6-در اختیار قرار دادن دفتر کار

7-همکاری در تبلیغات و اطلاع رسانی از محصولات واحدهای فناور

8-معافیت مالیاتی شرکت های تحت پوشش مرکز

9-حمایت از تولید و خدمات بازاریابی :  شناسايي جنبه هاي مختلف بازار و پيش بيني دقيق نيازهاي مشتريان، نقش مؤثري در موفقيت شرکتهاي مستقر در مرکز رشد کشاورزی  خواهد داشت؛ ازاين رو درراستاي اهداف مرکز و ارائه خدمات مناسب به واحدها، برنامه هاي زير دنبال مي شود:

  • مشاوره و راهنمايي براي بازاريابي دستاوردهاي مؤسسات مستقر در مرکز رشدکشاورزی  وبهره گيري از دانش فني کسب شده جهت توليدات کشاورزی و صنعتی مربوطه،ايجاد بازارهاي مجازي عرضه و تقاضاي فناوري (فن-بازار) که بستر مناسبي براي دريافت نيازهاي فناوري و زمينه سازي ارائه دانش فني کسب شده به متقاضيان خواهد بود.
  • پروژه يابي براساس نيازهاي مراکز تولیدی و  اطلاع رساني مناسب و بهنگام براي جذب واجراي پروژه ها توسط مؤسسات مستقردر مرکز رشدکشاورزی
  • بسترسازي زمينه هاي همکاري مرکز رشدکشاورزی  و مراکزآموزشي،تحقيقاتي،صنعتي ودستگاه هاي اجرايي با هدف استفاده بهينه ازامکانات وتجهيزات موجود و تمرکز توانمندي ها
  • بسترسازي زمينه هاي همکاري با ساير پارک ها و مراکز رشد کشور به منظور هم افزايي وتعامل هرچه بيشتر
  • شناسايي تسهيلات مالي قابل ارائه در بخش هاي مختلف دولتي و ايجاد زمينه مناسب جهت استفاده از تسهيلات ارائه شده
  • تدوين وتهيه چشم انداز مناسب بازاريابي براي واحدهاي فناور با تکيه بر مفاهيم تجارت الکترونيک و الگوهاي نوين بازاريابي
  • يافتن شرکاي تجاري و پروژه‌هاي مشترک

10-بهره مندی از سالن جلسات و اجتماعات

11-امکان حضور در نمایشگاه های داخلی و بین المللی به منظور کمک به رشد شرکتها و فروش بهتر محصولات و خدمات آنها.

متقاضیان:منظور از متقاضیان، اشخاص و گروه های حقیقی و حقوقی می باشد که در قالب واحدهای فناوری(شرکت ها) و هسته های دوره رشد مقدماتی در مرکز رشد پذیرش می شوند، این متقاضیان عبارتند از:

محققین: برای تجاری کردن دستاوردهای تحقیقاتی

نوآوران: برای تبدیل ایده های نوآورانه به محصولاتی قابل فروش در بازار

کارافرینان :به منظور برپایی و راه اندازی فعالیت های جدید تا زمان رسیدن به صحنه رقلبت در بازار

شرکت های کوچک و متوسط: به منظور بقاء و ادامه ی فعالیت و افزایش رقابت در بازار

متخصصین

شرایط پذیرش طرح: درخواست واحد متقاضی پذیرش بر اساس دارا بودن سه شرط زیر ارزیابی خواهد شد:

1-   داشتن ایده محوری مناسب:ایده محوری محصولی است که طی مدت استقرار در مرکز ایجاد می گردد یا تئسعه می یلبد.

2-   ترکیب نیروی انسانی متخصص متناسب با زمینه فعالیت واحد:حضور حداقل یک نفر دانش اموخته دارای تخصص مرتبط با ایده محوری در گروه کاری ضروری است.

3-   نوآوری به همراه تجاری سازی:فعالیت شرکت باید بر روی یک ایده نوآورانه ی متکی بر فناوری که دارای توجیه فنی و اقتصادی مبتنی بر بازار است متمرکز شده و طرح تجاری آن مورد تصویب شورای مرکز رشد قرار گیرد.

نحوه ی پذیرش:متقاضیان ابتدا به مرکز رشد سرپل زهاب مراجعه نموده و پس از کسب اطلاعات بیشتر و گرفتن مشاور های لازم به سایت پارک علم و فناوری کرمانشاه به ادرسwww.kti.irمراجعه نموده و ثبت نام اینترنتی را انجام می دهند. متقاضیان می توانند همه روزه به استثنای ایام تعطیل به مرکز مراجعه نموده و یا با  شماره تلفن  2242435-0834جهت کسب اطلاعات بیشتر تماس حاصل فرمایند.

در پایان از تلاش و زحمات مسئولین محترم پارک علم و فناوری جهاد دانشگاهی کرمانشاه، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمانشاه، فرمانداری شهرستان سرپل زهاب،مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان سرپل زهاب ، در راستای ایجاد این مرکز و حمایت های که تا کنون نیز ادامه داشته است کمال تشکر و قدردانی را می کنم

untitled111 untitled7