پربازدیدترین ها

کد خبر: 6886 ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۴

فرهادتجری در گفتگو با قانون:

فرهادتجری در گفتگو با قانون:
نمايندگان در صورت تخلف مانند ساير مردم عادي بايد پاسخگو باشند

فرهاد تجري در مصاحبه با روزنامه قانون در پاسخ به اين سوال كه آيا مصونیت پارلماني به اين معناست كه نماينده مي‌تواند هر حرفي و هر تهمتي را به شخصي بزند، توضيح داد: قانون اين‌چنين مصونيتي را براي نمايندگان قائل نشده ولي قانون‌گذار يك‌سري حريم‌هايي را براي نحوه رسيدگي و اتهام نمايندگان در نظر گرفته است. بازرس ويژه سازمان بازرسي كل كشور در گفت‌وگو با «قانون» تصريح كرد: در قانون اساسي در جايي كه به حقوق اشخاص تعرض شود و امنيت عمومي جامعه تحت‌تاثير قرار گيرد ديگر مصونيت نمايندگان بحث آزادي بيان اين قشر مطرح نيست. وي تاكيد كرد: در يك نگاه كلي در مورد پايبندي به قوانين، انتظار از يك نماينده كه شأن قانون‌گذاري دارد از يك شهروند عادي به مراتب بيشتر است. تجري در ادامه توضيح داد: آنچه كه در اينجا مي‌تواند قابل تأمل باشد، اين است كه شخصي ممكن است شناخت‌ها و اوصافي از وضعيت افراد داشته باشد ولي به‌هيچ عنوان حق افشاي اين مسائل را در مجامع عمومي و تريبون‌هاي رسمي ندارد. مگر آنكه در محكمه‌هاي قانوني ثابت شود. نه در شرع و نه در عرف به افراد اجازه هتك حرمت و يا تعرض به آبرو و حيثيت مردم داده نشده و مصداق اين آيه شريفه قرآن مي‌باشد افراد را با القاب منفي صدا نزنيد.

اين حقوقدان افزود: نمايندگان به صرف نماينده بودن نمي‌توانند عرض و آبروي افراد را زير سوال ببرند و در صورت تخلف مانند ساير مردم عادي بايد پاسخگو باشند و در صورت ايجاد محكوميت قطعي، اين محكوميت ممكن است بنا به جايگاه نمايندگي بعد از دوره نمايندگي اين مجازات اعمال شود. وي ادامه داد: اين روزها ما شاهد اعلام مواضع غيرجايگاه‌هاي رسمي كشور نظير مقامات قضايي هستيم كه اين هم به اعتقاد بنده خلاف است و هر فردي چه مردم عادي چه مقامات رسمي كشور بايد شئونات جامعه اسلامي و افراد را حفظ كنند.

تجري تاكيد كرد: دادستان به عنوان مدعي‌العموم حسب وظايف قانوني خودش مي‌تواند در تمام موضوعات و تخلفاتي كه بعد عمومي دارد و دامنه ارتكاب جرايم ممكن است باعث هرج و مرج و نابساماني در جامعه بشود بايد وارد شود و هيچ مقامي حتي رئيس قوه قضاييه هم نمي‌تواند مانع دادستان براي رسيدگي به اين امور باشد و انتظار از مدعي‌العموم به عنوان مقامي كه مسئوليت صيانت از قانون و حسن اجراي امور را دارد اين است كه به بهترين شكل بتواند موضوع را پيگيري و حل و فصل كند.وي در پايان تاكيد كرد: به موجب قانون اساسي همه آحاد مردم در برابر قانون يكسانند و هيچ فردي در هر جايگاهي (وكيل، وزير، قاضي) نمي‌تواند به حقوق اشخاص تعدي و تجاوز كند و نمايندگان هم فقط در حوزه‌هاي سياسي و كلان مملكتي و مواضع خاص نمايندگي است که مي‌توانند اعلام موضع كنند و نه در مواضع شخصي افراد.