پربازدیدترین ها

سرویس: ویژه کد خبر: 96663 ۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۱/۰۸

دکان داود (دکان داوود، کل داوود، کل داو؛ سرپلذهاب)

دکان داود (دکان داوود، کل داوود، کل داو؛ سرپلذهاب)

بازی دراز 1404/در دروازه شهر سرپل ذهاب ، ابتدای جاده انزل و در فاصله 100 متری از جاده اصلی یکی از آثار باستانی شهرستان قرار دارد که در میان اهالی به کل داوود یا دکان داوود شهرت یافته است.

Picture 2121 (12)

کل داوود یکی از مکانهایی است که نزد اهل حق متبرک می باشد به نحوی که در زمانهای خاص جهت انجام مراسمات مذهبی در آنجا جمع می شوند و نذورات خود را در بین مردم توزیع می کنند  و دامنه ی این کوه  را نیزبه عنوان محل دفن اموات خود انتخاب کرده اند.

Picture 079

 اين مقبره همانند گوردخمه بزرگ دربند صحنه ، داراي ايواني در جلو مي‌باشد كه طول آن در جلو 60/9 متر و در قسمت عقب 32/7 متر مي باشد . عرض آن 95/1 متر و ارتفاع آن نيز 60/2 متر است که اطراف این ایوان به وسیله ی قاب هایی تزیین شده است.

Picture 075

در دو طرف ورودي مقبره بقاياي دو ستون ديده مي شود كه بدنه ستون‌ها به مرور زمان از بين رفته و تنها پايه ها و سرستون ها باقي مانده است . پايه ستون ها مربع شكل مي باشند . در ديوار عقبي اين ايوان ورودي به عرض 1 متر و ارتفاع 5/1 متر وجود دارد كه به اتاقي به طول 83/2 متر ، عرض 31/2 متر و ارتفاع 18/2 متر منتهي مي شود . در بدنه ديوارهاي اين اتاق 5 تاقچه جهت قرار دادن نذورات كنده شده است. همچنين در نيمه سمت چپ كف اتاق، قبري بيضي شكل به عمق 70 سانتي متر كنده شده است . سقف اين اتاق داراي تاقي هلالي است ولي سقف ايوان جلو اتاق، مسطح مي‌باشد.

Picture 081

در فاصله 8 متري زير اين گوردخمه ، قاب مستطيل شكلي بر روي يك قاب قديمي تر تراشيده شده و در داخل قاب جديد شخصيتي به حالت تمام قد با صورتي نيم رخ حجاري شده است ،اين شخص لباس بلندي برتن و كلاه لبه داري بر سر گذاشته كه قسمت پشت گردن و گوش هاي او را پوشانده است.همچنين در يك دست او برسمي ديده مي‌شود و دست ديگر را به حالت نيايش به طرف بالا نگه داشته است . زماني نيز تصور مي شد كه اين گوردخمه و نقش برجسته حجاري شده در زير آن متعلق به دوره ماد باشد ولي در پژوهش هاي اخير مشخص گرديد اين گوردخمه متعلق به دوره هخامنشي است و احتمالاً نقش برجسته حجاري شده در زير آن نيز مربوط به دوره سلوكي باشد.

Picture 075

ظاهرا این دخمه، گور یکی از پادشاهان هخامنشی به نام ضحاک است که پادشاهی خونریز و سفاک بوده و در زمان حیات خود ظلم های بسیاری روا داشته است. نقش پایین گور مربوط به  نوه این پادشاه است که به جهت آمرزیده شدن روح پدربزرگ خویش دست دعا برداشته است.

Picture 074